發新話題

大角咀發現氣槍

引用:
原帖由 48191 於 2-7-2023 10:21 發表
響呢度好似從來未見過有人玩過Daisy手拉鋼珠槍。
應該是有玩開的不會在此討論

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 48191 於 2-7-2023 10:21 AM 發表
響呢度好似從來未見過有人玩過Daisy手拉鋼珠槍。
在CGF我見過有呀,不過人數不多是事實。

引用:
原帖由 33tt 於 2-7-2023 14:59 發表

今時今日,相信玩開的都會很低調了~

引用:
原帖由 kirk123 於 2-7-2023 03:38 PM 發表

今時今日,相信玩開的都會很低調了~
絕對認同 ; 以往在很多網上的出售版 都有很多人出售4.5mm 的東西的,現在差不多是零。

引用:
原帖由 33tt 於 2-7-2023 16:22 發表

絕對認同 ; 以往在很多網上的出售版 都有很多人出售4.5mm 的東西的,現在差不多是零。
感恩目前仍有鎗街,給我們閒逛~window shopping~

Daisy 槍,槍街的店舖好少有;要在一些「行」至買到。
引用:
原帖由 33tt 於 2-7-2023 14:59 發表

紅磡廣場地下以前有一檔。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 3-7-2023 13:23 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 bennytsang16 於 3-7-2023 01:23 PM 發表

對 , 數年前有一「行」 在深水埗天悦 ,但那店現已不見了,  我估那老細袁先生 已退休了。

紅磡廣場地下果間還在嗎?
我以前幫襯過佢買萬用刀(瑞士軍刀),佢款式好齊。
引用:
原帖由 48191 於 3-7-2023 15:03 發表
紅磡廣場地下以前有一檔。

應該仲響度。
我搬走咗成十年……
以前成日去睇Daisy。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 3-7-2023 21:31 發表
紅磡廣場地下果間還在嗎?
我以前幫襯過佢買萬用刀(瑞士軍刀),佢款式好齊。

究竟世界上還有神嗎?

今日落過去紅磡廣場,那店仍在,但氣槍只有十幾枝 ( 全部是短槍 ) 。令我驚奇的是 他們有一枝Crosman357的4寸槍管出售 (只有槍管,沒有槍) ; 此槍已絕跡香港多時,真想買番一枝 回味一下當年情 。

Crosman!

那個只有彈盆在轉的假左輪!
引用:
原帖由 33tt 於 4-7-2023 22:16 發表
今日落過去紅磡廣場,那店仍在,但氣槍只有十幾枝 ( 全部是短槍 ) 。令我驚奇的是 他們有一枝Crosman357的4寸槍管出售 (只有槍管,沒有槍) ; 此槍已絕跡香港多時,真想買番一枝 回味一下當年情 。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 4-7-2023 11:39 PM 發表
Crosman!

那個只有彈盆在轉的假左輪!
哈哈哈!48幾師兄 對Crossman都有d認識喎, 堅 !   

我喜歡 old school 懷舊呀  

話說當年我真係想買,但係一見到個Cylinder唔郁,就打退堂鼓了。
引用:
原帖由 33tt 於 5-7-2023 00:29 發表

哈哈哈!48幾師兄 對Crossman都有d認識喎, 堅 !   
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

發新話題