發新話題

[others] MARUYAMA (丸山)SCW-9 / APC9 Pro G

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 12-7-2023 20:49 發表

擠鋁cnc 強度好過鑄鋁, 如果怕磨蝕既可以落多d 油

不過我比較擔心係撞爛hopup座

同埋就係, 以往v記都係用啞鉛做bolt, 今次就用鑄鋁, 我諗唔多唔少都考慮過耐用同氣化既問題
後期既ump都係咁
岩岩入手左 好細枝好過癮 個感覺又有少少似kriss
尾托實既 睇yt鬼佬comment 話真既玩耐左條托都會鬆
Suppressor有d難裝

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 13-7-2023 11:15 發表

個感覺係好有kriss feel, 而且係改良左既感覺, 特別係reload 個感覺流暢好多

suppressor 要慢慢細幅度轉住咁扭, 佢係靠2 條o ring 迫實
直入果下要慢慢feel
個咀花就一定 望有鋼
出入得多怕佢鬆

引用:
原帖由 jacko 於 13-7-2023 16:53 發表

放心,以我所知,會有(我指鋼外管)
咁開心

引用:
原帖由 Maxman2 於 15-7-2023 10:11 發表
請教一下師兄們,丸山Scw-9 和 Archwick Apc-9 的分別是否直彈夾和彎彈夾分別?佢哋就甘睇個外觀好似,但點解個名係唔同?Scw? Apc?
Scw係美軍program個名
改scw9真識玩

引用:
原帖由 jacko 於 16-7-2023 00:16 發表

https://www.facebook.com/1000931 ... Pl/?mibextid=cr9u03

出啦

唔知會唔會有埋冇thread版

引用:
原帖由 火鳳舞 於 17-7-2023 18:09 發表
入手有刻字版

?_nc_cat=104&cb=99be929b-3346023f&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=jEu2JDJeBC ...

請問方唔方便講邊間入手?

引用:
原帖由 火鳳舞 於 17-7-2023 18:48 發表

網上經營個體人士,以pm師兄
感謝師兄 睇返marking大概知邊間

因為呢d後製marking
間間都有少少唔同
要對下真鐵相

Mpx mcx都好多間錯

引用:
原帖由 火鳳舞 於 17-7-2023 23:49 發表

SCW9有幾種形号,分別用唔同匣,
每款都唔同Marking,有些小出入
https://youtube.com/shorts/Cg7rtga5kq0?feature=share
留意下身marking
真鐵都有一兩款for 9k pro g

引用:
原帖由 火鳳舞 於 18-7-2023 10:18 發表

呢款玩具既刻印真鐵都有

謝謝師兄

引用:
原帖由 jacko 於 18-7-2023 16:54 發表

未得閒拆0黎睇,另本身唔打算換hop up(原裝夠用),所以無研究

http://www.papagoarms.com.tw/Col ... tectCookieSupport=1

睇Papago介紹,應該馬記數掛
近年既vfc都default係馬記數但冇左hop up膠定位隻腳

引用:
原帖由 火鳳舞 於 18-7-2023 18:39 發表

呢支開箱第一件事係拆開落油先,堶惜z爭爭搵滴油都無,你開槍就等於干磨
又係wor 呢枝油都冇滴
乾過我荷包
即刻爆開又silicon 膏又silicon油

平時都唔係咁

引用:
原帖由 火鳳舞 於 19-9-2023 21:48 發表

明白!但丸山賣成二千幾,仲要無刻字,依家呢支有拉臣既一千頭又真係抵玩既
好似膠upper?

引用:
原帖由 火鳳舞 於 20-9-2023 00:10 發表

條片拍得幾清,但我唔肯定......

Facebook
睇gp d人係咁講個upper係膠
利申未得閒落去睇實物

引用:
原帖由 火鳳舞 於 28-11-2023 18:37 發表

咁又係!佢呢個款我都話好睇,連Youtube都好鬼多呢支野真鐵既介紹睇
pro g有d似kriss個匣井位 好好grip
希望遲下有apc556/762

發新話題