發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

睇黎都要入番一兩隻g牌黎換下皮先得

各位巴打....WGZ有豬HK匣賣la~
要就快手la

ps. wgz係咪開一至五, 9:00-6:00??
咁我日日番工點樣去攞野呢???

引用:
原帖由 lololo 於 14-5-2009 23:10 發表

好多間地鋪都有貨了~~
GREAT~ 我宜家都改緊gbb PMAG la~
就黎成功la

引用:
原帖由 lololo 於 14-5-2009 23:32 發表

我放棄左了...pmag塞唔入隻prime身
唯有有排汁.....

好攰丫......汁到我
用大陸仔鏈匣pmag皮加工.....再加正貨ranger

附件

15-5-2009 00:43

好多工具......

上彈都算暢通

感動~

入匣有d緊

原裝匣 vs 自家pmag

引用:
原帖由 d.s 於 15-5-2009 08:01 發表
又一極強DIY~!!勁!!
可否透露多d嘛~??
本來有影過程的....整下整下就唔對路
發覺都幾多野唔夠位入
之後就無影la....
一陣放工番去再影番d成品內部的相先~

引用:
原帖由 jpg 於 15-5-2009 18:01 發表
哈哈, 真奇怪, 點解pgc website d 片, ghk 夾又好似冇咩問題咁既呢, 唔通pgc 已經將把槍個夾位執左?
因為佢個支係膠身....膠身入匣無咩問題

引用:
原帖由 lololo 於 15-5-2009 21:36 發表

我挫過了...
就甘cock鎗, cock晒成隻匣都冇事, 但一打就黎料
開頭以為係隻鋁機出事...

但發現好似係當隻bolt一快速向後blow時,
隻匣會溜粒彈出黎甘,
當隻bolt回位,就夾爆粒BB
我見佢個匣的出彈位你就咁夾住粒彈....而且個出彈位係膠做
可能打耐左....蝕左就會好易漏彈出黎

基本分解

最緊要汁斜兩邊....因為pmag入面係斜左的

e面要汁到好薄....小心整爛個儲彈槽

汁左兩邊....入左餡之後個儲彈槽一定要夠貼pmag內牆.....因為gk匣係靠外皮夾住d彈

入氣位其實可以入晒pmag皮.....不過要汁薄pamg內壁.....因小弟好懶 & 乸西.....cut左個pmag就算

整得好hea....唔好見怪

如果師兄有興趣整的話, 要小心度岩位....因為mag catch係扣個皮...唔係個餡
如果個餡的高低唔準.....會影響匣的出氣膠 同 飛機之間的距離
太貼會令bolt的作動變慢.....太遠會漏氣
重有....支pin的位置要一野開得好準....所以都幾考工夫度準數

引用:
原帖由 d.s 於 16-5-2009 15:04 發表
强   !感謝分享!!獲益良多!!
師兄幾時整多隻?!
唔知ar.....汁內壁都幾大工程
同埋屋企d工具唔係好岩用
可能等埋pgz匣之後再決定會唔會再整

唔知點解gk匣特別凍

附件

16-5-2009 15:25

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 16-5-2009 16:42 發表
WA玩topgas冇事咩??佢好似design for玩134A喎!!
改改下....打TOPGAS已經唔係問題

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 16-5-2009 18:41 發表
但係其實我仲未諗到買G&P定WA既M4A1 CQB-R RAS好,希望各位師兄俾d意見!!但係WE既,就一定唔洗諗咖啦...因為我覺得佢係槍機入面果條金色密氣管真係好核凸,仲有聽三X講,話WA個Magna blowback system係會blow得勁過WE,加 ...
wa好似同gp同價wor
gp有金身, 鋼parts.......點解會諗wa呢??

又黎新毒
P牌再黎M733同A2身

http://anvil.militaryblog.jp/e67083.html

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 17-5-2009 00:59 發表

但係最糟就係gp支M4A1 CQB-R唔係Colt槍身bo,好似gp貴過wa小小
可以試下買最平個支gp gbb m4($3600) + gp cqb-r前節($1000有找)
又多個前節玩/賣

發新話題