發新話題

[KSC/KWA] 次期發售產品Beretta PMX GBB

引用:
原帖由 manju 於 22-1-2024 22:23 發表

我見"地獄"有賣了
樣辦,未有賣,不過都快0拉
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 23-1-2024 07:49 發表

樣辦,未有賣,不過都快0拉
謝謝 Update!!!
我的槍
AW Hi-Capa
KJ P-09
CyperGun DE
WE G35
KJ- MK1
KJ-MK1 Cabine
KSC G23F
Cyma M870 Tactica
Marui G36C, MP5 SD6, MP5 A5, AUG
CA, 416C, AK-74, AK-74U, SIG551, MP5K PDW
Cypergun P90

其實入返KWA坑其中阻力係買parts、特別管膠選擇少

佢早前支AUG有人話用返一般GBB管膠

係就最好

$2000左右,又唔係貴喎

https://www.proactstore.com/products/kwa-umarex-beretta-pmx-gbb

https://www.rainbow8.com/product ... -pmx-smg-gbb-by-kwa

資料不詳

內管長度完全冇提,
是否System 7又未知。

想Upgrade 內管又不知道任何細節,真係要諗清楚。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 28-1-2024 10:31 發表
內管長度完全冇提,
是否System 7又未知。

想Upgrade 內管又不知道任何細節,真係要諗清楚。
其實⋯⋯⋯點為之system 7?
咩system真係咁重要?人地東北支uzi 自家system, 一樣大把人買,$2000左右,淨係用到MP9匣+Beretta 拉臣,已經大把人想要,內管長度的話,網上資訊:170mm, 至於用咩規格管,KWA出,斷估都唔會用馬記 ,來來去去咪又係咁

引用:
原帖由 jacko 於 28-1-2024 12:13 發表

咩system真係咁重要?人地東北支uzi 自家system, 一樣大把人買,$2000左右,淨係用到MP9匣+Beretta 拉臣,已經大把人想要,內管長度的話,網上資訊:170mm, 至於用咩規 ...
內管spec問左台灣果面仍然KWA數

對於本身無玩開MP9加上賣晒KWA野的我吸引力不大

引用:
原帖由 里安 於 28-1-2024 16:42 發表

內管spec問左台灣果面仍然KWA數

對於本身無玩開MP9加上賣晒KWA野的我吸引力不大
其實KWA出,正常係用KWA管0既

呢支我應該會買,因為我有好多匣

因為….. 枝UZI我都裝咗PDI 6.03 250mm管…..
引用:
原帖由 jacko 於 28-1-2024 12:13 發表

咩system真係咁重要?人地東北支uzi 自家system, 一樣大把人買,$2000左右,淨係用到MP9匣+Beretta 拉臣,已經大把人想要,內管長度的話,網上資訊:170mm, 至於用咩規 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 28-1-2024 19:07 發表
因為….. 枝UZI我都裝咗PDI 6.03 250mm管…..
我對內管無咩特別要求,SMG, 我相信唔使用太精密管
另外你提到0既”system 7”, 係管0既設計?

引用:
原帖由 jacko 於 28-1-2024 17:55 發表

其實KWA出,正常係用KWA管0既

呢支我應該會買,因為我有好多匣
我有匣的話應該會買,因為我幾仲意M12S,呢支都算佢後繼槍啦

大大竟然不知道甚麼是「System 7」?
它是KWA的Hop Up獨門設計,需要用它隨槍附送的匙由拋殼口插進去擰調較Hop Up,而下壓用的是鋼珠。
Marui系統就是用下壓不鏽鋼片去下壓,靠的是Hop Up Dial。
而Hop Up座的設計和Marui系統完全不同,所以內管並不相通。

附圖是KWA MP9的哭泣系統例子:
引用:
原帖由 jacko 於 28-1-2024 19:15 發表

附件

28-1-2024 23:29

28-1-2024 23:32

究竟世界上還有神嗎?

System 7本身有很多問題,包括下壓不明顯,可以買大一點鋼珠替換;但真正的問題是那個𨍭動機關並不確實,用久了會鬆。
而最後的問題是內管替換並無太多選擇。
引用:
原帖由 jacko 於 28-1-2024 19:15 發表

附件

28-1-2024 23:39

28-1-2024 23:42

究竟世界上還有神嗎?

發新話題