發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

近睇就穿煲la
建議右面兩粒用灰marker....最好畫埋陰影會似d

附件

10-4-2009 01:33

引用:
原帖由 d.s 於 10-4-2009 01:48 發表
湊熱鬧~!!去骨CASV一枝 + 近期大熱GBB裝飾品 PEQ-15
師兄做咩唔用埋vltor bolt carrier丫

用20"都可以的....之前未有npas....打20"會好大好大力
宜家可以用npas自己set番細

應該分別不大
recoil個力係個bolt blowback而產生
bolt的輕重會影響出氣量 = 會影響recoil個力
槍重左...震動幅度會細左....但momentum(無串錯吧!?) 應該不變的
所以打係user身上的力應該會差不多

引用:
原帖由 狙神 於 19-4-2009 23:34 發表
我想問問,GP枝GBB,如果上AEG外管有冇方法上到,如果冇,出面而家有冇出SPR For GBB外管,thz
AEG要上的話要大汁wor
gp的好似要買成套kit先有個條外管

一係買條20"管....比師父車到18.5"

引用:
原帖由 kimberCDP 於 19-4-2009 23:44 發表
改用Prime的Hop-up座,就可以用電槍管
"豬皮"都有出到SPR長WA版本的內管
講緊外管wor師兄

引用:
原帖由 狙神 於 20-4-2009 00:17 發表

18.5"係唔計埋個SPR火帽??
姐係買條16外管改,但個前kit有冇得散買=.=我只想要圓筒,頂橋,回氣管3樣=.=
我上網見,CA個筒同大陸個圓筒個樣都好似差唔多,裝上GBB有冇話邊個會好D,大陸骨,我怕GBB震多震會...
問題多多 ...
http://www.gp-web.com/productspop.php?pid=2144
gp的電槍管就係18.5".....我都係睇e個
不過wiki介紹真槍spr係用18"的
ca筒一定好過大陸....印象中ca有出碳纖的...好似幾靚

槍管18".....應該唔計火帽
筒就......大陸d野好難講

引用:
原帖由 狙神 於 20-4-2009 00:59 發表

18"唔計火帽...M4A1 14",如果我另外加條加長外管"10.5"去14"個條仔外管"加埋17.5",差0.5"應該唔係好覺XD
大陸骨,真係危危地,都係等2手或者買CA好D=.=
買個大陸仔玩下先lo....可能唔會鬆呢~

引用:
原帖由 d.s 於 26-4-2009 00:35 發表
轉載台灣論壇的報告

GHK WA M4匣優點:
氣閥及氣閥鎖動作很穩定可以一次打完40發
力道也跟WA差不多
重量較輕
不會漏氣
不會出雙蛋

缺點:
外殼有點軟摔到是會變型低
一開始裝不上槍
出蛋嘴下方會卡蛋
因 ...
好想買隻試下
不過台幣1500好似有d貴wor

e!? 原來台幣4對1....姐係hk$350一隻
都ok wor

WA都要cross MAGPUL

回復 1298# 的帖子

hop-up座p牌最好....可以用aeg管, hop膠
bolt carrier p牌cnc鋼做的最好, ra鋼bolt都唔錯
bolt = 飛機? 白飛機同ra鋁飛機都好

BOLT重先好玩, recoil勁好多.....不過晒氣一d
npas可以較力, set細力就recoil再勁d

回復 1308# 的帖子

有匣買la??????

發新話題