16 12
發新話題

[VFC] 唔知會唔會奶野之m249

個鋁身處理睇落幾似鋼

引用:
原帖由 火鳳舞 於 27-7-2023 19:14 發表

質慼係幾好,而且輕到飛起,單手都欏得起
加返d配件落去
Eg.鋼 bipod

引用:
原帖由 hendry9881 於 27-7-2023 20:39 發表

已加

隻尾托係咪要少執
仲有可以裝埋heat shield

V記比左demo幾個台灣airsoft ytber做review
其中一個話呢片野好危 果然會斷
又出鋼件食一筆

引用:
原帖由 七點六二 於 28-7-2023 20:36 發表

Broken………!
你果然入手

引用:
原帖由 七點六二 於 30-7-2023 17:15 發表

我無買喎………!
哦 get錯 以為張相你影

引用:
原帖由 RCOOH 於 30-7-2023 20:39 發表

Review出問題但由佢賣由佢斷,好野。
咁講review係冇爛既
係個ytber講呢個位危d
點知開口就中 輕還輕 受力既位都要用鋼料
應該好快又十字軍出件 cap你一百幾十

引用:
原帖由 火鳳舞 於 31-7-2023 00:43 發表
其實如用咗彈箱唔洗不停抽出抽入根本果處問題唔大,
呢把野個彈箱大氣缸係全鋁做,氣化非常好,
一雞扣到尾175飛無噴白氣到尾無腳軟無變慢,
基本上我幾滿意了!
有空間放暖包
出去打game可以keep住溫度

引用:
原帖由 jacko 於 31-7-2023 11:36 發表
其實我寧願佢出鋼版
我都等佢放風出鋼版
鋁真係太輕

引用:
原帖由 火鳳舞 於 31-7-2023 17:16 發表

全鋼就唔係呢個價錢,
好似佢支FAL咁,全鋼DX版要成九千,
249只會更貴
又咁講 佢個中身係cnc出黎
249個身就stamp同焊出黎
工序上簡單好多 食唔食你就另一回事啦
所以點解mp5, ak(唔包ak47)鋼身都咁平

引用:
原帖由 火鳳舞 於 31-7-2023 18:18 發表

咁又係,但V記出呢支野既定位對像係全球廣大既Game友落場用,
全鋼版連彈鼓坐底成十磅班友又唔會帶落場玩,
到時靠班收藏家買銷情又會較窄,
我諗遲D副廠出D鋼乜鋼物比佢既成數高過佢出全鋼DX版了
當年既鍛系統就係咁死左
依家d人玩m4成日話撞爆個身
明明鍛身版又硬又抵

依家想搵多枝都冇 想拎黎砌mk12

引用:
原帖由 火鳳舞 於 31-7-2023 18:30 發表

第一炮鋼外管先
個槍管座係咪鋼
快拆多兩野鬆左就gg
依家v記好多槍可能因防改 分開槍管同槍管座
個接合方式又雞 玩返當年marui m4 aeg搖頭咁

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 31-7-2023 19:01 發表

真係雞到爆炸

416 換左骨之後, 條外管輕輕拗都斜埋一邊

之後發現原裝骨外管鎖到實一實係因為gas block 頂實條骨
所以我d m4 416轉返行zparts管

引用:
原帖由 jacko 於 20-8-2023 09:55 發表

坐等V2, V3 , 不過我估出MK48先
我都覺得係mk48先 反正有Aeg了

引用:
原帖由 NCP013 於 1-11-2023 19:30 發表
已成功自己裝換隻鋼Receiver, 過程不是太難,只係需起原槍慢慢拆螺絲及一D外觀零件,裝上鋼receiver 就得,基本上起九成fit位,我只遇到左邊內軌有粒螺絲差DD位,但慢慢扭都扭到。
順便換埋其他DNA件:

Gas cyli ...
Gas cylinder 我諗緊買唔買定
因為dna果隻好似係舊版樣式 vfc果隻似係improved樣式
真鐵後期好似換左improved果隻 壽命長d
但vfc果件應該唔係鋼

Charging handle想問下大概執咩位
本身以為dna造都可以直上

訂左個鋼身 槍都未買

16 12
發新話題