發新話題

[others] 韓製 GBLS 全鋼 1911A1 GBB

blue個支幾靚, 內構有唔同片入面都話唔通用
1911夾太細爽打到7飛後定成功都收貨
但呢間野售價估計唔大眾化
https://www.youtube.com/watch?v=2u-DVugtM6Y

引用:
原帖由 bennytsang16 於 26-12-2023 00:03 發表
售價一皮左右,不過全鋼來說算合理。
但零件無得配,連匣都難買,真係「神台槍」,唔好拎出來射。
一皮相信嚇蛭8成人 ,如果神台唔打topgas窮窮地入支井成都係4、5千(仲買到既話)

引用:
原帖由 stevechau 於 27-12-2023 08:47 發表
咁應該市面絕大多數1911都係可收貨之列
想當年冬天得返3度打3軍, 唔記得自己拎支Tercel定ARMY既1911重金身1911, 快扣10飛8飛都仲lock到slide
鋼滑架同鋁食氣唔同冇得一齊講
馬記原裝膠架氣化仲好

引用:
原帖由 bennytsang16 於 27-12-2023 21:46 發表
Colt 1911A1 經典名槍,的確值得收藏一枝全鋼。
剛好最近「吉打」又出了 1911A1 全鋼 kit,只係賣五千幾。

性格比高wo ,cnc貴野唔係井記鑄造
未知裝完效果如何

引用:
原帖由 bennytsang16 於 27-12-2023 23:42 發表
早幾個星期,「明窗店」有一枝砌好的成槍,都只係賣六千幾。

應該唔係全部小零件都係吉打鋼料?
如果6千幾包哂小零件同槍管都係鋼就佛心了

引用:
原帖由 bennytsang16 於 4-1-2024 21:47 發表
軍版 1911A1 表面都做了磷化,槍身是啞灰色。

師兄咁快入手?吉打定GBS街上而家幾銀?

引用:
原帖由 bennytsang16 於 4-1-2024 23:24 發表
GBLS 成槍賣一皮;
「吉打」kit 賣五千三。

唔該師兄 ,好耐冇玩手槍遲下要入支打手槍了

引用:
原帖由 bennytsang16 於 8-1-2024 23:45 發表
重量、質感、像真度都一流。
美中不足是跟黑色 grips,比較少見。

係靚但好似精細左d少左份真鐵味,不過新系統應該爽過原裝馬記,都係好選擇
呢間廠肯出埋m9/沙鷹就好了

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-1-2024 00:50 發表

出下其他款1911都好
以前d鋼kit就算外表靚都冇改入面令到打得更爽,cnc身做現代系列我估大把人玩
其實造呢d精品鋼手槍成品好過散kit砌,散鋼kit砌未完成你唔知打得爽唔爽有冇咩問題
成槍一打都即時話你知

畢竟cnc鋼手槍一定貴,以前好多人砌完打唔爽最尾變操作槍收藏把玩
真係有為推鋼架重新設計都唔多了

發新話題