發新話題

[others] MARUYAMA (丸山)SCW-9 / APC9 Pro G

我對這支都好有興趣,夠型仔,另外請問師兄們,原裝伸縮尾托有冇機會刮花槍身?小弟對佢唔太熟悉,請問佢係唔係會有闊身彈夾?

引用:
原帖由 jacko 於 12-7-2023 10:53 發表
另外我所知, 副廠好快有鋼bolt及其他鋼件出
鋼 bolt 驚唔驚打得多會傷個鋁身?

引用:
原帖由 jacko 於 12-7-2023 19:41 發表

正如AR, AK, 換左鋼bolt, 個身一樣會有死0既一日
我都想換,想blowback強勁d,但又驚磨蝕個鋁身

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 12-7-2023 20:49 發表

擠鋁cnc 強度好過鑄鋁, 如果怕磨蝕既可以落多d 油

不過我比較擔心係撞爛hopup座

同埋就係, 以往v記都係用啞鉛做bolt, 今次就用鑄鋁, 我諗唔多唔少都考慮過耐用同氣化既問題
謝謝師兄資訊,無啦啦轉bolt材料,可能真係耐用同氣化有d要求

引用:
原帖由 jacko 於 13-7-2023 00:53 發表
https://fb.watch/lKC1SWZP9y/?mibextid=cr9u03

個鋼bolt blowback都ok喎,估唔到推得咁爽
謝謝師兄資訊,睇片都唔錯 都好chock下

請教一下師兄們,丸山Scw-9 和 Archwick Apc-9 的分別是否直彈夾和彎彈夾分別?佢哋就甘睇個外觀好似,但點解個名係唔同?Scw? Apc?

引用:
原帖由 hendry9881 於 15-7-2023 10:58 發表

Archwick有B&T license喎
謝謝師兄資訊

引用:
原帖由 jn_jona 於 15-7-2023 23:29 發表

Scw係美軍program個名
改scw9真識玩
原來有個甘的由來

引用:
原帖由 火鳳舞 於 1-8-2023 23:00 發表
9K就到

?_nc_cat=103&cb=99be929b-3346023f&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=2FTaqIFI8UgAX-hcF ...
師兄知唔知齊唔齊marking? 同埋會否有透明夾?

謝謝師兄們資訊,很期待,這支真係好型仔

發新話題