21 12
發新話題

[VFC] VFC終於肯出AK GBB

隻匣 好似 金屬?

附件

1-12-2023 10:45

引用:
原帖由 國土戰略局探員 於 1-12-2023 10:50 發表
個彈匣做得好靚
細節似啊
但兩節式匣
我怕主要部分好似vmag, mpx咁 係金屬

引用:
原帖由 火鳳舞 於 1-12-2023 11:01 發表

我見相中匣身有疑似指甲括痕,應該係膠啩?
岩岩jk出左片

成枝都係鋼

但隻匣

係鋁

Ak好似有個buffer彈弓
拎走去
隻匣真係好kick 點解

引用:
原帖由 gainax 於 1-12-2023 23:28 發表
2023年佢有10年設計gbbr經驗應該開始上軌道唔會搞新槍有咩大鍋野出嚟
其實佢不如學豬香港一出即全鋼內件啦一步到位,4千以上全鋼真係唔貴,我砌馬記淨換全鋼外件總價都6千,而家台製野出新槍真係全鋼內件有呢 ...
講左全鋼
價就好含糊咁講跟市面
我估4K左右啦

另岩岩睇左vfc條介紹片
佢依家show出黎個行程係短行程 仲會有長行程kit

引用:
原帖由 Tom561 於 3-12-2023 14:41 發表
今年moa vfc真係全場焦點
ak74有 sa58 osw有 m16a2有 ppsh有 ppk 有 aps有 9mm pcc有 apc9k有
直接將玩家24年度軍費開支掏空噻
m16a2 都有? 有冇3連發?

引用:
原帖由 Tom561 於 4-12-2023 21:07 發表
m16a2
正wor
希望有埋3rd burst

引用:
原帖由 bennytsang16 於 5-12-2023 09:52 發表
DNA 好似已經計劃出 M16A2。

DNA 內件/內件design都係食vfc
應該要burst版都係等vfc行先

T91係咪有burst唔知個結構係咪近m16a2

引用:
原帖由 火鳳舞 於 5-12-2023 23:50 發表

問過台灣果邊D槍友,佢地話國軍T系步槍結構係抄AR18的,並唔係抄M系的。
應該講緊個piston/gas tube而唔係個trigger?
利申對ar18冇咩了解

引用:
原帖由 gainax 於 6-12-2023 14:18 發表

我估氣化問題,三連發多左個勾磨擦個擊鎚碌增左blow back阻力,同全自動比會更食氣,
我搞過支大蛇三連發用G記夾,發覺個擊鎚彈弓硬度要有返咁上下硬先可以每次成功三連發節停,
即係冇得改軟擊鎚彈弓,所以比全 ...
fnc, t91都係行vfc v3 m4匣 都係有3連發
岩岩出左"marksman"枝韓仔野都有3連發
今時今日既技術同用料我覺得係夠 vfc都算易配到件 死一件換一件係可以既
只係可能排期問題? m16a2, m4 cabine, m16a4

引用:
原帖由 bennytsang16 於 7-12-2023 10:58 發表
M16A2 真鐵三連發都不太可靠,第一次扣 trigger時,有時會變成單發或雙發。
以前有副廠出三連發擊發改件給 WA / G&P 用,記得以前朗哥有得賣。
佢有個齒輪數住姐
M16個三連發唔同mp5果個
Mp5第一下就一定3連

依家vfc ar系返到黎一定換返真樣輕buffer

引用:
原帖由 gainax 於 7-12-2023 13:58 發表

印象中M16個個真係會同真既一樣,吊雞2連發之後再扣得一粒出
三連發其實純粹新鮮感同情懷,實戰全自動先實用
情懷黎既姐
得閒玩下

就算gbb一般落場 有幾可會打連發
除非m249

引用:
原帖由 gainax 於 7-12-2023 22:16 發表

其實而家打gbb驚係味只準單發?
咁個d彈古同而家有249都浪費左,我覺得搞下自動free驚大家都有新鮮感更爽爽
當然冬天限定,一來大家都著多左冇咁傷,2來氣化有限冇人可以狂扣又可以真正測gbb氣化
Gbb game冇限單發
只係比你連發你拎得幾多隻匣

只要唔係下下鏈匣咁一匣幾百發
一鼓幾百飛都合理既

引用:
原帖由 goodsmile 於 8-12-2023 12:18 發表

佢哋幾個月之前寄咗套三年發組件俾我測試
係呢件耐用度不足
三匣內必碎
鋼料黎?

我比較簡單 早日做好final version上市就得了
等左3連發系統好多年

21 12
發新話題