36 123
發新話題

[others] 大陸牌子/ 淘寶網店介紹

大陸牌子/ 淘寶網店介紹

各位師兄,請問有沒有香港 or 大陸牌子/ 淘寶網店介紹?

小弟我十幾年前移民就冇再玩槍,最近喺加拿大認識咗一班槍友所以準備再次入坑。嚟緊會經過香港陪老婆返四川娘家,打算買啲外觀用品(如鏡,電筒,laser, etc)

我已經五六年無返過亞洲,所以對依家槍街或者淘寶網店都唔係太熟。主要係齊Marking買嚟執look影相用, 如果頂到GBB後座力就更好

如果唔可以開名,麻煩各位師兄PM我

Thanks

Delete

引用:
原帖由 hihi888 於 29-9-2023 02:42 發表
各位師兄,請問有沒有香港 or 大陸牌子/ 淘寶網店介紹?

小弟我十幾年前移民就冇再玩槍,最近喺加拿大認識咗一班槍友所以準備再次入坑。嚟緊會經過香港陪老婆返四川娘家,打算買啲外觀用 ...
唔好玩啦
成個美利堅合眾國響下面珍品商品乜都有使乜特登返去香港買

認真, 你係北美如果唔係太貴真係無謂呢邊淘甚至自攜返去~
何況AliExpress不是有做國際生意嗎, 在那邊找就好了

美國有都唔代表加拿大有得賣。好多野過左加拿大想買都買唔到,就算有shipping都唔平

我其實只係想平平地齊Marking影相,咁又唔使下下上珍品

如果服飾外觀用品,可以用"美国公发"keyword搵下
利申無買過,不知真偽

澄清一下,可能各位師兄誤會咗,小弟我係想買大陸廠copy件,唔係珍品

PEQ15珍品我真係無budget買

想問下。返加拿大過關時
如何證明copy 是copy ?

Exemplo ducemus
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 29-9-2023 13:34 發表
想問下。返加拿大過關時
如何證明copy 是copy ?
有必要嗎?
儘管法例比美國嚴得多,加拿大都係個可以合法擁槍ge地方
幾廿加紙申請個牌,任何非限制火器零部件即可攜帶過關
冇牌填份5589表每次交25加紙就得
仿真BB彈槍響加拿大反而係違禁品

回覆 9# 的帖子

有無必要,到時提下樓主點攪

如樓上話講,寄咁方便,唔太明拎去過幾關有乜so
[img][/img]

可能師兄睇小左美國加拿大cross border shipping郵費有幾貴,所以先會趁住返亞洲自己帶返去

我想要買既配件類別(如鏡,laser, etc),加拿大沒有限制入境,反而美國會限制出境(珍品 only)

槍牌我有,而且正如樓上師兄所講加拿大主要限制槍械本身同可以把槍改成prohibited級

回覆 9# 的帖子

師兄,你都係喺加拿大?

引用:
原帖由 hihi888 於 29-9-2023 19:53 發表
可能師兄睇小左美國加拿大cross border shipping郵費有幾貴,所以先會趁住返亞洲自己帶返去

我想要買既配件類別(如鏡,laser, etc),加拿大沒有限制入境,反而美國會限制出境(珍品 only)

槍牌我有, ...
你要頂到GBB ge鏡真係分分鐘落美國買商品獵槍鏡更加好
除非你話一定要ACOG款之類咁就無計
如樓上版主講一樣
加拿大一樣有aliexpress(海外水魚版淘寶)分分鐘更安全, 係會貴過淘寶好多同shipping慢
但至少唔會有人黎查水錶先

其實樓主一早講過買淘寶配件只係影相用
回主題,基本上淘寶現時對氣槍/水彈槍配件開始比較嚴厲,但其實你search水彈,一啲瞄鏡型號,如T1, P1, 之類都係可以隱隱約約咁搵到,自己留心啲睇下就知,我反而擔心外國對版權法比較注重,唔知Copy野入唔入到
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 14# 的帖子

重要擔心出境,copy = 自主研發
會唔會洩漏機密。拎passport 定拎香港身份證都唔同待遇
[img][/img]

36 123
發新話題