56 1234
發新話題

7.62款GBB求毒

引用:
原帖由 gainax 於 6-5-2023 14:19 發表

V記佢而家最新型號槍款唔見得冇鍋氣嘛,其實你哋冇發覺佢好多設計都係重看不重用。。
所以先需要不斷改版fix鍋氣,由玩家試驗去發現乜問題先去改嘛
幫佢解話就叫因為設計要配合像真所以難免有穩定性/性 ...
看睇不看用......咁又點?? 枝槍落到場打到, 掛牆果陣好睇咪得囉
你咁唔鍾意改, 咁你拎住閣下口中支無敵萬能MWS係咪乜都唔改原裝落場丫??

出個新款由玩家試驗, 其實我都覺得好無奈, 但佢唔咁做大眾就直頭無得玩
想好似馬記果種接近全BUG FIX先出好未, 你有咁多青春等得到佢出再講囉
其實你話特別款得佢有, 佢出果D款其實係好大路, 只係無其他廠敢/肯出吧了
既然得佢有而又想玩果個款, 唔浪費時間計唯有買左再講, 直至有其他牌子出再算
即係閣下驚得要命果支MP5 GBB, 我尋晚拎落場玩, 後座叫扎實, 你驚到縮果D問題我又好彩今場無出現, 試槍&清彈果陣既清脆又吸引晒班玩MWS&G記AR齊齊湧過黎試玩
個個爽完先問咩牌子?? 我都係照答"網上過街老鼠垃圾V記"lor
玩果陣既開心邊有人走去問/睇到底有咩設計問題ga
玩槍既野, 且行且珍惜, 無得玩果陣心癢癢, 有問題果陣有愛都會令人肯KEEP下支槍既......
反正我手上D垃圾都係咁無乜保養有壞就換咁KEEP左咁多年lu

睇住G兄由之前V記打手變HATER呢個改變都幾有趣, 但顧左右而言他我都仲係不禁就住主題問一句, 到底你推薦到MWS系統762款式比小弟/大家去課金喪打未啫??

引用:
原帖由 gainax 於 6-5-2023 14:40 發表

唔好聽講,佢係冇能力設計到又像真又打得既gbb出來,但又要硬設計出來硬sell自己系統點真點直上真件
最後咪成日比台灣個邊玩家話佢係掛牆槍,d鍋氣奇奇怪怪正常玩家都唔會中意佢設計,
點解唔正正經經好似而家24 ...
唔好聽講, 咁你係咪有能力買齊咁多個款返黎實驗丫??
唔好聽講?? 咁討論區、FB等各大討論點請問仲淨返D咩存在價值呢??
唔好聽講?? 咁請問你對上一個PO回覆小弟V記"mp5冇彈出,g36爆氣清唔到夾,m4爆身,sr25爆煲, Sr25ecc斷身,mp7膠外管,scar爛下身,mcx定mpx斷外管,psg1爛手托", 請問邊樣係閣下買完槍之親身經歷而唔係聽講(睇人地經驗)返黎呢??
我都想身邊人/槍鋪乜槍都有仲要比我任試, 打壞唔嬲咁比我唔使聽講呀, G兄你有無介紹呀??

掛牆槍係佢既定位的話, 咁佢都好成功喎, 我成日見D台灣人一SHOW就一隻櫃兩幅牆成撻地幾十支不同款式V記鋪係度私人珍藏咁KEEP
呢個定位又搵得幾準, 而且做得幾好等玩家可以KEEP住課金, 唔知馬記G記呢D咁好, 幾時追得到好似人地咁多不同槍款等人不停買黎玩&儲呢??

你唔明人地點解係都要追像真唔淨搞殼就算
到你拎支249出黎講, 人地咪開始轉下陣唔求像真求玩到lor
不過我硬係會覺得賣街果陣總會有人打爛野, 然後又話唔像真咪一樣爛
其實睇返不同討論區, 佢而家唔像真咪又比人話設計有問題

既然你自己都明一樣野有一好無兩好, 只能夠講人地揀果條路唔係你呢種玩家揀既路, 道不同不相為謀
但可唔可以等到你果邊條路有件一樣既PRODUCT之後先講返原來你呢邊有路行, 而唔係只係叫人企定唔好行呢??

