發新話題

警世 Clxxxxx Xxmy真係好癲

本主題由 jacko 於 23-6-2023 00:14 移動
引用:
原帖由 LittleBlack0127 於 7-7-2023 12:28 發表
未 截至而家都未收到
有冇人知點搵勞工處介入
你上'勞工處 '網頁找找.
果度好多野睇.搵工都有.

佢地廠唔知係咪特登用埋D 膠水 咁上下既~潤滑油~....D槍( 不論型号.港版/出口版 )一擺耐D就啜到入面D 推彈扦/單發勾/倒車 死哂..一俾电開槍唔係無單發就無刹車甚至拉斷埋條推彈扦 !!

呢半年我團隊 軍醫 淨係爆波箱洗走晒D膠水同換零件最小有廿支~~
MAGNUM

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 MAGNUM0079 於 10-7-2023 02:28 發表
佢地廠唔知係咪特登用埋D 膠水 咁上下既~潤滑油~....D槍( 不論型号.港版/出口版 )一擺耐D就啜到入面D 推彈扦/單發勾/倒車 死哂..一俾电開槍唔係無單發就無刹車甚至拉斷埋條推彈扦 !!

呢半年我團 ...
嗯,一樣還一樣,而家討論緊工作上問題,可能不太適合再插品質問題,如果師兄想以品質問題討論落去,請再開新post
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 16# 的帖子

更新下
去咗勞工處,但係要調解咗先有得上法庭
勞工處就約咗31號
但係只要間嘢31號前出糧就可以銷案
換句話講,即係依家佢可以拖到30號先出糧,仲要完全冇penalty

引用:
原帖由 LittleBlack0127 於 11-7-2023 14:05 發表
更新下
去咗勞工處,但係要調解咗先有得上法庭
勞工處就約咗31號
但係只要間嘢31號前出糧就可以銷案
換句話講,即係依家佢可以拖到30號先出糧,仲要完全冇penalty
~~祝師兄早日追回欠薪!
TM ......TM...........回來了! 重裝人形戰車
(影相................. 見乜影乜!)

回覆 19# 的帖子

其實我做果陣~9年前,肥茵老龐因為拖個店長糧~2皮左右,俾人告打官司,仲要輸埋,結果賠左15萬(雙方律司加堂費), 但返到公司仲可以好威咁話自己成功玩左個前店長.
所以放心,佢個朶係勞工處係好臭.

回覆 22# 的帖子

唉 咁應該又係佢玩嘢
因為我開頭講果個就係佢

引用:
原帖由 LittleBlack0127 於 14-7-2023 11:40 發表
唉 咁應該又係佢玩嘢
因為我開頭講果個就係佢
樓主到現在,有乜進一步行動呢?

回覆 24# 的帖子

無 乜都做唔到
據我所知 勞工處果邊一定要調解咗先可以去小額
而勞工處代表都會喺個調解個會到聽,聽完覺得有犯法先會開file charge 佢

引用:
原帖由 LittleBlack0127 於 15-7-2023 14:02 發表
無 乜都做唔到
據我所知 勞工處果邊一定要調解咗先可以去小額
而勞工處代表都會喺個調解個會到聽,聽完覺得有犯法先會開file charge 佢
試下同父母,長輩傾傾,可能幫到你卦?

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-7-2023 16:24 發表

試下同父母,長輩傾傾,可能幫到你卦?
幫手追欠薪?
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

你講果個“小額”係小額薪酬索償仲裁處,係隸屬勞工處,勞工處會有一條龍服務,等下時間就可以。千其唔好搞錯去左小額錢債審裁處。

回覆 26# 的帖子

傾過 都係話去勞工處

回覆 28# 的帖子

收到
不過都係好似上面講咁要調解先可以下步

發新話題