發新話題

[others] 新人入谷,藏品分享 Robinhood full steel S&W M10

新人入谷,藏品分享 Robinhood full steel S&W M10

小弟從一年前接觸wargame,但收藏多過落場(其實是沒時間),對收藏model gun情有獨鍾。 今日才想起在論壇發帖報道,與各位師兄們分享一下小弟最喜歡的藏品,Robinhood full steel S&W M10。
(自從買了這一把model gun,之後半年都要省吃儉用了)

附件

20-4-2024 23:55

动ろゼタ 暗ズデクコビ 花シ水

手機上唔太好編輯,總是格式錯誤,唔好意思。steel model gun除左spark 之外還可以用咩嘢保養除濕

多謝師兄指教,我o既spark就係下面o個位師兄post上o黎o既百靈牌
引用:
原帖由 Kirito 於 21-4-2024 11:31 發表

未必關手機事 好多時係 “口” 字部既口語字個網會出唔到 導致口語字之後d字俾個網食埋
即係 “o係” “o的” “o既” 之類

我都係好基本定期抹槍油 放入防潮箱 放除濕石
除濕石有隻Silent Dry 吸濕吸到咁上 ...

槍管正面係呢樣o既,因爲佢o岩tanaka飛馬系統,所以槍管係通o既
引用:
原帖由 Tango1997 於 21-4-2024 11:22 發表

我反而想睇下槍管前端正面特寫照

附件

21-4-2024 13:30

係o岩o既,可能因爲桌面反光所以睇起來唔夾
引用:
原帖由 Tango1997 於 21-4-2024 14:05 發表
個木柄後面底尾位有少少唔夾,唔知係唔系我眼殘睇錯

呢個steel o既撞針冇通,所以唔可以打充氣彈,遺憾(但係安全o的)
引用:
原帖由 kirk123 於 21-4-2024 15:31 發表

雖然個瓜拖咗好多坑,但都可以玩到3種殼(如果有)。一雞3味。

呢個可以兼容飛馬系統,但係我冇買個充氣輪瓜,只買o左dummy瓜
引用:
原帖由 Tango1997 於 21-4-2024 18:12 發表
即系本身係飛馬系統, 但系换咗鋼瓜?

發新話題