25 12
發新話題

大家有冇在Tiger111買過嘢?

大家有冇在Tiger111買過嘢?

我上次買過枝特價平槍,返去第一日發覺有d唔妥!有人話枝嘢應該有d嘢零件老化佢先特價賣,呢個算勒,我想知同佢買正價嘢有冇人遇過問題?

有。朋友試過買支aeg長火。跟槍沒有了mosfet,問過廠家,槍係有跟mosfet的。另外,腳架是彎的,似被撞凹。
最後打電話追了幾次,先解決到問題。
就係退番支槍畀佢,但不是即時退錢,隔幾日後先至退錢。

我自己都有買過零件。零件冇問題。

1 個讚好! TOP

有,都好多次, so far無咩問題. 其實網上購物有一定風險,始終唔係即埸檢查,店家及顧客都好難保障,所以店家要少許時間去check單check貨亦在所難免
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

Parts暫未有問題
槍就唔知了

D野貴過其他店,不過好多野佢有人哋無

日日都爬佢個每日特價一次, 睇下有無平靚正野執
久不久係佢度買野, 成槍parts裝備都係佢度買過, 通常買成槍仲會上門拎, 買到可能人地staff都認得我了
基本上問題不大既, 其實同紅狼買再上門拎既體驗差不多, 買家自己真係要check真到底係咪同原廠出黎一樣

我試過特價(其實只係平左幾十蚊)買支A1A Raptor, 感覺跟槍隻匣比人抽插用過(講到呢度可能個職員已經認得我), 但試槍一切正常就算, 事後都有同佢地講返, 仍地就話有客反映過同樣問題, 係廠方試槍之後先派貨比佢地而搞成咁, 咁呢D羅生門就無得追了~

另外, 網上買airsoft野我反而覺得玩家其實要CHECK&知得比平時行槍街多先好買, 唔係真係比較易中伏......
但網上商鋪普遍又真係多好多款野揀, 又真係更易於格價
難聽講句, 自己唔係熟手又唔係有老手帶著, 有時真係未儲夠能力係網上商店執平野的, 咁就有靠運氣駁一鋪既情況喇~

Tiger 111 網上說的貨存是否準確? 佢話有貨的,是否真的有貨?
(唔想比錢之後又話無貨,到時退款好麻煩)

有次去間實體店諗住買spr300
店員話最後一支沙色
開盒check條bolt竟然有一條唔正常既花痕
店員同我講條花痕係正常
雖然我少玩bolt action既槍
但冇可能條花痕係正常
之後店員就話應該廠QC有問題
言語之間就係想我要左佢
我就緊係唔要bye bye你條尾
btw我覺得根本係佢地唔識砌砌花左支槍

Tiger111實體店? 是否新蒲崗?
引用:
原帖由 hendry9881 於 24-7-2023 13:15 發表
有次去間實體店諗住買spr300
店員話最後一支沙色
開盒check條bolt竟然有一條唔正常既花痕
店員同我講條花痕係正常
雖然我少玩bolt action既槍
但冇可能條花痕係正常
之後店員就話應該廠QC有問題
言語之間就係 ...

引用:
原帖由 bennytsang16 於 24-7-2023 10:37 發表
Tiger 111 網上說的貨存是否準確? 佢話有貨的,是否真的有貨?
(唔想比錢之後又話無貨,到時退款好麻煩)
so far都準, 因為佢好似都成日執倉的~
有疑問大不了sd msg問左先, 雖然佢地都答唔到咩技術野&問咩都答得慢......
但問STOCK係OK的~

係好多年前試過有一次買D極濕星既PARTS, 佢話有貨但我買得勁多, 我埋左單之後果邊先sd msg黎話佢唔夠貨要等~

引用:
原帖由 bennytsang16 於 25-7-2023 08:29 發表

係......但現場無野執的, 而且之前收得唔好, 想load個拎貨QR CODE都load唔到, 又只係開weekday office hour~

幫襯過十零次,全 online,so far 冇遇過問題

因工作關係對 online shop 營運有點皮毛認知,

第一喺店家角度睇,買家話件貨有問題,事實上店家真係唔會知係買家自己整爛(唔係話師兄你地),定出貨就爛。
我地有人格就知一定係件貨問題啫,但其實大把街街自己玩爛完屈店家退錢退貨。
如果係明顯不會係人為問題就會易 D 退,但一涉及外觀甚至少左件,店家就會考慮多好多野。

第二係 online 買 9 成係經 payment gateway 收錢,用卡比錢係 payment gateway 間公司收,refund 都係 payment gateway 公司 re,而 refund 一般係 7-14 日,呢個唔關店家事。如果係 FPS / 入數之類,咁都要會計對數出數,呢 D 涉及 business operation,唔係就咁喺銀包拎返幾千蚊出黎咁簡單,所以要幾日又係正常。

以上不是為老虎護航,基本上去邊個 online shop 都係咁... 買得個方便,同時都有相應風險。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 25-7-2023 08:29 發表

不是111

online shop 買過幾次wgx e興趣
暫時冇乜事

引用:
原帖由 Bladerunner 於 20-7-2023 20:40 發表
我上次買過枝特價平槍,返去第一日發覺有d唔妥!有人話枝嘢應該有d嘢零件老化佢先特價賣,呢個算勒,我想知同佢買正價嘢有冇人遇過問題?
樓主是否就咁算了?

25 12
發新話題