發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

想問一下大家用咩鏡mount?
用copy鏡就會好易鬆電線.....咁用copy mount會唔會都有影響呢?
將會入支真鏡......但mount未有頭緒

舊化得幾正wor

引用:
原帖由 d.s 於 10-3-2009 23:49 發表

入支咩真鏡??mount留意下Bombarms.
會入支"3重能量"
就係諗緊bomber個d好唔好(for gbb的話)
之前有佢的acog 4x mount......qd扣好似下下拆親都會鬆咁
所以又諗緊mk18 mount好唔好

引用:
原帖由 d.s 於 10-3-2009 23:58 發表
是日新加入
vltor bolt d色(閃粉)幾靚wor
又比一般bolt特別d

引用:
原帖由 lololo 於 10-3-2009 23:58 發表

想問下km內管配GP外管fit唔fit??
洗唔洗加o-ring??

事關條原裝外管同條KM係fit到爆
隊入去時要用力果隻

尚尚欠西西~~
用緊gp 外管+km管......有少少鬆
加左少少masking tape包一包.....緊入!!!

引用:
原帖由 deathmaster 於 13-3-2009 00:23 發表
I encountered problem of my G&P M4A1 short + Fire Pig.

BB will shoot and trap inside the Fire Pig~!!

I think it cause by the "short" barrel, the inner barrel is more than an inch from the muzzl ...
可能要定番好條管wor
又可能係個外管/豬的牙歪左.....比粒彈入到去

多謝d.s.兄的報告!!!
VLTOR bolt襯番起角的VLTOR身
不過一面有成3個logo好似多左d

ps. ubr的色同miad不太一樣.....係咪"其他牌子"呢??
我都想訂一個比wa m4....但唔知用唔用到
又聽聞p版會有gbb ver(唔肯定).......心大心細中....

引用:
原帖由 deathmaster 於 14-3-2009 15:37 發表
Any body know where to put the small O-ring inside the chamer?? Thanks so much.  
去新填地街, 上海街行下....有d鋪寫住"橡膠圈"......入去應該有o-ring配的
我都配左唔少飛機o-ring

ps. 多數一至五開到6點......六就12點半 & 有d唔開

引用:
原帖由 deathmaster 於 14-3-2009 15:54 發表

唔係啊,我係唔識裝番個 GP Hop Up set. 有兩個細 ○-Ring, 一個鎗咀定管, 另一個細嘅應該放邊??

我諗我裝錯左,而家打唔出.... Help Mr. Ayaka
無用原裝chamber好耐la......唔知有無記錯
細個個係"cool"住hop-up膠的....咬緊粒彈用的
你係用gp的chamber??

不如用prime吧la....無鑊氣

個hop座入面應該有條坑的
不過打打下就會走位ga la

我覺得係個匣/bolt問題
我有隻匣舊左....no.209 個咬彈位可能蝕左
用e隻匣就有時會有double feed
但我換左大力d的recoil spring就無事la
可能回bolt太慢.....有機會吱多一粒出黎

回復 1161# 的帖子

no.....double feed應該係推彈時出現錯誤
係入hop-up座前發生的....hop-up多油應該無影響

引用:
原帖由 lololo 於 20-3-2009 16:53 發表
我又貼~~
角度同之前一樣ge
巴士key上去ga......joking

回復 1177# 的帖子

睇漏左MIAD GRIP

引用:
原帖由 lololo 於 21-3-2009 20:45 發表
Full auto 一扣一匣50飛,,ROF有D時快時慢
ching們你地有冇呢個情況???

唔通真係要當係AR15甘打單炮??
我都會有咁ge情況
換大力d的彈弓之後改善左
不過打慣左單發lu....又好控制d

發新話題