發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 htfstore 於 6-11-2008 01:18 發表
D.S. 兄 ^^ 我都係比你毒死o架ja 你記唔記得個post 第一頁支WA M4 呢...我都係係睇o左之後即刻整返支ja ^^|| 你毒得我太深,我先跌o左落呢個深淵ja

除o左支撞針...仲有一個遺憾....我得一隻匣ja , 目 ...
.....原來係我做嘅好事......
抱歉~抱歉~罪過~罪過~

雖然灌咗唔少錢.不過我相信最開心係有成果,
睇住枝體弱多病嘅M4,經自已不斷努力(揾錢灌溉)下拙壯地成長,
繼而強大(1.98j),呢份滿足感,真係非筆墨所能形容噢~!!

但你並非孤獨一人,我深信各WA M4友一定會跟你上路!!

btw,我都係得一隻匣,目標係唔買WA匣,等平匣~!!

回復 524# 的帖子

恭喜Whisky~!!!
終於揾到合適Delta Ring~!!!
試咗力未??

回復 528# 的帖子

平匣係台灣GHK開發中,
呢期佢趕出GBB AK74,
下期應該到M4匣啦掛??
上Youtube有片睇架,我之前都有post過,
WA匣貴都算,至難頂係漏氣嘛,
個殼又肉酸,真係佩服有師兄會入夠7隻............

回復 533# 的帖子

莫講話鋼bolt,
但凡P牌 for WA M4 parts都好難揾....

引用:
原帖由 ayaka 於 6-11-2008 02:41 發表
我都分享下支平玩wa m4

ps. 今日出去都唔見有鋼bolt
嘩~師兄你呢枝叫平?!
咪玩啦~

引用:
原帖由 ayaka 於 6-11-2008 02:58 發表
有無師兄知道會否出雙面selector同mag catch??
左手仔必買
遲早會出

引用:
原帖由 優之涼粉 於 6-11-2008 03:08 發表
想請問其實支WA M4買左返黎之後,除左個身、bolt、外管要換外,另外仲有邊parts係要換的???
其實如果唔用支wa m4做base,就咁買其實廠出既parts有無可能砌到支m4出黎?

因為小弟對gas既m4唔係太熟,希望各位指教
主要係換Hammer,撞針,Hop-Up,內管,飛機,Bolt,上膛杆,彈匣Valve鎖

引用:
原帖由 狙神 於 6-11-2008 20:01 發表
遲下Q?F都會出gas M4,但而家仲做緊模=.=我怕我自己等唔到,下個月買左WA M4,而家都唔知等唔等好
WA M4其實買番黎要改D咩打topgas先come打?
XRF又出??!!唔係化?!

引用:
原帖由 whisky 於 6-11-2008 18:23 發表
可能有好多人都係咁諗,但係都要向佢既價錢屈服
除價錢外,好有可能Power會係最穩定.....

引用:
原帖由 路比 於 7-11-2008 12:15 發表

我目標係一要一枝耐用度可以一買返黎就用得黎打game,匣平的bbg m4
呢個絕對係全部人嘅夢想.....

引用:
原帖由 onibara 於 7-11-2008 13:46 發表

請問一下師兄...
呀沙兒是...?
呀沙兒是日本品牌,
出名係精工靚料靚樣及勁貴(一分錢一分貨)
約廿多年前曾推出一枝只需略加改裝就能打真子彈嘅M700,
搞到上市冇耐就要全日本回收,
而響年多前CQB場幻X銃就有一枝做鎮店之寶.

有錯請更正

引用:
原帖由 htfstore 於 8-11-2008 23:04 發表
, 識用呢個字形容,D.S. 兄肯定係知音人呀!!! 小弟或者同D.S. 兄曾有一面之緣!!!
以(氣)鎗會友乃好事一樁呀~
奈何暫時仍未有此珍品復刻版,
而[紅狼]曾傳聞會出一枝用彈殼狙擊鎗亦久久未面世
手搖風彈殼狙擊鎗,諗起都口水直流.........

引用:
原帖由 ayaka 於 8-11-2008 20:56 發表

當用delta版做base(一體管)
槍=2650
金身=1250
鋼bolt=1250
hop-up座=300
回鏜彈弓=100
上鏜桿=300
大約total = $5850
下身零件都ok耐用唔洗換
之後重有$$改骨同尾tim
匣可以等台灣的平匣
delta版並非一體管,但作為base仍是最佳選擇~
而我個人就覺得暫時要改以下parts:
delta版槍=2650
正or負壓強化飛機=330
GP鋼鎚及撞針=400
P牌彈匣Valve鎖=130
P牌hop-up座=250

Total=3760
鋼鎚,撞針,hop-up座,強化飛機及彈匣Valve鎖乃必換parts,換上後會精神哂.
至於鋼bolt,上鏜桿大可爛至換,回鏜彈弓冇必要換,對Power冇要求的話就無需要換內管,
外觀方面,豐儉由人....

引用:
原帖由 ayaka 於 9-11-2008 00:45 發表

改左pgc hop-up座的話可以應該唔洗換
因為佢成個咀都係軟....jam左彈都唔頂推彈咀
以我所知係改左pgc hop-up座後jam彈一樣頂凹飛機咀......
so 飛機係必換parts之一

引用:
原帖由 狙神 於 9-11-2008 03:01 發表

請問"對Power冇要求的話就無需要換內管",但換左pxc hopup座都可以用番原裝管嗎?如果好似你咁整約多小j?
換左pxc hopup座就不可以用番原裝管,要用電鎗內管,
所以你選擇hopup座時就要小心,
暫時只有PDI 6.01有做比WA M4用精密管,around $6XX
當然你亦可揾師傅幫你車一條合你心水長度內管,價格就.....??
若果唔換內管,改後我估計用Topgas約1.2-1.4j左右
皆因日本法例問題(限制用134a動能不得超過0.98j),
所以WA M4 CQBR 原裝管既非精密亦比外管短一大截,
就算係14.5"外管版,內管都同CQBR一樣長,
只要一換精密內管,再改用負壓飛機,
就算10.5"CQBR 長度都可接近低邊力....

發新話題