發新話題

[VFC] VFC 出 M16A1

引用:
原帖由 里安 於 14-1-2023 23:10 發表

一早講左有六千幾一支啦,係好多人成日執住街個面價黎講

有緣有好價,無緣食街價炒價,買咩都係咁架啦
6千幾係台灣價仲未計運?支613一出我就睇到香港賣7千中當時未有炒價
如果咁計大蛇台灣買支m16a1先8千幾,香港己經上萬,唔通下下去台灣訂?

查返台仔網dma m16 xm177 m653要29000~31500台仔,轉返港紙7千中7千尾未計運費未計槍店賺錢
計哂所有費用而家m653都要9千幾wo,當時613七千幾買到己經算幾抵香港可以6千幾買到?

引用:
原帖由 Opica 於 16-1-2023 01:44 發表
係。其實你當7000都得
7千算抵,而家9千幾就真係貴左d,畢竟呢個價砌到支mws系統了,
我睇過最新支xm用長夾打上黎爽度同我以前15版mk18用416夾分別唔大,感覺rof都係怪怪地
但性格比真係無敵外觀又靚仔,如果唔係最愛款買支粗玩又好過咁貴砌馬記

我覺得玩手揪都係唔好落鏡好睇,本身oldschool都係想簡潔風格,
當時兵仔更加唔會有咁多配件,簡單一支槍or加下榴彈炮已經好睇
M733個袋開始用鏡多左加下配件都ok

引用:
原帖由 七點六二 於 20-1-2023 11:47 發表

老實,咁我洗唔洗掉咗支鏡呢?
自己中意點配搭就得唔洗理其他人
如果係想靚仔d,入支似樣d都可以,我之前買acog外觀唔啱心水都係一買即放實有師兄啱用
之後買支高仿成個人即時開心哂

引用:
原帖由 七點六二 於 21-1-2023 07:46 發表

唔再買啦………比你打沉咗………!
簡簡單單味幾好 拎上手玩我連榴槤炮都唔想落
但有炮係型既至少落一支到,m16a2 a4我都有,係爭支a1如果有602更好

原來支xm177只係30XX,有d興趣,硬件上真係抵玩,新年想入支新玩具玩下但又想等a1
唔通要入手

引用:
原帖由 bennytsang16 於 28-1-2023 01:29 發表
算不算是 M203 的前身?

係啦,m203好快取代左m148,我覺得148太古董feel要個個年代粉絲先中情
我想買多支m203都冇台灣反而有,豬p係咪會返出?

引用:
原帖由 Opica 於 29-1-2023 04:45 發表
其實想要M16A4多D....
外型M16a4要砌V記系統唔難,難就難在冇三連發,但三連發個結構好食氣化,出到效果未必好,你睇以前WA打三連發個射擊感比連發差好多就明
而家玩3連要爽馬記支89算係冷門之選,唔明點解馬記唔自己出a4三連發,有就可以玩埋a2三連發。。

引用:
原帖由 Opica 於 29-1-2023 15:37 發表
之前19-20年時DNA說會搞。21-22左右。所以應該就快有。除非放棄左
即係又成皮一支?
搞支a2三連發好過啦我或者會買

M16a4外型我一早砌左馬記,放下小毒先

如果唔介意用m4a1刻字,砌馬記有鍛身壓字無得輸

引用:
原帖由 里安 於 30-1-2023 00:09 發表

應該會出既,果面咩廠產能都差左好多,唔好話大槍,膠槍仔AAP01C都delay左幾次

果陣入完XM16E1同佢地傾開,都話支A2想好d先出街,不過A2無咩情意結未必會支持了
有A2三連發有得諗,但點解始終唔搞鍛造?鍛造成本低過cnc仲要品質提升
去外國買一堆鍛杯未加工咪得又平幾舊水一隻,已經唔少廠暗啞底有做過,一個鍛左外型既鋁塊仍然係一舊鋁材
應該唔存在法律入口問題?

引用:
原帖由 里安 於 30-1-2023 11:13 發表

有人話係有人話唔係,我無咩意見,佢地Facebook係真人客服可以問佢地
以一開箱即打計,樣、結構、下場兼顧呢幾方面我覺得佢地夠有突
當然,樣好見仁見智,今時今日玩具都唔算太差
好睇果位玩家心目中理想玩具係 ...
我外國摸過人地真馬仔,其實比想像中似玩具
其他既鏡骨托你地都有冇咩好講了,但有鍛造一定係鍛造好,比得成萬買支槍如有唔差個少少差價升級鍛造了
如果dma自出鍛a1a2咁你都唔會再買佢cnc身係咪? 冇又想玩先入
M4而家最像真係馬記個壓字鍛身
A1 dma成支質素好過大蛇但槍身就係大蛇鍛好
A2就係大蛇身最真,不過同A1一樣dma出整體上會比大蛇好
其實都係睇你中意咩系統,中意V記有錢一定係入dma

引用:
原帖由 NCP013 於 30-1-2023 23:02 發表
由鍛胚變做製成品,都是靠CNC 車出來,不是嗎?
係,玩具黎講cnc同鍛造都係硬淨分別唔大,只係完成品出嚟個質感有分別
不過高品質cnc出嚟同鍛造效果分別唔大了,玩具同真鐵最容易區分係刻字同細節位
細節位靠有冇考究造型冇話做唔好,刻字就難搞
而家就算dma壓字一望就知係玩具槍太精細,咁多年市面成品得z零件個隻m4壓字身刻字同真鐵感覺一樣
表面處理現代M4個種其實同玩具質感差唔多,oldschool個深灰色就麻煩陽極做唔到,我覺得些啦曲先做出個隻灰色但只係油漆面
玩具吉打個隻軍灰色都好似,只係染色非陽極好易甩,真係魚與熊掌

最新行情,今日行槍街見177已插穿3k,733直頭28xx呢個價位吸引力十足
最近煲返heat,733為短管經典真係實至名歸 full auto先係突擊步槍精水
但扣連發最爽唔軟得馬記只係砌支幾貴下,同V記呢支現成唔洗砌又平好難選擇邊支
不過首先放下毒先
https://m.youtube.com/watch?v=HiaubcuaUdc
https://m.youtube.com/watch?v=56Si24-yEzQ

發新話題