發新話題

[others] 大陸牌子/ 淘寶網店介紹

Hurrican-E
台灣仲有。
引用:
原帖由 zeta 於 6-10-2023 15:29 發表
EoTech的話當年有個叫Hurricane ge牌子口碑好似唔錯
齊marking做工好
不過好似都要千幾二千(當年)
究竟世界上還有神嗎?

商標。
以前寄謎牌Glock去美、加等地,所有Glock Marking要用黑色膠紙遮住Glock Logo。原因就係侵權。
同一道理,VFC的License product就乜都唔駛遮。
引用:
原帖由 hihi888 於 6-10-2023 06:02 發表
入境加拿大我反而冇咁擔心,(珍品)大部份配件類入境無限制,應該冇人會特登去check件貨係咪copy掛
究竟世界上還有神嗎?

如果以EOTECH款去睇,Holy Warrior/ 悍武係可以的。但係如果你同真品比較過,Copy粒點同鏡片透光率依然有一大段距離。
但我真心不明白,如果在加拿大係可以買平價珍品鏡,何必買Copy?
Bushnell的TRS系列本身跟AR Mount,而且以港幣計價都唔過一千,而且都係真品非玩具。
那何必要買玩具?
引用:
原帖由 hihi888 於 6-10-2023 06:01 發表
我以為槍本身先會俾人查水錶,真係未聽過買配件都會有機會

如果真係可能要離開大陸返香港先去槍街買

我想買Eotech鏡,M300燈同peq15,如果只係要齊Marking(唔再理GBB後座力),有冇咩牌子會比較好 ...
究竟世界上還有神嗎?

TRS-32直情係Aimpoint M-2/ M-3款,不過Marking係Bushnell囉…..
引用:
原帖由 stevechau 於 19-10-2023 09:37 發表
應該係因為想要真品軍警款marking既問題, 樓主好似提過佢主要係為造型, 應該係外觀先決而唔係實用先決的~

btw, 呢度講鏡好似力推悍武, 但唔係EG會好D?? 我見之前youtube有片講過支copy tango6t, 悍武直頭係做錯全 ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題