發新話題

[VFC] VFC終於肯出AK GBB

引用:
原帖由 goodsmile 於 8-12-2023 18:26 發表

係,不過硬過龍就易碎

原廠限定m16a4 有三支,其中一支喺我度
呢件係C字扣? 會唔會似太薄問題

其實珍野都係好簡單結構,照根咁上下造型整改返gbb專用尺寸應該都幾難爛

引用:
原帖由 gainax 於 8-12-2023 22:34 發表

呢件係C字扣? 會唔會似太薄問題
其實係欠缺彈性,
間廠老細同我講以前做到幾像真都冇問題
例如Mp5
但係自從操作槍事件被禁之後
要承受官方警政界壓力
所以t91 pin位特登做錯少少
唔想同真槍上下身互換

引用:
原帖由 goodsmile 於 9-12-2023 10:49 發表

其實係欠缺彈性,
間廠老細同我講以前做到幾像真都冇問題
例如Mp5
但係自從操作槍事件被禁之後
要承受官方警政界壓力
所以t91 pin位特登做錯少少
唔想同真槍上下身互換
直接跟返大蛇個套應該唔會點爛,好似未聽過有人打爛wa同大蛇火控
其實我都唔建議內部做到點真始終玩具主要用途用黎射擊,外觀有咁像真搞咁真已經夠哂,
好似249味幾正氣化一流解決左gbb做lmg難題
玩Gbb都係為爽打,好似馬記個種超爽又耐用穩定內構冬天一樣掂我覺得先係未來主流,
希望佢順便搞埋支V3 mp5出嚟改好個斷彈設計就入手了

同意,冇彈唔識停,內構望落幾似都冇用,何況永冇可能完全一樣

引用:
原帖由 blockhead 於 11-12-2023 05:00 發表
同意,冇彈唔識停,內構望落幾似都冇用,何況永冇可能完全一樣
斷彈功能對gbb都幾重要,仲用飛機推彈杆停彈真係不了
佢可以做到咁多新型gbb代表唔係冇技術,等到改好停彈設計我就入了

引用:
原帖由 goodsmile 於 8-12-2023 12:18 發表

佢哋幾個月之前寄咗套三年發組件俾我測試
係呢件耐用度不足
三匣內必碎
如果你也是少數搶先拿到V記三點放的幸運玩家/店家,V記應該都有提醒你現階段都是工程測試樣件、只能先酌作體驗把玩不能保證強度

人家當你是專業玩家,把未上市的產品讓你搶先玩到,結果你不協助技術回饋也罷,反而換來這種回馬槍批評、甚至不講清楚你拿到的只是試樣品?

成年人不要只會玩玩具卻連做人最基本道義都沒有,被你這樣搞以後誰家敢先放東西出來?
引用:
原帖由 火鳳舞 於 5-12-2023 23:50 發表

問過台灣果邊D槍友,佢地話國軍T系步槍結構係抄AR18的,並唔係抄M系的。
T65系列是AR15身體配上類似18的前截/活塞系統,火控都還是AR15 pattern。

不過T65/T91系列的三點放雖然原理與Colt相仿,但左右卻是作相反的,棘輪改置於擊錘左側,V記比照台規設計也是棘輪左置,但因為擊錘不是敲打至垂直的關係、棘輪齒數跟角度會是GBB專用形狀。

回覆 82# 的帖子

請問玩家 / 店舖不用付款嗎?
若不用,那體驗一下也無仿。
若要付,品牌也真厚道,贊!

其實直接參考返wa個套已經冇問題,雖然外型冇V記跟足真品咁真
但耐用同穩定性個套三連發都冇問題,未見過有人投訴大蛇/wa個套三連發會打爛
如果V記d pin位同WA一樣,咁自己改套大蛇三連發入去都得啦

引用:
原帖由 Ang123456 於 12-12-2023 15:41 發表
請問玩家 / 店舖不用付款嗎?
若不用,那體驗一下也無仿。
若要付,品牌也真厚道,贊!
對,還真的不用付...V記點放系統是要配T91的新料,根本就是還沒上市開賣的東西,限定品M16A4也是先內附正常火控,五角那邊都是好意多送的,你拿了也不會把你槍上原裝的01A火控換走

而且這跟付不付錢也沒關係,都講明是打樣不保證功能的東西了,自己要收是在嫌什麼?

人家未成年女兒好意讓你約出去,然後吃完再昭告天下她技術不好不會搖?
做人真的不需要做到這樣。

引用:
原帖由 survivist 於 12-12-2023 16:35 發表

對,還真的不用付...V記點放系統是要配T91的新料,根本就是還沒上市開賣的東西,限定品M16A4也是先內附正常火控,五角那邊都是好意多送的,你拿了也不會把你槍上原裝的01A火控換走

而且這跟付不付錢也沒關係, ...
不要這麼兇嘛?這是表達店家有做測試好才正式上市給大家玩
不是你想的污名化店家
不測試好直接拿玩家來測試才夠污吧

引用:
原帖由 survivist 於 12-12-2023 16:35 發表

而且這跟付不付錢也沒關係, ...
人哋冇嫌棄喎
佢話幾個月前同店家測試
應該早就反映問題
而家差在小改良就可以正式上市
咁對今次女金火t91三連發套件都幾有信心
起碼唔使個個一隻彈夾就打柴
到時怨聲載道就真係公關災難

引用:
原帖由 goodsmile 於 14-12-2023 13:49 發表

不要這麼兇嘛?這是表達店家有做測試好才正式上市給大家玩
不是你想的污名化店家
不測試好直接拿玩家來測試才夠污吧
今次女金火會提前比店家公開測試,值得讚一個
起碼正式公開發售前就知道邊件零件有問題點樣改進
唔會拿玩家來做測試,都算去(污名化)

引用:
原帖由 survivist 於 12-12-2023 14:23 發表

如果你也是少數搶先拿到V記三點放的幸運玩家/店家,V記應該都有提醒你現階段都是工程測試樣件、只能先酌作體驗把玩不能保證強度

人家當你是專業玩家,把未上市的產品讓你搶先玩到,結果你不協助技術回饋也罷, ...
廠商與店家的關係就不勞煩你挑撥離間了
都是有直接溝通渠道的
未成年女兒和一片鐵片的情緒勒索比喻
拜託不要笑死香港人了
還是軍火酷更有市場

身為玩家,要求只有一個,就是買回家是能玩的,不會打2 下壞就OK。
至於找誰測試沒關係,總之玩家真金白銀買的產品就應該一切正常。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題