發新話題

[others] MARUYAMA (丸山)SCW-9 / APC9 Pro G

引用:
原帖由 Maxman2 於 12-7-2023 19:47 發表

我都想換,想blowback強勁d,但又驚磨蝕個鋁身
擠鋁cnc 強度好過鑄鋁, 如果怕磨蝕既可以落多d 油

不過我比較擔心係撞爛hopup座

同埋就係, 以往v記都係用啞鉛做bolt, 今次就用鑄鋁, 我諗唔多唔少都考慮過耐用同氣化既問題

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 12-7-2023 20:49 發表

同埋就係, 以往v記都係用啞鉛做bolt, 今次就用鑄鋁, 我諗唔多唔少都考慮過耐用同氣化既問題
謝謝師兄資訊,無啦啦轉bolt材料,可能真係耐用同氣化有d要求

https://fb.watch/lKC1SWZP9y/?mibextid=cr9u03

個鋼bolt blowback都ok喎,估唔到推得咁爽
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

呢枝改裝可以用番馬記夾?

引用:
原帖由 jacko 於 13-7-2023 00:53 發表
https://fb.watch/lKC1SWZP9y/?mibextid=cr9u03

個鋼bolt blowback都ok喎,估唔到推得咁爽
謝謝師兄資訊,睇片都唔錯 都好chock下

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 12-7-2023 20:49 發表

後期既ump都係咁
岩岩入手左 好細枝好過癮 個感覺又有少少似kriss
尾托實既 睇yt鬼佬comment 話真既玩耐左條托都會鬆
Suppressor有d難裝

引用:
原帖由 csg314 於 13-7-2023 08:19 發表
呢枝改裝可以用番馬記夾?
磨少少位可以

附件

13-7-2023 10:44

13-7-2023 10:44

引用:
原帖由 jn_jona 於 13-7-2023 08:59 發表

後期既ump都係咁
岩岩入手左 好細枝好過癮 個感覺又有少少似kriss
尾托實既 睇yt鬼佬comment 話真既玩耐左條托都會鬆
Suppressor有d難裝
個感覺係好有kriss feel, 而且係改良左既感覺, 特別係reload 個感覺流暢好多

suppressor 要慢慢細幅度轉住咁扭, 佢係靠2 條o ring 迫實
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 jacko 於 13-7-2023 10:43 發表

磨少少位可以
吾該晒~原來甘簡單~

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 13-7-2023 11:15 發表

個感覺係好有kriss feel, 而且係改良左既感覺, 特別係reload 個感覺流暢好多

suppressor 要慢慢細幅度轉住咁扭, 佢係靠2 條o ring 迫實
直入果下要慢慢feel
個咀花就一定 望有鋼
出入得多怕佢鬆

引用:
原帖由 jn_jona 於 13-7-2023 13:22 發表

直入果下要慢慢feel
個咀花就一定 望有鋼
出入得多怕佢鬆
放心,以我所知,會有(我指鋼外管)

引用:
原帖由 jacko 於 13-7-2023 16:53 發表

放心,以我所知,會有(我指鋼外管)
咁開心

請教一下師兄們,丸山Scw-9 和 Archwick Apc-9 的分別是否直彈夾和彎彈夾分別?佢哋就甘睇個外觀好似,但點解個名係唔同?Scw? Apc?

引用:
原帖由 Maxman2 於 15-7-2023 10:11 發表
請教一下師兄們,丸山Scw-9 和 Archwick Apc-9 的分別是否直彈夾和彎彈夾分別?佢哋就甘睇個外觀好似,但點解個名係唔同?Scw? Apc?
Archwick有B&T license喎

引用:
原帖由 hendry9881 於 15-7-2023 10:58 發表

Archwick有B&T license喎
長知識了.

發新話題