發新話題

....

本主題由 jacko 於 17-6-2023 22:08 關閉
師兄你指 CL Project Design CZ Shadow 2?
好 smooth,而且好慳氣。

附件

21-5-2023 14:02

1 個讚好! TOP

價值不菲,一枝 CL PROJECT Custom Shadow 2 成槍(全包 CNC 滑架、下身、外管、內外零部件、精密管……),要成 $ 11k 一枝; 比一枝傳統 Hi-Capa Open-Slide (連紅點)還要貴!

引用:
原帖由 matthew100007 於 24-5-2023 17:31 發表
全港得波子有得賣,其他店唔敢入佢地嗎?

產量極少,而且又貴,網上少人提都好合理。
引用:
原帖由 matthew100007 於 25-5-2023 19:16 發表
最慘是上網找無人提e 支槍,連提都無人提,唔會咁多人投資11000落一支咁新品牌的槍,一唔小心跌落地咪 跌花左,跌爛左一萬蚊,網上youtube來來去去都是CL找條羅過ipsc獎條友宣傳,都無人做review

佢條紅色 recoil spring 軟到離晒譜,blow back 被嚴重拖慢!
引用:
原帖由 RCOOH 於 26-5-2023 13:06 發表
我支賖刀2就裝左唔少CL件,但感覺上一係唔裝,一裝要一套,環環相扣。

含彈嘴改到極低阻力,但上匣必須要非常狠而準,否則粒彈會移位撞飛機,而recoil spring都係極軟,向天就上唔到彈果種,似乎換埋條師奶 ...

「無blow back ,無lock bolt」? 點會呀?
引用:
原帖由 matthew100007 於 29-5-2023 15:58 發表
都是唔買啦,無blow back ,無lock bolt,外觀靚,但太x貴,一支等如10支

所謂「冇 slide lock」只係因為想短行程、加快射速而墊了 buffer。
IPSC 的 Hi-Capa 好多都會這樣改。
引用:
原帖由 no-name 於 29-5-2023 23:49 發表
支成槍係 race gun 取向 (應該同真槍一樣係 for IPSC Production Division 吧),雖然冇玩過但睇佢 d 零件既改法,係冇後座(其實只係細 d)冇 slide lock 都唔出奇

散砌個價會合理 d,但由大師開過光係咪值就唔知 ...

個人覺得,KJ CZ 手槍系列當中,最準確、最穩定是最醜樣果枝,即係 CZ P09。

而 CZ P-09 是波蘭軍隊的正規手槍。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-6-2023 11:04 發表
個人覺得,KJ CZ 手槍系列當中,最準確、最穩定是最醜樣果枝,即係 CZ P09。

CL Project 個 Shadow 2 擊鎚係鋼,但就不知道是否適合其他 CZ 手槍。

引用:
原帖由 pinkhunter 於 5-6-2023 12:38 發表
CZP09唯一缺點係擊鎚連杆竟然唔係鋼,打得多double action 好快蝕,我去三軍訂件等咗成年都話未番貨,CL Project 呢件又唔出鋼件,我唯有買多一支

CL Project 有出 Trigger Bow 俾 Shadow 2,不過不合是否適合其他 CZ。

引用:
原帖由 pinkhunter 於 5-6-2023 18:04 發表
我意思係trigger連接擊鎚個絛桿

回覆 45# 的帖子

SP01,以前香港品牌 WII Tech 有出大量鋼改件給它用。

個人覺得,CZ-75B、CZ-85 同標準型 CZ-75 差不多,只是邊位圓滑一點。
KJ / APlus 的全刻字版 CZ 75 已經好 perfect!
引用:
原帖由 NCP013 於 11-6-2023 06:29 發表
普普通通的CZ75B 到而家都冇廠出

你話「支野一定包有問題。好野都留比自己啦………人地平時日操夜操,買四隻匣一星期操兩日,一日400發,一個月都3千幾發,4個月咪萬5發,跟住你用7500執佢手尾」
笑死,好似你識得個物主,你玩過、驗過佢枝槍咁。
好多人買枝貴槍,可能只係一時衝動,貪枝槍靚或者貪新鮮,玩幾玩就七、八折放返出去,已經心滿意足。
仲有,枝 CL PROJECT DESIGN CUSTOM CZ75 只不過出左幾個月,你識得個物主? 你知個物主日日拿枝槍去PSC? 你憑甚麼話人枝槍打過「萬5發」?
引用:
原帖由 matthew100007 於 16-6-2023 03:36 發表
IPSC 練習剩是練快拔快扣都打3000發,通常都是打都差唔多夠期要換野,大執咪放lo....佢實話剩是試槍,少玩,收藏。唔通同你講打左萬5發。
支野你自己識唔識整,買左返去有問題點先,不過可以同你講支野一定包有問題 ...

呢位哥仔,又係佢自己出帖,問大家對「CL PROJECT DESIGN CUSTOM CZ75」有甚麼意見。
但講講下,就開始出現態度問題,出言不遜;之後又搏命彈枝 CLP CZ (但至好笑係,佢自己無玩過枝槍)!
佢既然對 CLP 枝槍有咁大成見,當初就唔好開呢個帖啦!或者就直接出帖接批評枝槍。
氣槍界真係一樣米養百樣人,紅油白卡甚麼都有……
引用:
原帖由 Tom561 於 16-6-2023 14:13 發表
師兄唔使緊激動,呢個人無論係其他post定係呢個post講嘢都極之不知所謂,講十句頂八句,八句中無句建設性發言,都唔係來討論

發新話題