發新話題

[VFC] VFC終於肯出AK GBB

引用:
原帖由 gainax 於 7-12-2023 13:58 發表

印象中M16個個真係會同真既一樣,吊雞2連發之後再扣得一粒出
三連發其實純粹新鮮感同情懷,實戰全自動先實用
情懷黎既姐
得閒玩下

就算gbb一般落場 有幾可會打連發
除非m249

引用:
原帖由 gainax 於 7-12-2023 13:58 發表

印象中M16個個真係會同真既一樣,吊雞2連發之後再扣得一粒出
三連發其實純粹新鮮感同情懷,實戰全自動先實用
3連發屬於時代背景下既誤解,真係實戰開全自動點最實際

引用:
原帖由 RCOOH 於 7-12-2023 20:49 發表

3連發屬於時代背景下既誤解,真係實戰開全自動點最實際
多一個三連發好似mp5唔係壞事,但三連發取代全自動就肯定有問題,
而家米軍都用返有全自動m4a1取代三連發M4,好似heat入面733火力全開壓迫感唔理係咪射得中
戰場上火力震懾敵人真係有用,如果M134係3連發,相信禁掣個個會禁到火棍

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 gainax 於 7-12-2023 21:56 發表

多一個三連發好似mp5唔係壞事,但三連發取代全自動就肯定有問題,
而家米軍都用返有全自動m4a1取代三連發M4,好似heat入面733火力全開壓迫感唔理係咪射得中
戰場上火力震懾敵人真係有用,如果M134係3連發,相信禁 ...
轉管機鎗每次起動大概要0.3秒,只可以打3連發既話仲慘過手鎗。

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-12-2023 20:00 發表

情懷黎既姐
得閒玩下

就算gbb一般落場 有幾可會打連發
除非m249
其實而家打gbb驚係味只準單發?
咁個d彈古同而家有249都浪費左,我覺得搞下自動free驚大家都有新鮮感更爽爽
當然冬天限定,一來大家都著多左冇咁傷,2來氣化有限冇人可以狂扣又可以真正測gbb氣化

引用:
原帖由 RCOOH 於 7-12-2023 22:06 發表

轉管機鎗每次起動大概要0.3秒,只可以打3連發既話仲慘過手鎗。
家藤英應ok

引用:
原帖由 gainax 於 7-12-2023 22:16 發表

咁個d彈古同而家有249都浪費左,我覺得搞下自動free驚大家都有新鮮感更爽爽
當然冬天限定,一來大家都著多左冇咁傷,2來氣化有限冇人可以狂扣又可以真正測gbb氣化
實外連發game理想很happy,現實很吊鬼
一定會有人講粗口話被近距離full被鞭屍,最後打交
所以除非1J力唔係就咪搞我 ,冇一次有好結局既

引用:
原帖由 gainax 於 7-12-2023 22:16 發表

Gbb game冇限單發
只係比你連發你拎得幾多隻匣

只要唔係下下鏈匣咁一匣幾百發
一鼓幾百飛都合理既

引用:
原帖由 天翔翼 於 7-12-2023 22:36 發表

沒多久前就是遇到這種鳥事,場場都問喉,最後爭d 打交。
先旨聲明我沒比人嘈也沒有嘈人,我純吃花生不是我host 。
當時每次有人死,就總有人口E 人不收雞,已經是單發GAME ,大佬樹林場打多幾槍好正常,
不是真子彈見到打到,打10 粒有7 粒打中樹葉是常事,我聽聲也不是好多雞,可能3~5 粒,
之後又口E 了。
最後快埋尾來一場全自動,有人吃了半匣立馬想開拖。
我從來主張1.4J 火力或以下,始終GBB 火力很浮,家中試1.5J 都好,室外可以去到1.8 ,某些牌子可以原裝曬2 下太陽直接超2  ( 實際上當日也看到有人超了2J ),
所以GBB 如果唔識改細力,就打134A ,134A RUN 不順就轉玩MARUI就好。

近2 年自己唔夠腳都是痴人打,牌頭就合法力,但在下食過一粒距離30 米的單發GBB ,當時已經赤痛,回到家見到個瘀有拳頭大仲要一個黑圈,
你說2J 以下? 不太信,在下已經隔了一件薄外套加一件軍服,打中心口都瘀成這樣。怕怕。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 里安 於 6-12-2023 09:48 發表

都講左好耐,唔知邊忽未解決到
佢哋幾個月之前寄咗套三年發組件俾我測試
係呢件耐用度不足
三匣內必碎

附件

8-12-2023 12:18

引用:
原帖由 goodsmile 於 8-12-2023 12:18 發表

佢哋幾個月之前寄咗套三年發組件俾我測試
係呢件耐用度不足
三匣內必碎
鋼料黎?

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-12-2023 14:01 發表

鋼料黎?
係,不過硬過龍就易碎

原廠限定m16a4 有三支,其中一支喺我度

引用:
原帖由 天翔翼 於 7-12-2023 22:36 發表

我覺得馬記原裝topgas力1.2J左右差唔多了,台製下下1.5以上香港細場唔太啱洗
反正gbb驚玩中近距離交戰太大力冇咩意思只會傷和氣,打驚享受真實感,太大力冇人會衝唔好玩

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-12-2023 01:06 發表

Gbb game冇限單發
只係比你連發你拎得幾多隻匣

只要唔係下下鏈匣咁一匣幾百發
一鼓幾百飛都合理既
冇限彈袋十隻M4夾都係4公斤唔算好重行唔郁
如果比打連發,戰況先激烈似真實戰爭 當然唔係扣一雞3000個種連發
二、三せ4粒咁扣都可以接受,冇連發既gbbr大家同打手槍冇分別

引用:
原帖由 Dave 於 8-12-2023 09:21 發表

沒多久前就是遇到這種鳥事,場場都問喉,最後爭d 打交。
先旨聲明我沒比人嘈也沒有嘈人,我純吃花生不是我host 。
當時每次有人死,就總有人口E 人不收雞,已經是單發GAME ,大佬樹林場打多幾槍好正常,
不是 ...
火力問題,如果大家都係馬記原裝力冇改力,冬天厚衫咁真係唔痛得去邊
以前支豬香港落場夏天3x度原力已經1.8、用左減力飛機都有1.6,1.7真係有d大力唔啱打近
有連發係好玩,有好多槍有2、3連發先有用武之地,其實大家讚唔讚成細力驚(1J左右)但auto free解放?

發新話題