31 123
發新話題

[others] 七.一..國貨之ebb,BERETTA1301

本主題由 阿堅 於 3-7-2023 10:06 移動

七.一..國貨之ebb,BERETTA1301

在今年2月,已經由Ken C兄開箱分享過.
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D1
今次我只分享圖片和玩後的感受.
支玩具槍的優點如下..
1:外觀刻字我覺得十分滿意.
2:玩的時候,上彈和退彈,也十分暢順.
3:玩佢的海棉彈,裝填彈殼簡單.
4:檢拾海棉彈,比檢拾BB彈慳時間.
缺點如下..
1:就好似以前的日本玩具槍咁..塑膠做..輕.
2:頭;尾留有銀色空洞,少少影響外觀.
3:入電要有技巧,和要用佢專用電池.

叫得'戰術 '版,當然要配有少少裝備.

素顏圖片

上左槍帶和紅點
(螺)上手玩,重量和手感,立即加多左.

我果支已經.....

引用:
原帖由 hendry9881 於 1-7-2023 13:55 發表
我果支已經.....

暫時我玩左約60彈,都無問題.
似乎我都要有心理準備先得.

搵埋呢隻後備彈座,玩埋'救命彈 '動作.

圖片太...

引用:
原帖由 hendry9881 於 1-7-2023 13:55 發表
我果支已經.....

師兄有冇試過搵賣家幫手申請售後?真係估唔到會係金屬件壞先
引用:
原帖由 kornhill401 於 2-7-2023 11:17 發表
呢個Match Saver同加長彈倉我都有買,加埋一D 復刻配件,可以放上神台供奉了

1 個讚好! TOP

鄙人對另一間廠出既黑色版比較有興趣

請教Ken C兄

呢隻'救命彈座 ',在何處有售呢? 謝謝

又C兄的1301,配件配襯得很漂亮.

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-7-2023 11:19 發表
呢隻'救命彈座 ',在何處有售呢? 謝謝
又C兄的1301,配件配襯得很漂亮.
T2同淘淘也有

引用:
原帖由 暈又暈 於 3-7-2023 08:08 發表
鄙人對另一間廠出既黑色版比較有興趣
我都對另一廠出的.同樣係EBB shotgun關注,會否在港有售?
外型我覺得和呢支1301同樣漂亮.可惜沒有深刻印字.得白色字.

引用:
原帖由 hendry9881 於 3-7-2023 12:12 發表
T2同淘淘也有
謝謝C兄給予有關資訊!

師兄,請問呢支可唔可以拉後charging handle放bolt lock 唔使下下撳掣?

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-7-2023 12:23 發表

我都對另一廠出的.同樣係EBB shotgun關注,會否在港有售?
外型我覺得和呢支1301同樣漂亮.可惜沒有深刻印字.得白色字.
香港應該冇,鄙人純屬後勤考累而己

只以開箱片評論的話,兩款各有千秋,或說各有沙石

https://youtu.be/CnjSwz0YEmQ
人地話可以咁玩喎,禾隼神馬刀呠豬兜鳥
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

引用:
原帖由 pinkhunter 於 3-7-2023 17:55 發表
師兄,請問呢支可唔可以拉後charging handle放bolt lock 唔使下下撳掣?
我呢支就唔得.

31 123
發新話題