發新話題

GBB: GHK or KSC AKS74U

回覆 14# 的帖子

我有留意呀,係好似吸引好多
但奈何有莫名既魔力鍾意74u
多謝師兄先

引用:
原帖由 ZeroS79 於 30-3-2023 17:45 發表
我有留意呀,係好似吸引好多
但奈何有莫名既魔力鍾意74u
多謝師兄先
如果師兄你本身鐘意鐵木真,買GHK 74U吧
之後慢慢改
由原裝木身,慢慢改先有成就咁

想襟玩d,可以先換「匠神」鋼四寶。
引用:
原帖由 ZeroS79 於 30-3-2023 17:44 發表
收到晒,多謝pmc師兄同咁多位師兄意見 呢2日已經落鋪睇左兩次, 係GHK 架喇(除非死死氣玩電next gen買marui )
考慮多幾日,同埋做多D功課(配件,學改裝換野)應該決定到買定唔買
始終個坑都唔細(自己都只係上左幾 ...

附件

30-3-2023 23:15

回覆 17# 的帖子

係呀,就係想佢AK 鐵木,raw raw地最多裝下grip同鏡
不過依家又手多唔小心睇到pdw 又覺得幾靚 三心兩意緊

回覆 18# 的帖子

岩呀師兄,爬左文都見唔少叫換
thanks!

引用:
原帖由 ZeroS79 於 30-3-2023 23:27 發表
岩呀師兄,爬左文都見唔少叫換
thanks!
基本上你唔換鋼Bolt,換AUto Sear已經夠
你可以等到爆先換,爆左都唔影響射擊,只係無左連發。
親身經歷打打下Game爆左AUto Sear,反正都係打單發,照打到。

玩GHK AK 好處係可以一步步黎Upgrade

引用:
原帖由 ZeroS79 於 30-3-2023 23:26 發表
係呀,就係想佢AK 鐵木,raw raw地最多裝下grip同鏡
不過依家又手多唔小心睇到pdw 又覺得幾靚 三心兩意緊
KAC PDW?
而家好似得WE有,唔好制

mp5kpdw我有VFC,射到,落過場無咩波節,但唔知點解我個枝啲彈時出時唔出。
唔建議第一把槍入呢把

WE MP5個Hop UP垃圾,射速特慢

回覆 22# 的帖子

WE PDW Open Bolt 呀, WE 係咪問題好多?
不過見t2有支GHK 2手
因為除左74u, 就係偏好啲短rifle, 416c 個類

引用:
原帖由 ZeroS79 於 31-3-2023 13:24 發表
WE PDW Open Bolt 呀, WE 係咪問題好多?
不過見t2有支GHK 2手
因為除左74u, 就係偏好啲短rifle, 416c 個類
馬記就有akxx,現代化aku打驚都係好選擇,提前你買到甲

回覆 23# 的帖子

WE PDW就別考慮了, 早期設計問題多
GHK PDW 要2012往後版本才有HOPUP.的,內件大部份跟G5互換/小修
GHK就算最後2014版本出品亦己經停產近10年....不建議初學者買..
AK玩就直接 馬記 /GHK 2選1
M4 找馬記MK18 室內外均可

回覆 25# 的帖子

thx ching,
WE 支PDW 唔係有renew過咩但係
知道好多model都出左最少10年
求指教

AK 揀好左GHK 74u了,
m4 馬記mws 好似都幾好, 但係對個人黎講好似要改短
睇we kac pdw只係想個外型一步到位

WE PDW 據說係RENEW 過, 不過PDW 係好早期設計,
你想下好似車咁 你有能力既話 係可以改架50年前既超跑跑赢架今年新出既
問題係佢先天已經唔係好, 大改都冇用
而且要睇出面有冇件比佢改
MWS 坊間件多,而且原裝冇鑊氣
其實睇一支槍好唔好用,多唔多人用,比較簡單係睇補品數量即可
好用自然多補品,唔好用原廠零件都難找
改唔改短後話,起碼個BASE好 你可以分次做

引用:
原帖由 vincent918 於 31-3-2023 16:10 發表
WE PDW 據說係RENEW 過, 不過PDW 係好早期設計,
你想下好似車咁 你有能力既話 係可以改架50年前既超跑跑赢架今年新出既
問題係佢先天已經唔係好, 大改都冇用
而且要睇出面有冇件比佢改
MWS 坊間件多,而且 ...
經常打驚黎講mws係性能最優秀系統又多件多款點玩都得,我覺得至少要買一支旁身
改416C樣式估計唔難,只係唔平,我們改上黎都唔平,唔係終情kac pdW外型我覺得冇需要仲投資落佢個系統。。

引用:
原帖由 ZeroS79 於 31-3-2023 15:34 發表
thx ching,
WE 支PDW 唔係有renew過咩但係
知道好多model都出左最少10年
求指教

AK 揀好左GHK 74u了,
m4 馬記mws 好似都幾好, 但係對個人黎講好似要改短
睇we kac pdw只係想個外型一步到位
其實馬記MWS原裝內管長短款好似都一樣, 想玩短咪買短款囉, 除非你話要短到類似PDX咁, 咁就真係巨坑喇~
不過你一開波玩GBB長火, 筆直唔太鬆就無謂一次過開兩個新系統玩住, 分分鐘淨係周邊玩件都買到你暈~

引用:
原帖由 pmcoperator 於 29-3-2023 09:35 發表

我首選 VFC MP7 V2,用左六年原裝,仲打得遠直準,無整過,而且1:1,Kick又大,無獲氣原裝1.2J左右
我寧願簡馬記都唔簡KWA/KSC,KWA我見啲朋友成日整,加上原裝1.9J,打起嚟無咩Kick,HOP UP如果唔小 ...
唔同野去到唔同人手上有唔同結果呢樣我明

但唔明咩叫kick

發新話題