發新話題

[others] Army staccato slide lock斷裂

引用:
原帖由 olw0978 於 25-1-2024 20:57 發表
有點不解,我手上的 Army MEU, R30 及 R45 等,打了 N 多年至今仍健在呢~~
世事既野好難講既, 可能咁岩果一支果一件拎左舊次貨裝上去出問題, 又可能件零件到樓主手之前經歷過比我地想像中更粗既使用
我支Army R28 Kimber都已經粗打左10年都仲未爛呢D位, 外管就反而操到斷過一次
呢支Staccato我後買左兩支, 初版果支賣左比FD原裝爽打至今都無事, 我後來換左支T8都打左年幾暫時都仲係無病無痛
我相信樓主個case係唔好彩偏多, 但不幸中之大幸係......呢粒野買過粒應該幾襟既馬記老原都係相當有限錢je

p.s.其實仲有支R26仿Glock 1911掛左牆都超過5年仲健在, 係之前有支R29 Gold Cup擺到D膠grip"痴立立", 心諗當年買返黎先係300幾就唔心痛咁掉左佢~

引用:
原帖由 48191 於 29-1-2024 11:10 發表
如果馬記數,求其買個吉打裝上去,又可以再戰一年半載。
(記得條橫柱係兩節,用螺絲膠固定)
Army呢個價錢,算啦。
又咁講, 以平時army既價錢都真係可以算, 但Staccato開始佢都賣得越來越貴, 追到馬記既價錢, 要求提高左又無話唔著既~
學你話齋買舊吉打換左佢又得, 甚至買舊唔同色既改件撞下色都係有限錢

引用:
原帖由 48191 於 13-2-2024 23:22 發表
媽的,今日中伏。
替隊友買槍,返到屋企換管換膠先知出事。
拆完Army個Hop Up Chamber先至知老原Hop Up點較都冇用。
好似Dave兄以前都出過開箱文, 話ARMY HOPUP組係必執, 主要係下壓果塊鐵片相當參差
換得膠管, 筆直鬆動既不妨連個座都換埋佢

引用:
原帖由 48191 於 14-2-2024 10:50 發表
座已換,又輪到第二個問題。
買吉打Hi Capa Hop Up座換上去,發現Slide stopper條橫濕粗了少許,要大力打入去。
哈, 咁我個備用換件LIST又可以剔走吉打HOPUP座了

發新話題