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 6-5-2023 20:32 發表

最近買左2 樣vfc 野, 都令我眼界大開

第一樣係:
Crusader Steel Recoil Spring Guide Set for VFC / /Umarex GLOCK G19X / G45 / G19 Gen 4 GBB Pistol Airsoft Series

條杆係膠
條杆係膠
條杆係膠  ...
咁佢STEEL左D咩??
STEEL左個頭?? 定STEEL左個彈弓

火帽呢下真係估佢唔到, 唔知SEND個EMAIL係咁意比廠方見到之後會點呢

引用:
原帖由 gainax 於 6-5-2023 23:23 發表

所以唔好話大家冇比機會佢改善設計/質量,但佢每次都有驚喜既野比玩家,你哋見得多,試過幾次自然對佢既野唔再感興趣了
唔係成日幫住其他廠講好野又睇低佢產品,你哋搜索返佢最新設計psg1/mpx既鍋氣, ...
一向感興趣都唔係因為佢係V記G記定馬記既產品, 感興趣既一向都係款式
都係回歸返個老問題, 我知V記垃圾, 咁馬記G記有無同款等我地一眾可憐既小玩家唔使選擇V記, 可以開開心心送錢比馬記G記使呢??

完全體?? 你身為曾經V記苦主咁耐, 邊次邊支改款講過話係完全體??
全部都係分VERSION之嘛, 你無GA喇
馬記G記唔出, 你呢世都唔會等到一支V記既"完全體", 係睇去到V34567邊個版本忍唔住入手玩, 然後繼續大鬧設計像真有咩用支槍都係唔掂之類

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 gainax 於 7-5-2023 14:28 發表

咁你唔信只好當參考係啱既,可能人地整壞把野屈佢唔掂掛?咁多唔同型號v1都正到 都係大家個別例子姐
https://m.youtube.com/watch?v=Lz ... gUMVmZjIG1wNXNkIHYx
但我冇咩見過有人屈馬記QC唔掂 ...
我呢, 就良心不容許自己/見其他人唔好彩壞野果陣就話人特登整壞然後屈人既
通常我都係會自認零件壽命已到, 又或者自己真係唔好彩lor
所以就無謂自己唔夠POINT講就勉強死踩la
馬記就唔係QC有問題, 不過佢應對改裝強度都會有佢既局限啫
又例如見身邊人打馬記爆膠滑架, 又見過馬記全原裝落場快扣回位時滑架與中身離位, 要即刻離場排除故障
唔通又話馬記設計/材質使用有問題、唔成熟, 又或者身邊人特登整壞自己支槍屈馬記唔掂咩

我本來上黎問, 係想詢問、更新&相信不同用家意見, 想知道明知V記大機率有問題/會出事, 會比較易係邊個位遇上問題/脆弱位
(WHICH IS G兄你咁多版以來都答唔出又周圍帶既用家個人使用問題)
只係G兄你亂入亂帶搞到咁多版污煙漳氣, 帶到以為小弟為左玩V記先有出既款就踩MWS唔掂
其實咁多版以來我都一直話知道MWS掂, 只係MWS有D野不符要求所以我今次未揀到MWS
點知就比G兄將個PO往死里帶咁帶左去馬記V記&設計之爭, 全然沒有與G兄討論過762 GBBR槍款/#1提過果3款槍有無遇過什麼問題既用家經驗
只係小弟覺得出個PO既然被G兄玩爛, 咁我就盡PO主之責, 你回乜我就答乜, 我就睇G兄到底有幾多實際不同款的閣下個人經驗可以指導小弟

所以我唔係唔信外人評價, 相反小弟係十分相信/吸取外人評價先會上FORUM問, 而且係特登揀返本地老手比較多既CGF黎問而唔係去V記谷取暖
我係好有需要多意見, 只係對G兄咁多版以來都言不對題既個人BIAS意見感到不需而矣
就算早一兩版有CHING提議小弟可以留意W記既SCAR H, 明知牌子不對但至少人地都能夠比G兄更一針見血地提供更有養份既回覆、經驗與後續思考呢

