發新話題

大角咀發現氣槍

引用:
原帖由 jacko 於 29-6-2023 22:27 發表
裝修嗰兩個就冤枉D, 幫手掉都賴野
咁細盒的22,要連同出土品一起扔掉

有支asahi m60 🥹

引用:
原帖由 bennytsang16 於 29-6-2023 23:49 發表
我想要 UZI 個木柄……
Hero上星期先po完

引用:
原帖由 kirk123 於 30-6-2023 09:53 AM 發表

咁細盒的22,要連同出土品一起扔掉
對,如果只是那十幾枝珍藏品 就冇咁大件事 ; 今次三位被捕人士咁麻煩,全因那100粒小東西作怪

引用:
原帖由 33tt 於 29-6-2023 20:58 發表
大家有冇留意這新聞 ?
https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E ... %87%8D%E6%A1%88%E7% ...
日本仔古董BS GUN ,射膠譚仔

附件

30-6-2023 21:58

我覺得似係兩枝ar 223 cap殼
又小批絕版玩具

應該虛驚一場?

附件

1-7-2023 08:55

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 1-7-2023 08:55 AM 發表
應該虛驚一場?
目測那100粒小東西 是堅野

附件

1-7-2023 10:25

引用:
原帖由 kirk123 於 30-6-2023 09:58 PM 發表

日本仔古董BS GUN ,射膠譚仔
Derek兄 , 看不到你的attachment 呀

引用:
原帖由 33tt 於 1-7-2023 10:29 發表

Derek兄 , 看不到你的attachment 呀
我補

附件

1-7-2023 16:43

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 1-7-2023 16:43 發表

我補
謝謝Jacko師兄~

引用:
原帖由 kirk123 於 1-7-2023 06:21 PM 發表

謝謝Jacko師兄~
謝Jacko兄 和 Derek兄 !
那是粉紅色大痰盂仔! 我玩過的,無限回憶 ! 不過槍款不同; 我的是膠木柄 膠身長槍,輪瓜有數目字的

引用:
原帖由 48191 於 30-6-2023 00:43 發表
其實真係要認真考慮一下第日點處理。
一般來講,如棄置依類"仿真物品",一般都係全身包好袋好,然後係上面清楚同大大隻字 貼上/寫上 "This is toys."/"Toy guns" 等中英文警告字句就可以放垃圾房。

依記憶,係無依類處理(報消/棄置)"仿真物品"既法例規定同程序。

不過依家係非常多 婆仔/垃圾房職員 會拆垃圾睇有無賣得既野,想睇依類 垃圾/老鼠 貨 ,可以夜晚8點後係鴨記之類地方見到。

如唔放心,建議可以自己拍片做棄置記錄等 保障自己。

1 個讚好! TOP

其實如果真的有珍藏不想要,棄置的確不是好方法,亦不環保 。賣得出當然是上算 ; 但如果真的賣不出,又打算不要,倒不如免費送給諸君好友,等藏品有個好歸宿 也是好事。

響呢度好似從來未見過有人玩過Daisy手拉鋼珠槍。
引用:
原帖由 33tt 於 1-7-2023 23:43 發表

謝Jacko兄 和 Derek兄 !
那是粉紅色大痰盂仔! 我玩過的,無限回憶 ! 不過槍款不同; 我的是膠木柄 膠身長槍,輪瓜有數目字的
究竟世界上還有神嗎?

發新話題