發新話題

[others] 玩ipsc 想知買咩氣槍同點改好

Glock/ M&P9L都可以。
如果以初心者來說,M&P9系列的指向性其實比Glock好。
Glock 17/ 34補品比較多而且不難改,M&P9系列就只有吉打一家出補品齊。
KJW的Shadow 1同Shadow 2係一個好選擇,一來價錢平,二來一買返嚟根本唔駛改已經好準。
Hi Capa不是不建議,如果手掌不大,用拇指按Mag Release比較辛苦。

你去槍店試Grip一下就明。
引用:
原帖由 羅索520 於 20-8-2023 17:26 發表
我隻手話大唔大,話細唔細,想買枝槍性能好,價位1至2千。求各位比建議。
究竟世界上還有神嗎?

以前冇太多選擇,所以Glock同Hi Capa先可以流行十幾二十年。
而家選擇太多,選一枝握得舒服而又準繩度高的,現今市場有大量選擇。
引用:
原帖由 羅索520 於 20-8-2023 17:26 發表
我隻手話大唔大,話細唔細,想買枝槍性能好,價位1至2千。求各位比建議。
究竟世界上還有神嗎?

Grip太大。
Trigger行程短,Trigger breaking point扣力細都係。
不過我枝M&P9L個Trigger調較過,同Hi Capa差唔多。
引用:
原帖由 jacko 於 21-8-2023 07:35 發表
多數人用hi capa, 總有原因0既
淨係個trigger已經差好遠
究竟世界上還有神嗎?

絕對係優點。
引用:
原帖由 羅索520 於 21-8-2023 18:17 發表
唔係幾明。Trigger行程短同Trigger breaking point力細係hi cap0既優定缺點?
究竟世界上還有神嗎?

你而家剛剛開始,打Standard 唔需要投資太多。
不過你要先上堂才可以參加比賽。
引用:
原帖由 羅索520 於 21-8-2023 16:16 發表
Hi capa又分好多種 有government, stainless, gold extreme,邊款好?

新手正常會揀咩division?

open 同 standard 係咪用馬記hi cap好啲?如果計我預算1至2千左右。

聽人講會睇牌子,牌子唔啱就 ...
究竟世界上還有神嗎?

落舖頭Grip一次,睇手感O唔OK先。
究竟世界上還有神嗎?

發新話題