發新話題

[KSC/KWA] 次期發售產品Beretta PMX GBB

資料不詳

內管長度完全冇提,
是否System 7又未知。

想Upgrade 內管又不知道任何細節,真係要諗清楚。
究竟世界上還有神嗎?

因為….. 枝UZI我都裝咗PDI 6.03 250mm管…..
引用:
原帖由 jacko 於 28-1-2024 12:13 發表

其實⋯⋯⋯點為之system 7?
咩system真係咁重要?人地東北支uzi 自家system, 一樣大把人買,$2000左右,淨係用到MP9匣+Beretta 拉臣,已經大把人想要,內管長度的話,網上資訊:170mm, 至於用咩規 ...
究竟世界上還有神嗎?

大大竟然不知道甚麼是「System 7」?
它是KWA的Hop Up獨門設計,需要用它隨槍附送的匙由拋殼口插進去擰調較Hop Up,而下壓用的是鋼珠。
Marui系統就是用下壓不鏽鋼片去下壓,靠的是Hop Up Dial。
而Hop Up座的設計和Marui系統完全不同,所以內管並不相通。

附圖是KWA MP9的哭泣系統例子:
引用:
原帖由 jacko 於 28-1-2024 19:15 發表

我對內管無咩特別要求,SMG, 我相信唔使用太精密管
另外你提到0既”system 7”, 係管0既設計?

附件

28-1-2024 23:29

28-1-2024 23:32

究竟世界上還有神嗎?

System 7本身有很多問題,包括下壓不明顯,可以買大一點鋼珠替換;但真正的問題是那個𨍭動機關並不確實,用久了會鬆。
而最後的問題是內管替換並無太多選擇。
引用:
原帖由 jacko 於 28-1-2024 19:15 發表

我對內管無咩特別要求,SMG, 我相信唔使用太精密管
另外你提到0既”system 7”, 係管0既設計?

附件

28-1-2024 23:39

28-1-2024 23:42

究竟世界上還有神嗎?

你所說的「鋼片下壓」,就叫「System 7 II」。
結構比Marui複雜,但係總比「鋼珠下壓」穩定。

如果講故事,Hard Kick更老舊。

究竟世界上還有神嗎?

先感謝。
台灣奕凱製造(KWA)嘛。

但係有一點不太明白。
日本自從修訂「刀銃法」後,日本廠商不是不能生產金屬玩具槍嗎?
何以TM可以生產M4A1 MWS?
引用:
原帖由 NIMrA1888 於 29-1-2024 18:24 發表

ching如果有上過ksc日本官網的話就會知道system7後面跟的是й①みдЧヱリ⑦Ж⑦(blow back engine)
也就是「煲」這個控制後座的系統而非hopup
具體的構造同歷史我推薦ching看這篇日本ching的blog
https:// ...
究竟世界上還有神嗎?

KWA的Piston Head一直都有問題。
其次係成本問題,內構全鋼件固然好。但係如果真係咁做,價錢也不會再係$2000左右。
引用:
原帖由 pinkhunter 於 30-1-2024 04:05 發表
買番泥第一件事應該又係要换拍頭o-ring, 明知一定會脆化偏偏咁多年都唔肯换材料
究竟世界上還有神嗎?

入面有冇鋼件?
驚唔耐用。
引用:
原帖由 jacko 於 3-2-2024 17:28 發表
已入手,外觀做工一流 2000左右真係抵到爛
究竟世界上還有神嗎?

德文….
引用:
原帖由 jacko 於 3-2-2024 21:17 發表

今日唔得閒拆,聽日睇下

https://youtu.be/xw4XdLmAIxk?si=55usF96F3selHgkf
14:39
睇片就唔算多鋼件,但以KWA/KSC一貫質素,我就唔太擔心易爛
究竟世界上還有神嗎?

那一個似是即時生成,有很多專有名詞翻譯唔到,睇到一頭霧水。
引用:
原帖由 NCP013 於 4-2-2024 00:59 發表
有英文字幕
究竟世界上還有神嗎?

咁好笑?
引用:
原帖由 RCOOH 於 7-2-2024 09:43 發表
維修非常唔方便,要有AR尾通士巴拿先可以拆條bolt出來。
究竟世界上還有神嗎?

https://youtu.be/wdFFh3XNwF0?si=rQUSqll4jpzn7YYj
引用:
原帖由 RCOOH 於 7-2-2024 15:21 發表

PMX結構算係一支難搞版既SCAR,上半截自成一個大盒。上身個鐵蘿柚剛剛好頂住下身尾部,唔擰緊怕越打越鬆,然後間接鋤鬆上下身連接,或者拗彎下身。
究竟世界上還有神嗎?

KWA天生神力,打CQB有點危險….
引用:
原帖由 Tsunnam 於 12-2-2024 21:04 發表
CQB 利器
究竟世界上還有神嗎?

祝對家好運。
引用:
原帖由 RCOOH 於 13-2-2024 11:17 發表

真•利器
究竟世界上還有神嗎?

當年買KWA M11A1,管都短。
但夏天都有1.5…..
引用:
原帖由 Tsunnam 於 13-2-2024 13:38 發表
Inner barrel 121mm 唔勁得去邊
究竟世界上還有神嗎?

發新話題