發新話題

初嚟步到,多多指教

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 30-1-2023 18:51 發表
由marui電動變成Marui 氣動
估唔到馬記aeg死哂冇人玩又比佢出支氣動返生

而家都係玩gbb,除左像真有後坐力好玩,係而家港台玩gbb既玩家隨時多過電槍
其實玩氣槍都係好既,起碼個個打單發,一個人又唔會帶到好多夾,對以前 wargame aeg派彈玩法重大改變係好事,人人支槍性能都唔會差太多冇得屈人,變相更加追求技術打法要走位要同樣友夾,以前電槍rof40,50自動上鍊彈鼓邊個係前面邊個死  邊個敢走上前打變蜂巢?最尾2個邊山頭互派彈完場,諗起都無聊
Gbb一流行左就ko哂呢d玩法,真係死沉wargame既另一次返生救星

引用:
原帖由 Dave 於 31-1-2023 11:08 發表

G 兄成日覺得AEG ( 計埋次世代) 死哂呢下其實幾有趣...
好簡單商業原則,有市先有新品新作,如果電動槍死哂無人玩,不如解釋下點解MARUI 可以不停出新?
真係甘熱愛填海乎?
世界其實很大,有空可以看看市 ...
馬記Aeg真係死哂,我以前買左十幾支馬記都賣哂轉左玩金屬身港台aeg嘛
次世袋生錯年代未流行已經比gbbr風頭蓋左,日本個面容易入手原裝零件應該有市場,港台外國應該唔多人玩呢個系統
當然全世界計電槍市場大過gbb,港台就唔一定,冇話aeg唔好,係馬記舊代aeg真係冇咩人咁貴買膠身再掉一堆錢改
其實佢d舊代aeg真係過氣,要玩既人大把新型aeg可以取代佢d aeg

引用:
原帖由 jacko 於 31-1-2023 12:27 發表

以呢個邏輯計,馬記GBB都死曬,以前馬記GBB佔有率可能七八成,現時同大陸港台分大餅,咁即係死埋?
好多年未見過落場有人買馬記原裝膠身搖頭槍。。。馬記舊代槍事實係又貴又膠改得黎仲貴一早應該淘汰
我冇話次世袋一直指馬記膠身aeg唔掂
講開又講佢d手槍自從比台仔抄左系統都少左好多人買,mws而家我都唔會再買馬記改了
但佢個系統係好唔代表佢d膠身係好係咪先

引用:
原帖由 Snakewong2066 於 31-1-2023 13:40 發表

師兄講得無錯 ,當年第一次出身打war game 嗰時就見識過派彈玩法,呢左係棵樹下邊都仲都派,d彈係棵樹跌落黎,之後玩左幾年aeg,去親join 人地場打,唔係快頻就係1.6,/1.7,完全enjoy唔到場game; ...
係架師兄,所以你見點解咁多人當年gbb長槍問題多多整多個玩d人照賣哂電槍轉玩氣動,就係厭惡左電槍派彈玩法
無錯電槍一樣可以只玩單發同彈弓夾,但你對面派彈個班人唔係咁諗呢,要就呢個就個個好難開得成game,

跳出電槍局,轉投氣槍局就可以強制人人唔會派彈了,你有錢體力好可以落場袋20隻氣夾派彈,咁樣落場打win對面都係實力一種既人地會服你  但事實氣槍game打單發多甚至講明只可打單發,咁你袋20隻夾都變多餘了所以冇人咁做了
同埋自從出左氣動長槍,唔打game都多左人買黎屋企玩後座力同收藏,又帶起左熱潮,
除左氣槍消費比較貴,好玩性氣比電好

引用:
原帖由 RCOOH 於 31-1-2023 17:11 發表
我唔玩電,全部都GBB。

要落場而且新上手,blowback越細越好,扣壓力越輕越好,VFC或者T8基本上唔使諗,V記MK27或者T8 Staccato新手快扣直接變防空炮,打唔到人比人狂揪好肉酸的。

不過手鎗最重要係岩手形,否 ...
氣動長槍其實有gn出成槍三千幾馬記系統有落補品都有得諗,不過t發包鋼煲都係吸引既
馬記而家就麻床地,雖然原裝最穩定好打,但佢新版竟然上死左粒波箱縲絲拆唔到O哂嘴要拎出去槍舖比人拆收費唔平
打爛件一件件換哂補品=新槍價最少加多2千,而家多左副廠出成槍唔貴,馬記原裝性價比就冇咁好了
所以你見2手多左幾多馬記放售,唔夠筆直可以買支新淨2手打住先
手槍就冇咩需要買馬記了,台仔個d已經唔錯性格比高

面罩我都用馬記,有風扇又唔算大個,雖然fullmask唔好睇,但保護性最好,
再唔係玩cosplay帶曲棍球面罩

發新話題