發新話題

[others] 七.一..國貨之ebb,BERETTA1301

本主題由 阿堅 於 3-7-2023 10:06 移動
引用:
原帖由 暈又暈 於 3-7-2023 23:03 發表

香港應該冇,鄙人純屬後勤考累而己

只以開箱片評論的話,兩款各有千秋,或說各有沙石
目前國內評價係大伏,聽講廠家已經召回,唔建議入手

引用:
原帖由 kenchow1989 於 4-7-2023 11:45 發表

目前國內評價係大伏,聽講廠家已經召回,唔建議入手
剛剛入手,呢個消息....

引用:搵埋呢隻後備彈座,玩埋'救命彈 '動作.

鬼叫自己唔信港外網店,唯有DIY玩住先.
當最後一粒彈殼跳出,要快速地從彈座取出彈殼,必需正確地把彈殼放入槍身內,
(否則當按釋放掣時,槍bolt會被彈殼頂住)再按槍bolt釋放掣,把彈殼推入槍管.
講就易,原來都唔易玩, 同時容易做成0件損壞.
最後...決定放棄,以後唔玩呢個玩法.影張相算

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-7-2023 16:04 發表
鬼叫自己唔信港外網店,唯有DIY玩住先.
當最後一粒彈殼跳出,要快速地從彈座取出彈殼,必需正確地把彈殼放入槍身內,
(否則當按釋放掣時,槍bolt會被彈殼頂住)再按槍bolt釋放掣,把彈殼推入槍管.
講就易,原來都唔易玩,; ...
我個鋁製match saver仲難load,方向唔正確好易fail,都係裝飾用途
所以最後都係左邊貼條沙色彈帶就算,貼完仲可以解決marking bug(左右型號marking唔一致,左邊comp,右邊tactical )

已經要做裝飾品

1 個讚好! TOP

根据内地玩家的上手体验看,建议师兄爱惜拉机柄,容易断裂
玩就別怕,怕就別玩

UPDATE :這柄入手了,本身新槍已經上彈有點不順,易出雙彈,
玩了2 天,PISTON 也鎖不住了,建議暫時請勿入手..

聯絡到廠家,說已經知道問題,第一版本已經停止出貨,現在正改善做第2 批,
預計7 月尾會發貨,換言之8 月買到的應都是新的。
在下也試試找2 家有賣的淘寶店,均說現在沒有現貨,要等新版本。
至於之前已經購入了的買家,可以直接退貨換貨。
不過在下香港玩家...就麻煩一點,在下聯絡了正廠,對方初時也是說可以直接退貨 ( 內地退貨比較易 ),
後期知我是香港玩家,則說可寄新版的內部零件給我,請問我懂不懂自己安裝,我說可以。

現在等一下零件,估計都是這幾天收到,安裝完再看情況。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

大陸野 下次咪搞我

引用:
原帖由 hendry9881 於 25-7-2023 17:54 發表
大陸野 下次咪搞我
大陸也很多好玩具出,之前買過SPAS 12 手拉跳殼,STRIKER 12 等也是高質玩具。
只是這柄比較伏。其實買之前看UP 主們都說有問題易卡彈,在下不信邪直接買了。
果然頗伏。

如果想安全購物可以上BILI BILI 先看片再決定買不買,BILI 沒那麼多打手,彈幕也有很多玩家發言,不難聽到客觀的評測。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 25-7-2023 23:32 發表

大陸也很多好玩具出,之前買過SPAS 12 手拉跳殼,STRIKER 12 等也是高質玩具。
只是這柄比較伏。其實買之前看UP 主們都說有問題易卡彈,在下不信邪直接買了。
果然頗伏。

如果想安全購物可以上BILI BILI 先 ...
都欣賞宜家大陸出既玩具
肯去創新嘗試做產品出嚟
不過用料方面就差d
以1301黎講太多膠件
冇後備零件買
都明如果膠件改用鋁或合金
成本一定多
賣得貴就冇人要
買之前都預咗有伏

引用:
原帖由 hendry9881 於 26-7-2023 10:06 發表

都欣賞宜家大陸出既玩具
肯去創新嘗試做產品出嚟
不過用料方面就差d
以1301黎講太多膠件
冇後備零件買
都明如果膠件改用鋁或合金
成本一定多
買得貴就冇人要
買之前都預咗有伏
呢支膠管膠身無法,法規問題,通例要用尼龍料。( 當然有D 廠古惑D 會散賣金屬槍管 )
至於內部其實一D 都無呃稱,根本就是AEG 級結構。只是今次可能無乜經驗,整到出來可靠性非常一般。
最主要都係卡彈,有時唔出彈,有時出雙彈卡死哂。
唯一慶幸係佢肯停止發貨+ 回收+ 改修新版,其實都算快手話7 月尾會出貨。1 個月鬆D 有新版,
算做了最起碼的補償,但X 就一定要X 的了,真金白銀買回來問題多多,BILI 的彈幕都是X 的居多。
從來不覺得支槍出到街仲有問題是可以「體恤」的事,更勿說「良心企業」,講呢句的個腦都唔多正常。
至多補了獲可以X 少句,但絕對不是值得讚賞的事。

引用:
原帖由 hendry9881 於 20-7-2023 19:56 發表
已經要做裝飾品

C兄的鏡同彈座, 都貴過支玩具槍多多了.

引用:
原帖由 cyberdog 於 24-7-2023 14:56 發表
根据内地玩家的上手体验看,建议师兄爱惜拉机柄,容易断裂
謝謝C兄的忠告. 我都係咁話.
所以我一定入電尼玩.減少拉動拉機柄的次數.

引用:
原帖由 hendry9881 於 25-7-2023 17:54 發表
大陸野 下次咪搞我
在有選擇下,當然唔買大陸野.
但好似呢款玩具槍,其他國家廠商無出.
你只得2個選擇,1..唔買.2..買佢.

引用:
原帖由 Dave 於 25-7-2023 17:21 發表
UPDATE :這柄入手了,本身新槍已經上彈有點不順,易出雙彈,
玩了2 天,PISTON 也鎖不住了,建議暫時請勿入手..

聯絡到廠家,說已經知道問題,第一版本已經停止出貨,現在正改善做第2 批,
預計7 月尾會發貨, ...
有件算係咁

SPAS12見日本人改左打bb彈都幾過癮

發新話題