29 12
發新話題

初嚟步到,多多指教

引用:
原帖由 Dave 於 31-1-2023 05:24 PM 發表

GBB 的話MARUI M4 MWS,槍本體三千多,彈匣建議最少4 個 ( 三百多元一個 ),可用原裝匣也可用T8 PMAG 款也蠻可靠的,埋單約四千至五千。

次世代如果打室外場建議改力,否則打0.8J 有點射程不足,也可叫槍街店 ...
多謝 Dave 師兄再次詳細推介
今晚返去再同個仔討論

引用:
原帖由 Dave 於 31-1-2023 05:59 PM 發表

如果已經有腳,最好問一問規則,有沒有限力,打開甚麼槍款,
如果「高年班同學係入氣落彈匣」,有可能他們是純GBB 團,那就買GBB 吧,
否則買了柄AEG 或次世代不給落場就玩手指了。
也有一些團是不限槍款,只 ...
收到,多謝 Dave 師兄
估唔到個仔會令我再次燃起玩槍興趣

亦好多謝其他師兄不厭其煩解答我問題俾意見

引用:
原帖由 RCOOH 於 31-1-2023 06:17 PM 發表

落場打埋一份,群揪佢同學
我驚佢 D 同學嫌棄帶個老豆嚟玩咋

Delete

引用:
原帖由 stevechau 於 31-1-2023 07:33 PM 發表

起碼你公子會比較易知道佢班朋友玩緊乜,由佢自己去決定玩唔玩同一個款先∼
你陪佢去槍街一齊揀,起碼你公子又可以指比你睇佢班朋友玩緊乜款,你又可以知道你公仔心入面鍾意既款係邊一款,溝通就係咁黎
手槍GB ...
啱啱問咗個仔,佢話上次打 wargame 時只準單發咁射,唔俾連發
我話咁買支手槍玩算啦,佢又唔制喎

引用:
原帖由 RCOOH 於 31-1-2023 07:45 PM 發表
GBB記得唔好斜多過45度開鎗或者貪過癮Gunkata,會爆氣,而且視乎比唔比full,比full就打短點放,唔比就單發,忌瘋狂掃射。

狂full一來帶十隻匣都唔夠你用,打哂就用嘴吹BB彈啦(X);二來彈匣同內部零件比正常速度 ...
向上向下都唔好超過 45 度?
請問 Gunkata 係點解? 爆氣又即係點解?

引用:
原帖由 kornhill401 於 1-2-2023 11:23 AM 發表

我估樓主C兄個仔都唔細卦,佢都有自主能力.
尤其是E+乜都講'文主士油 '.
最好你帶個仔到KWS的玩具店行行,叫佢自己選擇佢喜歡的玩具槍.
你同佢揀的話,到時個仔唔滿意,又怨你一世了.
同佢行過兩三次,過年嗰日入咗去明搶仲見到有個女售貨員著到 Lolita 咁型去賣槍
但由於我脫晒節,都唔知揀乜嘢牌子槍俾佢好,俾唔到意見佢
所以先上嚟問

引用:
原帖由 3904gary 於 1-2-2023 03:08 PM 發表
題外話,樓主師兄記緊買返個保護公子對真品眼睛護具
呢樣一定會買,盲咗佢真係怨我一世

引用:
原帖由 RCOOH 於 1-2-2023 03:18 PM 發表

呢樣真,乜都可以平,眼鏡唔可以。

抵玩既可以試試Bolle、Pyramex,同時都比較適合亞洲人鼻樑,Revision或者Oakley真係麻麻,性能係好但戴唔穩。

另外,瞄準姿勢要注意,頭要直,唔好dup頭,等護目鏡發揮應 ...
多謝 RCOOH 俾意見
請問有冇 Full Mask 推介?

引用:
原帖由 RCOOH 於 1-2-2023 03:39 PM 發表

Full Mask係安全但非常難貼面瞄準,到頭來要用7到爆既怪異姿勢,或者夾硬買支MP/CX然後裝Visor托。

建議護目加Laylax既防彈口罩,另外鏡架起碼用Lower1/3高度避免dup頭(淘佬Scalarworks或者Unity任揀,連運費 ...
鏡架嗰 D 真心唔識,等佢玩熟咗先再考慮加

引用:
原帖由 Dave 於 1-2-2023 04:39 PM 發表

在下於數年前見過隊友比1.5J BB彈一槍斷門牙之後,打死不敢再用半MASK/ 眼鏡。一直都在用FULL MASK 了。
用開 marui full mask ,盞惠5 舊 算是有點貴,好處是內置風扇而且靜,貼面膠軟身,m4 用高mount 貼腮瞄 ...
咁我都係買返 Full Mask 好 D
費事佢受傷俾佢阿媽鬧

引用:
原帖由 RCOOH 於 1-2-2023 07:16 PM 發表
經過病病見到有個初中生大量採購防護裝備,仲提及Glock18,唔通……

BTW,頭盔可有可無,cosplay道具姐,真要擋BB彈,去新填地買頂bump cap就夠做,打得穿你可以報警。
係,我個仔係初中生,亦都係鍾意 Glock 18
但唔係佢嚟,佢一定會同埋我落去,因為要人找數

引用:
原帖由 Dave 於 2-2-2023 10:23 AM 發表

GBB 氣動的隊好多時都是 單發,G18C 可能到時都只可以開單發,得物無所用。
另外就算真是可以全自動射,全自動手槍也不一定比單發手槍強,瞄得準才有用,瞄不準,掃哂50 發也可以打空氣,較遠距離射擊 (10米以上 ...
佢鍾意 Glock 18 應該都係源自於打機情意結

29 12
發新話題