發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 17-5-2009 01:27 發表

Thx...Good ideas,係迷colt M4A1 Carbine(圓護木)果支呀
係ar....最平果支

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 17-5-2009 01:34 發表

咁解唔可以淨買條RAS骨呢??唔洗前節啦
都得ga....不過你要問下aeg骨上唔上到gp gbb身
你唔係要邊隻??
http://www.gp-web.com/productspop.php?pid=2000

想問下師兄們平時唔玩支槍....會唔會扣一下
等個hammer打左上前??
定係由個hammer扣住??
條彈弓會唔會壓得耐變軟??
thanks~

引用:
原帖由 lololo 於 17-5-2009 09:07 發表
我會扣一下,成日壓住條hammer彈弓好似唔係噤好
Unload, show clear , hammer down!
oh~唔該幾位師兄
咁我支870都要hammer down la

引用:
原帖由 d.s 於 17-5-2009 11:31 發表
我自己果d义咗少少氣存放但真係冇漏氣...
會唔會係師兄你銼大左Valve後至出事?!
不過照師兄咁講又真係大問題喎.....
其實隻匣係裝錯左定係生產出左問題??
我個隻又無咩問題....重比我搞到不似匣形

引用:
原帖由 d.s 於 17-5-2009 11:52 發表

hammer down前要肯定枝鎗要冇氣冇彈呀~
知道 之前無咁ge習慣...要慢慢學下
唔該師兄

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 17-5-2009 12:03 發表

玩MK18 MOD 0好,定MAGPUL好呢?不過我支VFC SR16已經係magpul multicam尾托&grip,XTM護木,ASAP Ambidextrous Sling Attachment Point!!但係gp個colt槍身另一面又有啲字喎,咁點做擂射刻MK18 MOD 0呀??
p牌幫到你

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 17-5-2009 12:32 發表

乜MK18 MOD 0唔係M4A1 Carbine槍身咩??點解會係AR15 M16A1既?仲有我唔想又洗錢買槍身,我想淨刻MK18 MOD 0就算啦
e個先係正宗呢~
如果要一面刻字....一面laser的話應該無了
p牌身先係真數....不過真係貴
我遲遲都未捨得出手

引用:
原帖由 d.s 於 18-5-2009 01:21 發表
WE M4 Parts裝落WA M4度....

啤鈴一大粒~!
有乜用?!代替Buffer Tube內吸震膠,純粹令彈簧收縮時轉得順d而已(彈簧收縮時係會轉的).....
用落WA度又想Lock到Bolt緊記打散佢.只用大啤鈴就OK.
.....
............
...
同啤呤尾頂一樣
再墊厚d...用埋120%彈弓打快頻

引用:
原帖由 hermanht 於 15-5-2009 20:36 發表

#507 快D搞搞佢

http://www.civiliangunner.com/cg ... =page%3D1#pid431654
試左師兄的做法
用GP 120% HAMMER SPRING改(我用原裝firing pin)
見條彈弓有個位頂住....唔怕會頂左firing pin出黎
所以屈左好多....宜家超正
用番wa匣個recoil真係強好多

想問下p牌身係用咩表面處理??
睇落好似係陽極wor

新TRIGGER.....慢慢較

引用:
原帖由 lololo 於 21-5-2009 22:36 發表
WELL GBB M4CQBR
條尾通.....
睇下佢條t骨頂到幾耐

引用:
原帖由 lololo 於 22-5-2009 12:36 發表
請問valve lock 其實有咩用既呢??

事關小弟有隻BA匣既no.233 o-ring成日反,
我換左粒粗身D既o-ring, 搞到隻valve升得唔夠高比隻valve lock lock住...

但隻匣又可以好正常甘運作...
應該係頂住個valve....比佢keep住出氣
直至bolt carrier 夠力blow back至鬆番佢
可以保持出氣量

引用:
原帖由 lololo 於 22-5-2009 17:41 發表
pack 哂盒了~
416buttstock果支係JG
jg用motor grip ge....醜死怪

發新話題