42 123
發新話題

警世 Clxxxxx Xxmy真係好癲

本主題由 jacko 於 23-6-2023 00:14 移動

警世 Clxxxxx Xxmy真係好癲

見到好多師兄嚟見工希望你哋睇完再決定返唔返

最近返pt呢間嘢真係0尊,當啲員工賊咁
收咗走要check袋驚你偷佢野咁
Drawing唔啱乜都未做就屈你偷錢屈你找多咗錢
臨返工半個鐘先話要遲一個鐘開舖
WHATSAPP voice message啲語氣又差
唔知以為差佢錢
Pt又要一個禮拜返6日

謝謝樓主C兄提供有關訉息.
乜佢鋪頭無CCTV咩?
真係等錢都唔去佢度做.

絲.A門市未算精彩,廠裡面仲PK!!
TM ......TM...........回來了! 重裝人形戰車
(影相................. 見乜影乜!)

佢人工好高咩? 如果佢咁 PK,員工可能做一兩日就劈炮。
仲有人肯幫佢打工?
引用:
原帖由 tanker 於 25-6-2023 19:39 發表
絲.A門市未算精彩,廠裡面仲PK!!

佢人工幾高??你試下∼
廠D技術員成曰轉人,好造就吾會走人!(仲有,技術員要幫手拆櫃架😂😂
引用:
原帖由 bennytsang16 於 26-6-2023 02:39 發表
佢人工好高咩? 如果佢咁 PK,員工可能做一兩日就劈炮。
仲有人肯幫佢打工?

TM ......TM...........回來了! 重裝人形戰車

打工就要受氣?我後生時會忍下,
依人到中年仲要受氣?我直接返屋企瞓好過

回覆 4# 的帖子

$70/h
唔係高
我學生哥搵下自己興趣

今日係離職第八日但仲未出糧,所以走咗去問幾時出糧
我第一次問,佢居然覆我話上次答左我
我真係頭都大埋

附件

30-6-2023 09:04

離職後7日要岀糧,第8日可以同佢講勞工處見。
https://www.labour.gov.hk/tc/faq/cap57c_whole.htm

師兄,追到糧未呀7
引用:
原帖由 LittleBlack0127 於 30-6-2023 09:04 發表
今日係離職第八日但仲未出糧,所以走咗去問幾時出糧
我第一次問,佢居然覆我話上次答左我
我真係頭都大埋

回覆 8# 的帖子

你唔追肥茵唔會俾你.
前CA office員工

如果「屍A」名譽咁差,照計應該無人會幫佢做野,然後間野聽執笠。

回覆 10# 的帖子

未 截至而家都未收到
有冇人知點搵勞工處介入

回覆 11# 的帖子

呢個人又係勁西
其實間嘢出糧都咁混亂點解可以做到20年

回覆 12# 的帖子

據我所知,而家要Office啲人落去做同埋請緊好多人

42 123
發新話題