發新話題

[VFC] VFC終於肯出AK GBB

vfc 我最欣賞既係每幾年就出一個新版, 然後你滿心歡喜買左以為咩bug 都執好哂果陣

過一排又會有d 新既問題出現

無限咁loop, 同時將每新/舊版支持者當哂condom
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 520df10 於 21-12-2023 00:28 發表

要執執條煲,
如果唔係打打下監生撞爆個上身
香港第一支爆既咪就係p80案既肥仔jacky
好多都搵朗哥搞搞就冇事
話時話,肥仔踢保失敗
今年五月上庭祝佢好運
鍛sr 25 我記得係行鋁bolt, 咁都爆!?

引用:
原帖由 gainax 於 21-12-2023 17:20 發表

會唔會鋁bolt仲硬過身...
不過V記中意大啖氣加重buffer谷大力後坐力,用料/設計唔夠強度VVE打斷尾通都見過啦
我都意外, vfc mk11 mod 0 個設計俾我感覺係好錫住個身

bolt 唔重, 尾果舊鋼芯配重可以拆, 回鏜彈弓又唔硬

前面俾bolt 撞既位仲有橡膠邊去食左撞果下既力

引用:
原帖由 gainax 於 21-12-2023 22:47 發表

理論上AR系列槍身唔直接受力,最多退膛有震動打得多2隻耳仔會鬆
真鐵ar上下身可以鬆見到有gap既,以真身都頂得住真鐵後坐力,
玩具抄足真鐵耳仔固定結構冇可能鍛身會比gbb弱弱後座力震斷
你哋記唔記得以前 ...
鍛sr 25 令我幾意外既另一樣野係, 新槍槍身都好鬆, 前pin 用手指尾了下都可以整出去, 唔係後pin 位有舊膠墊住真係唔敢想像

耳仔我記得sr25 仲要係加大版

果條片我仲記得, 係好高既地方成支槍掉落去, 咩事都冇, 果期我就覺得, ar 系統想長打, 真係要鍛/billet 身

引用:
原帖由 bennytsang16 於 21-12-2023 22:50 發表
我仲專誠幫枝 VFC Mk 11 mod 0 換埋「怒鳥」鋼 bolt。

我覺得如果齋係屋企玩唔落場既, 照計冇咁易壞, 始終vfc 係掛牆槍起家

引用:
原帖由 bennytsang16 於 22-12-2023 00:09 發表
VFC 原裝 SR25,最脆弱相信係鋁 bolt 頂呢個位……

唔落螺絲膠必死

引用:
原帖由 520df10 於 22-12-2023 00:19 發表

呢兩滴膠水好矜貴架
$450擺(明搶)你
唔止架, 舊時收左支2 手mk11 mod 0, 我嫌條bolt 有d 殘, 同vfc 買左條

埋單齋條bolt, 唔計細parts 都9xx 啦

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-12-2023 01:03 發表

落場打真係最好鍛身 鑄身再好 成日見到人一仆壓落去就爆
雖然我唔係拎黎掟 但一體式鋼管鍛身真係放心好多
至少唔駛驚打打下要搵索帶固定先

引用:
原帖由 gainax 於 22-12-2023 22:51 發表

個頂位我驚拉bolt都拉甩出嚟
井記都係2粒機米鎖實上面,,但人地係有條軌固定攝入去未試過有問題
佢睇相似2粒螺絲鎖實就算
咁耐以黎好似得vfc 先出過事

發新話題