發新話題

[VFC] VFC終於肯出AK GBB

引用:
原帖由 520df10 於 21-12-2023 00:45 發表

人家女兒下身生泡泡唔襟操
鑄身冇計 依家已經叫做技術好左
417v1果時頂骨係鋸齒咁, 依家已經好左好多

mcx下身個qd窿係見到有泡 唔會用

依家留低既長短火多數都vfc 近年叫做多搞作既都係得返佢 出既野都算岩口味
2023出既長火都差唔多買齊晒 差249
Beta試野出事唔可怕,肯改好先出街其實無問題
我覺得有消息流出下都唔係壞事 起碼叫有野期待下
或者提早搵定件

APFG果條線希望今年會有mcx spear lt, NGSW m7

引用:
原帖由 gainax 於 20-12-2023 22:55 發表
話外提,點解反而冇人寄比我? 假假地我Utube都有幾千個同好
寄支m16A2比我玩下保證三連發爽爽(唔好要求內部像真)
如果V記比我改造佢dAR一早爽YY
你落槍街開返間地鋪, 又或者開公司做airsoft wholesale, 人地咪可能認識你之後派試件比你試lor
再唔係年年MOA飛過去斟茶灌水, 拍片話爽, 佢地記得你都可能會派tester比你呢

上個星期上廣發九樓,仲見到佢喎。
引用:
原帖由 520df10 於 21-12-2023 00:28 發表

要執執條煲,
如果唔係打打下監生撞爆個上身
香港第一支爆既咪就係p80案既肥仔jacky
好多都搵朗哥搞搞就冇事
話時話,肥仔踢保失敗
今年五月上庭祝佢好運

引用:
原帖由 520df10 於 20-12-2023 23:02 發表

人哋個女呢架,唔襟操
Sr25操兩操上身個body爆左
鍛M4操兩操下面操爆咗
西班牙散彈仲大鑊,操兩操抆唔返出呢
操兩操爆埋DNA搞到人哋內鬥就唔好
真係唔講唔知爆咁多野
巴打有冇硏究過係設計受力問題定用料?
我玩GBBM4 G皮D弱弱鑄身都未爛過,但支弱弱bolt同T骨唔爛先唔正常

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 21-12-2023 00:33 發表

鍛sr 25 我記得係行鋁bolt, 咁都爆!?
會唔會鋁bolt仲硬過身...
不過V記中意大啖氣加重buffer谷大力後坐力,用料/設計唔夠強度VVE打斷尾通都見過啦

引用:
原帖由 stevechau 於 21-12-2023 09:34 發表

你落槍街開返間地鋪, 又或者開公司做airsoft wholesale, 人地咪可能認識你之後派試件比你試lor
再唔係年年MOA飛過去斟茶灌水, 拍片話爽, 佢地記得你都可能會派tester比你呢
如果我有時間有錢玩utube都會試下玩下,分享only等廠方參考下做更好產品
可惜唔識英文又冇時間,唔係講下點改爽把野應該都好多鬼佬有興趣, 反正講下西走D水魚零件又教下人點簡單提升氣化準度已經有人流

氣槍D野好有趣
只要你唔係玩開有研究, 純一班生意人做氣槍生意
可以盲目跟風,錯都一齊錯落去,最好笑例子就係馬記同KSZ mp7互抄boys size

但有研究開你比張相我睇一望就知係玩具GBBm4定真鐵
外觀有幾像真, 系統好唔好打,都係個幾個重要因數有研究開就知點做得更好唔洗改黎改去咁麻煩

引用:
原帖由 gainax 於 21-12-2023 17:20 發表

會唔會鋁bolt仲硬過身...
不過V記中意大啖氣加重buffer谷大力後坐力,用料/設計唔夠強度VVE打斷尾通都見過啦
我都意外, vfc mk11 mod 0 個設計俾我感覺係好錫住個身

bolt 唔重, 尾果舊鋼芯配重可以拆, 回鏜彈弓又唔硬

前面俾bolt 撞既位仲有橡膠邊去食左撞果下既力
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 bennytsang16 於 21-12-2023 14:56 發表
上個星期上廣發九樓,仲見到佢喎。

哈∼見到佢係正常
過一排見唔到佢咪知咩事
幾粒子彈冇咩事既

引用:
原帖由 gainax 於 21-12-2023 17:15 發表

真係唔講唔知爆咁多野
巴打有冇硏究過係設計受力問題定用料?
我玩GBBM4 G皮D弱弱鑄身都未爛過,但支弱弱bolt同T骨唔爛先唔正常
每個款第一水女金火台灣妞通常都係設計有少少有問題
之後仲會爆咁就要問女金火個打鐵佬啦
大陸開廠幾十年都未見過咁差既鑄鋁全部都係氣孔
暴力虐待日本妹mws最多都係散
落返啲膠水扭返緊都係咁好操

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 21-12-2023 21:05 發表

我都意外, vfc mk11 mod 0 個設計俾我感覺係好錫住個身

理論上AR系列槍身唔直接受力,最多退膛有震動打得多2隻耳仔會鬆
真鐵ar上下身可以鬆見到有gap既,以真身都頂得住真鐵後坐力,
玩具抄足真鐵耳仔固定結構冇可能鍛身會比gbb弱弱後座力震斷
你哋記唔記得以前有測試片千幾蚊隻r@我們鍛身用搖控機幾層樓掉落地都冇事打到
Gbb射擊好難對鍛身有傷害

我仲專誠幫枝 VFC Mk 11 mod 0 換埋「怒鳥」鋼 bolt。

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 21-12-2023 21:05 發表

引用:
原帖由 520df10 於 21-12-2023 21:43 發表

每個款第一水女金火台灣妞通常都係設計有少少有問題
之後仲會爆咁就要問女金火個打鐵佬啦
大陸開廠幾十年都未見過咁差既鑄鋁全部都係氣孔
暴力虐待日本妹mws最多都係散
落返啲膠水扭返緊都係咁好操
其實大家玩耐左都知每個牌子存在咩問題,
冇一個牌子出既野係十全十美,係唔知點解得一間既問題最古怪
鑄鋁事實係強度夠頂唔順加大後座力大家明白,鍛造就唔會啦
或者唔係用606x鋁錠做?鑄鋁既鋁錠再鍛都係鍛造身掛?
不過聽過不可靠流言話鑄鋁成品要造靚仔d溝既料就唔同,相對強度減低左唔知係味呢個方法搞多左氣泡出嚟

引用:
原帖由 bennytsang16 於 21-12-2023 22:50 發表
我仲專誠幫枝 VFC Mk 11 mod 0 換埋「怒鳥」鋼 bolt。

410克cnc鋼煲加大後坐力套件係夏天裝去m110鑄身打唔知頂到幾耐

引用:
原帖由 gainax 於 21-12-2023 22:47 發表

理論上AR系列槍身唔直接受力,最多退膛有震動打得多2隻耳仔會鬆
真鐵ar上下身可以鬆見到有gap既,以真身都頂得住真鐵後坐力,
玩具抄足真鐵耳仔固定結構冇可能鍛身會比gbb弱弱後座力震斷
你哋記唔記得以前 ...
鍛sr 25 令我幾意外既另一樣野係, 新槍槍身都好鬆, 前pin 用手指尾了下都可以整出去, 唔係後pin 位有舊膠墊住真係唔敢想像

耳仔我記得sr25 仲要係加大版

果條片我仲記得, 係好高既地方成支槍掉落去, 咩事都冇, 果期我就覺得, ar 系統想長打, 真係要鍛/billet 身
我生得聰明得罪你咩!!!

發新話題