38 123
發新話題

[others] Army staccato slide lock斷裂

Army staccato slide lock斷裂

想上下身分離 跟住就變咗尼件嘢分離
有無師兄都遇到過

點分離法?
引用:
原帖由 Wgtyjwk 於 20-1-2024 13:44 發表
有無師兄都遇到過
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 Wgtyjwk 於 20-1-2024 13:44 發表
有無師兄都遇到過
有,我今日買就出事

收費附件?

回覆 3# 的帖子

師兄同你一樣斷法:(

件貨品質好有問題,我只喺在舖試打幾發,返屋企拆slide就咁,豆腐做咁
引用:
原帖由 Wgtyjwk 於 21-1-2024 16:37 發表
師兄同你一樣斷法:(

亞鉛鑄件易壞唔出奇
買個CNC鋁或鋼製slide stop換落去想再斷都難

引用:
原帖由 kenchow1989 於 21-1-2024 23:31 發表
亞鉛鑄件易壞唔出奇
買個CNC鋁或鋼製slide stop換落去想再斷都難
不過新買就甘快斷,真係講唔通...
我的槍
AW Hi-Capa
KJ P-09
CyperGun DE
WE G35
KJ- MK1
KJ-MK1 Cabine
KSC G23F
Cyma M870 Tactica
Marui G36C, MP5 SD6, MP5 A5, AUG
CA, 416C, AK-74, AK-74U, SIG551, MP5K PDW
Cypergun P90

呢個牌子d料都幾淋下,有枝r32打打下後thrumb safety 淋到唔按都照打到

其實,以Army咁0既價錢,仲有咩要求
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

有點不解,我手上的 Army MEU, R30 及 R45 等,打了 N 多年至今仍健在呢~~

師兄,我都有點不解!難道你以為我同另一位師兄帶風向?難道工廠不能跟之前的產品用料不同?我都有Army MEU,信就信,不信都不用上心! 多謝!
引用:
原帖由 olw0978 於 25-1-2024 20:57 發表
有點不解,我手上的 Army MEU, R30 及 R45 等,打了 N 多年至今仍健在呢~~

回覆 10# 的帖子

買時試打幾飛,跟住就爛,咁都可以?小弟窮L一名,受教了!

引用:
原帖由 whykaycee 於 29-1-2024 01:17 發表
師兄,我都有點不解!難道你以為我同另一位師兄帶風向?難道工廠不能跟之前的產品用料不同?我都有Army MEU,信就信,不信都不用上心! 多謝!
帶風向?唔知你講乜!

你把圖都貼出來,我並沒理由不相信,只是有點奇怪,因為此件在所有 1911 系的型號都有用,而過去都是可靠耐用的,唯一推測可能是模具結構如入水口或製程上有所改動,結果杯具了~~

鑄件嘛,不意外。
引用:
原帖由 olw0978 於 29-1-2024 02:31 發表

帶風向?唔知你講乜!

你把圖都貼出來,我並沒理由不相信,只是有點奇怪,因為此件在所有 1911 系的型號都有用,而過去都是可靠耐用的,唯一推測可能是模具結構如入水口或製程上有所改動,結果杯具了~~
究竟世界上還有神嗎?

38 123
發新話題