25 12
發新話題

[VFC] VFC,AR系统

VFC,AR系统

我以為係自已手氣唔好,原來真係買槍送技術.又話有試打專員,真有的話可以叫佢收皮!我買果D產品v3 177e2 又dna-v2,個火控auto真係強差人意.亦想參考其他師兄setting.
https://youtu.be/ae4qcb__fcQ?si=3st2kWtCT4qfdrnh

引用:
原帖由 怒人甲 於 10-1-2024 13:00 發表
通常都係新買啲油有黏性,章著行得唔順,沫走再上油,飛機尾O wing 唔fit 位,同埋飛機咀粒減力鋁料要拆走佢
師兄意見高參考價值 ,根本唔須要浮動o-ring所以我都改回從前方案….

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 gainax 於 10-1-2024 13:19 發表
V記D AR我買過MK18跟416夾個代就冇買過
佢個ROF係AK咁既feel好怪又慢,而家最新V3 XM177都冇變過,
https://www.youtube.com/watch?v=RKhjHeMOqoI

以我以前硏究過印象中似係火控個度問題,ROF怪 Blow back退 ...
枝177係auto 司牙其1作怪,可試下拆走司牙撥連射就係爽好多,但唔代表唔裝sear就等同有司牙射程跟效能.
即連發司牙有干擾.
其實v2撞針組都唔係師兄經常吹的效能差,只係要多D時間去做fix.

引用:
原帖由 gainax 於 10-1-2024 13:51 發表

我記得WA系統唔裝連發司牙都打到連發, 但會有問題

真鐵AR/416全自動都係快, 如果追求ROF射得爽都係轉玩馬記唔洗煩, 或者將V記系統改短行程,咁係最快捷大幅改快ROF,
但到時外觀支bolt lock唔像真睇你地接唔接受 ...
V記Keep住在用的buffer源意係做提速及減低槍機反彈(我估)
不過個人就麻麻地這種彈彈下的blowback 感覺.

附件

10-1-2024 14:08

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 10-1-2024 16:22 發表

e 舊野我諗v 記想製造多d blow back 感, 因為鋼撞鋁

不過真係好嘈, 所以我換番膠底果種
係呀!我以為D N A出果隻黑Buffer做輕身,玩硬撞,點知原來入面都係有野朗朗下.
不過都冇所謂,反正可自己想拆就拆.

附件

10-1-2024 18:16

引用:
原帖由 怒人甲 於 10-1-2024 13:19 發表

733第一水都係v3都幾好,係呢期啲V 3先會甘😵‍💫
冇買733,不過唔知係咪同用c320隻料,好林.基本上都打到上下身鬆曬,
匣井又搖匣,要用土法攝一下做番密氣.

附件

10-1-2024 18:44

1 個讚好! TOP

回覆 13# 的帖子

E家我多數會set到出氣膠跟飛機好貼,基本上都少左bolt bounce呢個問题.

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 10-1-2024 23:23 發表
vfc 飛機如果有npas 既要留意下, 打打下飛鏢粒機米會自己鬆

有次set左1,7j 去打game, 上午都好地地, 到下午打打下就開始得飛10m 左右粒彈就跌, check 左hopup 又冇走位先發現係粒npas 問題

而家費是煩se ...
我直頭係還原基本步

附件

10-1-2024 23:46

回覆 20# 的帖子

Yes, bow master.

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-1-2024 01:25 發表
v記ar連發的確rof唔快 用原裝重buffer會快少少 但就好快腳軟
依家我個setting係鋼bolt, ghk 38g buufer,原裝v3彈弓 估750-800左右 手頭冇機check
另一枝416 zinc bolt, ghk 38g buffer,原裝v3彈弓 rof都係差唔多
...
師兄可以試下在auto司牙度落點功夫,先看睇清楚連射火控操作是否真有效,再執司牙扣hammer會否過刮.
減少過刮,打磨滑顺應該可以提速.
如心算軍匣入氣我會數4秒,翻叉3秒. 短匣3秒都夠一匣彈.

食字del

引用:
原帖由 gainax 於 11-1-2024 09:43 發表

V記D AR仲係WA個D飛機細氣缸容量 , 硬彈弓hammer設計阻力大易軟腳, 老實講佢只有將行程縮短先最有效解決ROF慢問題,
因為像真撃鎚造型大隻,支bolt退得越後壓低撃鎚造成阻力越大就好易軟腳了,
...
V記其實條hammer已經唔係算硬跳脫左已前的wa,冬天屈軟D,夏天做硬D D!
師兄講的半行程唔係好明,成枝bolt都行到尾較到5mm左右再回返轉頭,lock bolt,咁都叫半行程,唔通要枝
薄底尾通行到底先叫全行程??

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-1-2024 22:10 發表

Marui唔係唔好
係個人接受唔到射擊感好弱 所以先自找麻煩

同埋有樣野係唔關系統事 好似glock hi cap咁
你想砌一個款 就要夾好多牌子parts 砌埋係唔順既 塵世間最慘既事就係咁
咁岩v算係食正軍版既樣岩我口 ...
鋼bolt唔係問題,試下拆auto司牙睇下個極速,如都係唔满意就可能係其它setting,如hammer弹弓太硬、尾通排气不足…..
要追到marui係有D難度,佢有彈弓buffer. 但係可以做到唔會差太遠.

引用:
原帖由 gainax 於 12-1-2024 10:35 發表

改到大蛇個種短行程真係會爽好多,落場槍其實冇所謂最更要爽打同穩定
原裝V記ar行程真係太長,佢仲得隻細飛機推仲要加重buffer,20度以下你想佢仲爽爽都有難度了
你覺得遮,你眼中都過晒底玩唔像真求打得出的馬記(重有ebb選擇添).其實以師兄的人材買把二手V記新代撚下,又冇必要再懷緬過去的黑日子,執唔掂放翻出去冇蝕格.

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 火鳳舞 於 12-1-2024 18:14 發表
WE都出全新系統了!

WE-system new version

M4A1/CQB/RIS
M16A1/M16A3
8888/8888c
R5/R5C
T91
(Other styles will be updated gradually)

*New enforced trigger group and bolt set
*The rear ...
太遲了吧!我都曾經係we 粉皮.

附件

12-1-2024 20:35

25 12
發新話題