發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

RA TECH Stell Bolt 未能對應 Prime Bolt 尾延長 parts
Bolt 尾內徑比原裝大,要加工嘞~!!

附件

13-12-2008 09:45

13-12-2008 09:45

正壓負壓?!
路向未明?!
未能统一?!
出極都有?!

市場上第一款飛機-無印良品纖維黑飛機
市場上第二款飛機-Pro Arms 負壓飛機
市場上第三款飛機-RA Tech CNC鋁飛機Full Set

以上三款我沒有構買,我只買入了:
市場上第四款飛機-無印良品高纖白飛機套件
據稱為保持最高韌度,故此不在原料添加顏色

未組裝,效能未知

附件

13-12-2008 12:36

引用:
原帖由 桸藍 於 14-12-2008 19:14 發表
小弟都剛買了wa的m4,
請問師兄們可以說一下注意事項嗎?
還有我預算每月都會花費去upgrade我的愛鎗,
請問大家有一個時間表給小弟參考一吓嗎?
我現在都只是打134a,請問應該怎樣upgrade去打topgas?
thx~
Wellcome~!!
請你從第一版開始看,都有你想知的答案

GP的HR尾頂
裝上後Blowback震動更強!!
喜愛後座力的朋友必收ITEM~!!
其實這HR尾頂表面是鋁材,
在內部有一顆可前後移動而且甚具重量的球體(材質未明),
而這球體就是能夠令後座力加大的原因.

附件

15-12-2008 23:48

16-12-2008 22:53

GP for WA Anti Rotation Links

看似非必要ITEM....
不過若使用RA TECH 的五啤鈴 HAMMER 後便變成必需品了,
皆因RA TECH 的五啤鈴 HAMMER的pin位沒有彈圈,故不能將原裝有凹坑的Pin鎖緊,
會有機會跌pin,所以有必要更換.

附件

15-12-2008 23:56

[尖根]外觀大致上完成了

附件

15-12-2008 23:57

15-12-2008 23:57

引用:
原帖由 桸藍 於 15-12-2008 19:29 發表
買之前已經看了兩次,但換的次序不太知道
不過真的要多謝師兄們的實驗,使我更了解這鎗的結構,
我對改鎗無什經驗,請多多指教
每個人也會經過初接觸的階段,
多嘗試,多了解,多付錢做白老鼠就是了~

引用:
原帖由 F22 於 16-12-2008 06:54 發表
d.s師兄,請問你換鰦RA TECH條鋼bolt未? 我換鰦之後個blowback好弱,打十零槍直頭唔夠力...........
我發覺條bolt入飛機個位好鬆,成隻飛機裝上去可以自出自入,唔似原裝bolt咁入到盡個膠圈會迫實隻飛機. ...
唔係化?!咁大整蟲?!!!

引用:
原帖由 ayaka 於 17-12-2008 00:05 發表

e!? 咁個球會唔會平時"浪浪"下呢???
揸上手好覺,但裝上後就唔多覺.

引用:
原帖由 ayaka 於 17-12-2008 00:03 發表
明白!
我sat都要去買番d o-ring.....19號同166號o-ring都斷了
之後用左個比原裝細的o-ring, 發現會有時blow唔起,
同埋有會有jam兩彈出現
ps. 有無師兄知道新填地個邊d o-ring店sat開唔開??

引用:
原帖由 F22 於 17-12-2008 06:33 發表

咁即係你都未試過啦...................
我仲打算換個2.5x14mm試纒,既然有師兄試過13mm得,咁就13mm啦.........
對唔住,大哥~
我近排要返朝08:30至晚23:00
所以未有時間試,加上我用P牌金身,
Bolt長度欠5mm.....
真係唔好意思~!

引用:
原帖由 ayaka 於 21-12-2008 01:14 發表
今日行過西京.....見到有RA的金屬飛機
一set咩都齊晒裝好晒.....好似幾好.....買左一set $%#)
一上就得la....太夜了.....只係試左3槍.....感覺良好
$ %#) ?!
我見標$ 9XX喎~

引用:
原帖由 0050100 於 21-12-2008 02:12 發表
報告. Ra Bolt 鋼水太軟了.玩得太多Bolt Stop,個StopBolt位置蝕左,
幸因係鋼,補焊救回.
請問師兄用邊隻牌子Bolt Stop?

引用:
原帖由 0050100 於 22-12-2008 12:34 發表

哈!失禮街方.吉打電槍用Bolt Stop+ DIY.
強!!DIY王者!!

引用:
原帖由 ayaka 於 22-12-2008 21:16 發表

不過佢可能升左價....我見ra bolt要過千....之前都唔洗
好明顯係標錯價,收錯錢.......

發新話題