你都唔知我係幾咁相信G兄你對V記既看法, 所以我先不停地去追問閣下, 到底MWS系統有邊支超大後座力既762槍款可供小弟唔使揀V記而課金馬記??
點知呢個超新手級既問題G兄你帶左好多版喇, 都顧左右而言他咁比唔出只係一個槍款既答案比小弟/大家呀
我仲在線等緊ga, 唔好令大家失望, 快D比個簡單既答案比大家啦, 我好希望G兄下一個答案就係MWS 762槍款, 然後我可以開開心心無憂無慮咁去課金ga
定G兄其實係好想明言只要馬記沒有出的長短槍, 一律絕對不能考慮課金購入, 只是爾等凡人未能理解G兄如此直白之意??
如果係既, 小弟願就咁多版以來就G兄既美意對G兄可能有過既任何不快致歉

引用:
原帖由 gainax 於 7-5-2023 14:28 發表

咁你唔信只好當參考係啱既,可能人地整壞把野屈佢唔掂掛?咁多唔同型號v1都正到 都係大家個別例子姐
https://m.youtube.com/watch?v=Lz ... gUMVmZjIG1wNXNkIHYx
但我冇咩見過有人屈馬記QC唔掂 ...
真係忍唔住覆多個REPLY
頭先覆完上面一大後REPLY, 即刻襟返條LINK等自己驚下......
一打開見佢支MP5就心寒, 點知碌一碌上片時間......10年前?! 浪費左我幾分鐘去睇10年前既MP5 V1片?!

我真係唔怕講你聽, 我之前係有特登SEARCH過呢條CHANNEL既V記417&SCAR-H片, 仲會盡力睇埋D片既留言, 點知全部唔係無10年都7-8年前
就係連呢D片都失去左參考價值, 我先上討論區開PO求近年新VER既用家意見......
點知引返出黎既會係G兄你又比返條10年前既片比小弟睇

題外話, 我揀V記既MP5 V2 GBB之前, 都有睇過呢個CHANNEL對MP5次世代果條片
我每一款槍買之前都會睇下馬記有無, 如果無既先會考慮外求其他牌子的
而我都係因為馬記MP5次世代性價比唔夠高先入手V記MP5(鬼叫馬記到今年都未有MP5 GBB比我課金咩)

引用:
原帖由 gainax 於 7-5-2023 17:49 發表
你地仲支持V記作風可以睇下
https://www.youtube.com/watch?v=QuwOvnvwMaU
https://www.youtube.com/watch?v=jLtaSbeeyJw
2022年416A7仲用V2撞針出貨, 但佢唔係冇V3, MCMR係V3設計但2021年中已推出出貨,
咁2022年 ...
就算我地唔支持V記作風都好, 請問有邊間廠仲有出同款等我地一眾苦主可以唔使支持V記呢??
SCAR-H都尚且有我們牌丫, 417馬記有無GBBR呀?? MP5馬記有無GBBR呀??

明知有V3都走去買V2先, 一係就深思熟慮完決定唔等買左先既人, 一係就新玩家總之見係新貨岩樣就買左先既人
其實兩者好似馬記咁順順打, 打到有問題/爛野/開始發掘到唔滿意先搞都未遲
難保人地打到壞果陣馬記終於出到416A7呢

總之都係果句, 市場上無其他牌子出同款, 你唔受V記果套就只能完全唔中槍款毒, 以後只玩馬記出既槍
我留意&用左V記咁多年, 我就好肯定佢一定唔會出終極版, 舉個例就算佢支MP5出另一個後定方式合G兄你心意既叫V3, 隔幾年都仲係會走去出V4567的
咁你到時買左V3, 咪又係執人舊貨清舊VER

接受, 你都唔再係客仔, 輪得到你配講你接受與否嗎??

講時講, 你肯回應主題未呢?? 到底馬記有邊支762款GBBR等我可以課金唔使捱V記呀, 好似第三定第四次問你呢D咁基本既問題喇
我呢度未去到咁高階既技術分享帖呀, 你比D禮貌答返最根本既問題先好嗎??

引用:
原帖由 Andylee2023 於 7-5-2023 20:23 發表

岩阿,s兄,我都好想玩下好多人講世一既馬記。
但偏偏小弟鐘意埋d“炮款、長款、冷門款”,就種種原因都與馬記無緣!

