發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

不過這GP x WA GBB M4也並非完美,
缺點如下:
1,上下鎗身有間隙,能上下左右搖,雖要再加工修妥,圖中已加工Fitting的是經由[名X店]主理,效果很好,上下身能完全固定不搖晃.

附件

25-1-2009 04:22

2.內鎗管未達至鎗咀,較外管短,必換ITEM

3.MAG CATCH 角度有問題,導致插入彈匣有困難及有機會擊發不能

4.MAG CATCH 的螺絲不夠長,導致按製有一個深坑,外觀不漂亮

附件

25-1-2009 04:25

5.金屬上身鱼骨做厚了,導致真品EoTECH要置前安裝.否則根本裝不下

附件

25-1-2009 04:33

而彈匣則與WA的一模一樣.沒有特別.

整體來說,GP WOC絕對是物有所值,
性能很穩定,後座力大而扎實,內部parts也很強壯,
只是仍有少少缺點,不過我相信GP一定會改善的.

ps:接下來還有人會買WA原裝鎗嗎~??

引用:
原帖由 桸藍 於 25-1-2009 04:19 發表
我就是想裝PRIME的,
還有請問PRIME金身是否唔對應原裝COCKING HANDLE?
因為我搵唔到prime的cocking handle來買
桸藍君,查看一下舊post吧~看看Prime金身的附件~
http://www.civiliangunner.com/cg ... age%3D1&page=40

引用:
原帖由 gabrielwong1991 於 25-1-2009 05:56 發表
Btw what parts need to change after buying the G&P M4? (I want to play 1J (2face) power using topgas and prefer more recoil XD I love the sound of the gun when shooting very much XDD
oh~你問我的話,我必定會改用Prime的金身,
Bolt Carrier就等到損壞才換吧
Hop-UP組也換Pirme對應AEG精密管的
想加強recoil的話便改用GP Hard Recoil Aluminum Buffer
其他不用換了
至於1j power.........暫時有難度.....這項目我幫不了你,抱歉~

引用:
原帖由 jh333233 於 25-1-2009 12:05 發表

平既我就會買
咁你認為要平成點呢?

引用:
原帖由 桸藍 於 25-1-2009 14:55 發表
其實我認為wa原裝都唔貴了,
加上我大都會用prime的parts,
如果買g&p未必咁低
我第一批入CQBR,HKD$3XXX,
老實講,以WA手鎗一向定價比較,
M4唔算太貴,生意始終要賺錢,
而後來DELTA版只售HKD$26XX就更低玩~
貴就貴在彈匣~設計簡單複雜化,漏氣之餘又唔跌得,
so,我冇再另入匣,死等平匣!!

引用:
原帖由 gabrielwong1991 於 25-1-2009 18:33 發表
睇來都喺拎唔到去打game了....

其實可唔可以張d氣分多d落blowback, 小d落lub bb彈度, 咁米可以小d joule lor?
等下啦,將來實有機會做到可以set power嘅........

引用:
原帖由 gabrielwong1991 於 26-1-2009 01:01 發表
我聽d人講減速器其實減得好小...

but, 我到想知邊度有得買同幾$!

等我整個list要買咩先!
減速器係Work架,
不過好易爛,你予每次打Game換隻新就好d

引用:
原帖由 lololo 於 26-1-2009 14:14 發表
ching 們~
請問buffer tube 有咩推介?
Thanks
buffer tube,玩具就GP
真就VLTOR,貪佢多Marking~~

引用:
原帖由 桸藍 於 26-1-2009 20:52 發表
今日拆開枝槍睇下點舛無lock bolt,
發覺bolt lock無咩問題,可能係個匣後面塊膠片磨損咗,
or個bolt低磨損咗,導致彈唔到個bolt lock去lock bolt,
但其實會唔會係我拆匣個時整彎咗條彈弓,導致唔夠 ...
條彈弓好似PGC有出,
但你換過乜parts?
研究下~

引用:
原帖由 桸藍 於 27-1-2009 04:52 發表
205是否推bolt lock上去的那塊白色膠片?(我的是delta版)
無彈時204是會把205推上去,只是我都不知205/bolt lock低有冇蝕到,
還有是否225的突位向value方向是有bolt lock?
我是怕條彈弓唔夠快推203上去,導致唔夠力l ...
想問下你可否影張相睇睇,

回復 928# 的帖子

Bolt Carrier 磨蝕嚴重嘛??

發新話題