發新話題

[Marui] AKX Marui

引用:
原帖由 Dave 於 17-4-2023 13:48 發表

AK 原生設計個蓋真是求其笠上去,本身唔預加骨裝鏡,
玩具照跟設計得出相同結果是很合理
已經買左,似MP5咁墜手而blowback比VFC新長火勁。睇怕要先加硬DD彈弓以免爆身。

有驚喜係真品EOTECH可以直上唔翹起。

BTW,豬香港講就話擬真姐,不致於鋼身摺到歪,前後西開窿又歪……歪歪tell me歪∼∼

比GHK輕就已經贏咗。
上截M1913前後平頂冇高低級,又贏。
打起上嚟頂蓋唔震,又贏。
引用:
原帖由 RCOOH 於 17-4-2023 16:12 發表

已經買左,似MP5咁墜手而blowback比VFC新長火勁。睇怕要先加硬DD彈弓以免爆身。

有驚喜係真品EOTECH可以直上唔翹起。

BTW,豬香港講就話擬真姐,不致於鋼身摺到歪,前後西開窿又歪……歪歪tell me歪∼∼
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 17-4-2023 20:15 發表
比GHK輕就已經贏咗。
上截M1913前後平頂冇高低級,又贏。
打起上嚟頂蓋唔震,又贏。
重過GHK丫。

頂蓋係用類似Scalarworks紅點鏡座既走珠快拆螺絲固定,而且頂蓋係兩截式,接觸面有2mm左右餘量,拆拆裝裝磨到蝕哂後就換左果塊件,又係一條好漢。

然後!鎗托係魚骨介面!

咁得意!?
引用:
原帖由 RCOOH 於 17-4-2023 20:56 發表

重過GHK丫。

頂蓋係用類似Scalarworks紅點鏡座既走珠快拆螺絲固定,而且頂蓋係兩截式,接觸面有2mm左右餘量,拆拆裝裝磨到蝕哂後就換左果塊件,又係一條好漢。

然後!鎗托係魚骨介面!
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 里安 於 16-4-2023 13:44 發表

其實你打咁大段野同我講做咩

基本上人人追求唔同,又唔係第一日玩,自然搵返自己岩心水玩具

馬記我有,但唔算好岩我心水,講完
V記就算最新既fal都係斷彈支煲退後少少,唔知係ksz ak斷彈設計定仍然係mp5設計
氣化又軟腳,老實講2023年仲係咁既水平,作為氣動玩具性能上我覺得唔掂。。
不過外觀真係業界第一又直上珍件,如果你哋玩V記當一支操作槍為主,性能退其求次,咁就會啱心水,
但玩氣槍唔係為射擊體驗? 所以唔怪之得馬記夠膽係mws盒印"real gas blow back"

我就係唔再想買支玩具返黎未開心玩己經諗點改穩定d準d氣化好d咁煩惱了,咁多年係得馬記可以買返黎開心玩除左外觀改外型真係冇幾多野要搞一大輪先有水準表現
你哋話佢內部唔像真又好扣雞拉煲好玩具feel又好,咁佢只係一把玩具射6mmbb氣槍以玩具角度真係做得優異出眾
人年紀越大而家越來越唔想改槍浪費時間精神,買補品就有靚仔外觀換解決馬記外表唔夠靚其實玩具黎講問題仲有咩缺點

Marui AKX 頂蓋骨,同 gas tube 上的骨,好似不是水平?
(gas tube 上的骨低少少)

引用:
原帖由 bennytsang16 於 18-4-2023 09:24 發表
Marui AKX 頂蓋骨,同 gas tube 上的骨,好似不是水平?

Yes,前後唔係同一水平的,要讓一讓位比前西,如果等高就好惡瞄。

不過唔多鍾意個前西,頂死哂個12點位,好多燈都裝唔到。另外鎗托太細太滑,企唔起身。

已入手了………

附件

18-4-2023 14:43

但個鐵瞄後照門,似乎太細太矮了。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 18-4-2023 09:24 發表

引用:
原帖由 bennytsang16 於 18-4-2023 21:34 發表
但個鐵瞄後照門,似乎太細太矮了。

其實算好瞄,至少好瞄過其他AK。其他AK你要趴落去先瞄到。

引用:
原帖由 里安 於 16-4-2023 13:46 發表

有D朋友支733幾件火控要少執,其他都無大問題

近幾支V記好似都無好大問題,希望keep住
AR V2 V3 都有, 一樣原裝照落場, 除左彈匣易漏氣, 槍枝本身暫時都未有問題

最愛H&K 既槍

引用:
原帖由 RCOOH 於 17-4-2023 12:03 發表

之前支GHK搞到我眼都突埋,本身軟鋼身就歪歪斜斜,裝骨就跟住歪,實在頂佢唔順就放左。

馬記今次一出出成鎗,條骨包直唔使煩。
睇YouTube有人裝zentico copy有骨頂蓋 對唔到Handguard螺絲窿
因為個身有一水長左 睇到都覺得慘
本身都想搞枝zentico ak74m /103

另外想問問,我買左個AK左手selector但要自己係撥片度鑽兩個窿,對自己技術冇信心想搵人搞。邊間好而且平?

想問問買了的朋友,試槍感受。枝 AKX︰

• 是否全行程?
  • 射頻(rpm)如何?
  • 準確度如何?
  • 飛距離如何?
  • 後挫力如何?
  • 內管幾長?(如果配精密管要幾長?)

• 是否全行程?
    不是!

• 射頻(rpm)如何?
    回膛彈弓比較軟,緩衝膠超厚,全自動比較慢。

• 準確度如何?
    未試

• 飛距離如何?
    未試

• 後挫力如何?
    至少感覺比GHK紥實。

• 內管幾長?(如果配精密管要幾長?)
    原裝爭一截仔先平外管頭,度尺大概21幾,換精密管210或215冇死,但247會突少少,除非上滅聲或者唔介意火帽窿走光。

發新話題