20 12
發新話題

[KSC/KWA] 次期發售產品Beretta PMX GBB

出左0拉?
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 火鳳舞 於 21-1-2024 12:19 發表

未呀!尚未有確實日期
呢支我好有興趣,因我有大量MP9匣

引用:
原帖由 Fd3 於 21-1-2024 18:35 發表
用到mp9匣?!

https://www.popularairsoft.com/n ... ta-pmx-gbb-unboxing

引用:
原帖由 manju 於 22-1-2024 22:23 發表

我見"地獄"有賣了
樣辦,未有賣,不過都快0拉

$2000左右,又唔係貴喎

https://www.proactstore.com/products/kwa-umarex-beretta-pmx-gbb

https://www.rainbow8.com/product ... -pmx-smg-gbb-by-kwa

引用:
原帖由 48191 於 28-1-2024 10:31 發表
內管長度完全冇提,
是否System 7又未知。

想Upgrade 內管又不知道任何細節,真係要諗清楚。
其實⋯⋯⋯點為之system 7?
咩system真係咁重要?人地東北支uzi 自家system, 一樣大把人買,$2000左右,淨係用到MP9匣+Beretta 拉臣,已經大把人想要,內管長度的話,網上資訊:170mm, 至於用咩規格管,KWA出,斷估都唔會用馬記 ,來來去去咪又係咁

引用:
原帖由 里安 於 28-1-2024 16:42 發表

內管spec問左台灣果面仍然KWA數

對於本身無玩開MP9加上賣晒KWA野的我吸引力不大
其實KWA出,正常係用KWA管0既

呢支我應該會買,因為我有好多匣

引用:
原帖由 48191 於 28-1-2024 19:07 發表
因為….. 枝UZI我都裝咗PDI 6.03 250mm管…..
我對內管無咩特別要求,SMG, 我相信唔使用太精密管
另外你提到0既”system 7”, 係管0既設計?

引用:
原帖由 48191 於 28-1-2024 23:05 發表
大大竟然不知道甚麼是「System 7」?
它是KWA的Hop Up獨門設計,需要用它隨槍附送的匙由拋殼口插進去擰調較Hop Up,而下壓用的是鋼珠。
Marui系統就是用下壓不鏽鋼片去下壓,靠的是Hop Up Dial。
而Hop Up座的設計 ...
言下之意,只要係用呢個hop up就係system7 ? 長知識了

另外題外話,雖然無關痛癢,其實System 7係KSC 0既,KWA果套叫”NS2”, 不過其實係同一樣野,只係名唔同

Anyway, 可能大家對”system 7”呢個意思有0的分岐,就無謂再討論,重點去返支PMX好0的

引用:
原帖由 matthong 於 1-2-2024 16:52 發表

最慘冇其他廠出俾佢
有0既

附件

1-2-2024 20:02

已入手,外觀做工一流 2000左右真係抵到爛

引用:
原帖由 48191 於 3-2-2024 20:16 發表
入面有冇鋼件?
驚唔耐用。
今日唔得閒拆,聽日睇下

https://youtu.be/xw4XdLmAIxk?si=55usF96F3selHgkf
14:39
睇片就唔算多鋼件,但以KWA/KSC一貫質素,我就唔太擔心易爛

引用:
原帖由 火鳳舞 於 6-2-2024 19:25 發表
AEG既後座力都大過佢,唔入手了!
有D咁0既事 我一槍未試

20 12
發新話題