我地黎數數馬記d7.62款有幾咁缺…
Psg-1:n年前既aeg,無gbb.
Scar h:cp勁底既廁世代
S ...
所以而家玩馬記唔係玩AR15款, 又唔係玩AK系, 根本就企左係度無得玩
我而家想試下762款如是, 馬記有出款比我揀, 我就唔使出個PO係度問啦

MP5又係咁, 當我想買果陣, 馬記只係出到次世代, 我都真係考慮左好耐好無買次世代MP5
但一來全套買齊成本真係不比GBB少, 二來我始終對摩打齒輪運作聲有抗拒
咁只能係我們與V記之間揀, 但V記起碼都叫做出過V2更新過, 我們又真係無喎, 如果而家係V記V1對我們, 可能我揀左我們ga

引用:
原帖由 gainax 於 7-5-2023 23:36 發表

咁佢品質真係有陣鍋氣味。。唔係我主觀覺得佢係咁,係連玩開佢班玩家都係咁講
不過中意佢產品既人都唔會聽入耳,支最新fal快扣單發出連發遲下仲會出鋼版,
你叫滿心歡喜買衝佢頭水既人有乜感受,佢既消瘦 ...
你貧窮玩家咁我算什麼?? 你呢D掉套身都幾千一萬既玩家, 呢D說法你真係唔止傷害緊小弟, 係傷害緊其他無你玩得咁富貴既玩家喎
而家就係你主觀覺得V記係點樣之餘, 踩入去一個根本就唔關事既帖度搗亂
出面既玩家點講V記我地係知, 但近年出完V3都唔少人講, 而家既V記開箱都唔錯了, 請問你未玩馬記之前既客觀評論又去左邊??
呢個帖本來係無系統之爭ga

難聽講句, 其實V記我自問算好彩, 唔似你對槍咁MEAN之下, 基本上都係開箱到賣槍都叫無維修過, 所以我自己都唔推人玩V記AR, 因為馬記有
但請你讀一次我出既TOPIC, 然後我果個基本既問題又黎喇......
請問馬記有邊支762款GBBR可以令小弟納入考慮範圍, 甚至無需考慮大家應該立即入手呢??

BE A MAN!!! 唔好再閃閃縮縮係度遊花園又連牙膏都擠唔出咁, 我地&大眾要既係你比一個咁簡單既答案!!!

引用:
原帖由 gainax 於 7-5-2023 23:55 發表

其實只係睇你想寧缺勿濫定唔理好醜最緊要有係手姐
咪就係食正呢班玩家心態,冇彈出mp5設計仍然照賣出去之嘛,咁玩得佢既產品就要接受佢鍋氣
食得咸魚抵得渴,佢既曆史已經表明好清楚了,有驚喜唔好話冇人比意見, ...
你玩到成地都係富貴槍, 然後同人講寧缺勿濫?!
咁即係大滾友同人講要專一??

咁你馬記唔出, 係唯有焗睇住班玩家去第二度GA喎
你馬記出左, 我地咪唔使煩直接課金囉, 咁簡單就有錢收既做法點解馬記又會唔做既呢??

我夠知法拉利意大利車易壞, 我夠知波子911有通病
但鬼叫TOYOTA無出法拉利/911款式咩

你自己有覺悟, 咁咪係SAME CHANNEL下建議人唔好係有其他廠出既前提下玩V記lor
我覺得咁樣你會好警世
但唔係行去第二條CHANNEL同人講, 馬記無出既款就算V記有出, 你都一定要揀馬記囉

其實個帖成10版咁耐你都無清醒過, 你一開波係咁同我講AKX咪好地地(不過睇黎你都係無槍在手)
走黎同我講咩系統之爭, 講到尾原來個款係馬記度連精虫都未係, 講經咩唐僧兄~

繼續追問, 到底馬記有邊支762款可以比爾等V記苦主離開地獄, 前往馬記呢個極樂世界未啫??
我要睇馬記既SCAR-H GBB經丫, 定係417 GBB經丫, 定係SR-25 GBB經呢??
定係要參詳馬記既G28 GBB經才可到馬記極樂世界求得永生呢??
BE A MAN!! G兄, 你答到呢段眾人皆可解脫, 現正等G兄救世呢

G兄已經唔覆我機喇, 我仲諗住玩馬記762款, 褲都除左一半, 呢個時候G兄反而縮沙唔應機跟進埋槍款

算啦, G兄你一句唔好意思, 搞錯主題煩到人又搞到系統大戰咁咪算lor

到小弟玩馬記AR有問題果陣先再出PO專誠問你啦, 一係就BE A MAN回應主題, 拿拿聲介紹支馬記762比小弟好無??

56 1234
發新話題