發新話題

哭泣膠與精密管的品牌差異/優缺點問題 (望討論/解答/指點)

哭泣膠,以今時今日的標準,Unicorn 出品係算最好。
精密管,其實最重要除了公差少,第二個重點在於材料。
SUS 304不鏽鋼的共震系數低,而且比銅管硬及抗鏽。
PDI一直以來的Tolerance 都係正負0.02mm,所以一直是最高規格的精密管。
而楓葉、楓力也頂多是以銅管鍍鉻來製造,始終解決不了共震的問題。
GBB有太多因素干擾,影響精準度,能排除就排除,所以我只會用PDI。
引用:
原帖由 futuregadget04 於 17-12-2023 00:58 發表
而家係市面上有林林總總的Hop up膠同精密管,有冇師兄可以討論一下它們的差異或優缺點嗎?

以我所知的品牌如:PDI,Laylax/(Nine Ball),楓葉,獨角獸,海神,A-PLUS,Dr. Black,神匠,T.N.T ....etc等等的

小 ...
究竟世界上還有神嗎?

Unicorn 70° 手槍膠,再配合PDI 6.01管,一枝VFC G17 Gen5,加上BLS 0.25珠。直飛40-50米。
這效果只有TNT精密管+哭泣膠套裝,配KJW P09 Duty可以媲美。
引用:
原帖由 Ang123456 於 18-12-2023 19:48 發表
請問Unicorn 出品係算最好的原因是?
Thanks.
究竟世界上還有神嗎?

好耐啦⋯⋯
引用:
原帖由 manju 於 18-12-2023 22:07 發表
原來TNT有出精密管+哭泣膠 比P09?

附件

18-12-2023 22:27

究竟世界上還有神嗎?

Laylax 膠未用過,亦少評論可以參考。
引用:
原帖由 Marxman 於 20-12-2023 00:30 發表

Laylax 紅膠+ PDI 6.01 如何?
究竟世界上還有神嗎?

TNT其實比瘋孽好….
但係如果你玩KSC/ KWA,你就真係冇乜選擇。
引用:
原帖由 stevechau 於 20-12-2023 10:11 發表

有呀, 我都買左一套(好似係當時槍鋪最後一套), 而家擺左係度
但拆到最後發現支槍新槍到果陣都無掂過個座, 扭到粒螺絲就黎滑牙都扭唔到開, 想出去就咁買套新HOPUP座又搵唔到
未有緣試到支4-50米直線既P ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題