發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

附件

PGC WA_and_WE_5.56_L.jpg (100.5 KB)

30-1-2009 22:58

PGC WA_and_WE_5.56_L.jpg

引用:
原帖由 the.jaguar 於 31-1-2009 13:38 發表

Is that a VN mag??!
i don't know ar~~

引用:
原帖由 桸藍 於 31-1-2009 12:33 發表
5舊都殺,好似係cnc匣來,
5舊都殺返3,4隻先,好過wa d 貴膠匣多多聲,
重要未計換o-ring同value lock
5舊都殺??
我就唔制啦~
最盡400~!!

引用:
原帖由 lhlui 於 31-1-2009 14:09 發表

PGC 的匣是 cnc?
不是那隻"台灣之光"才是 cnc 的嗎?
PGC未肯定係咪CNC
但GHK就已公佈量產係鑄模件
CNC只係開發用首辨,
畢竟彈匣係必需品,如果出得好,需求一定大,
計落一定係鑄模有着數,成本平,賣價都會温和d~

引用:
原帖由 桸藍 於 1-2-2009 01:01 發表

但係暫時無其他選擇喎,
點都好過 wa先la~
當然好似ghk d ak匣or we 的 gbb m4匣,
2xx就very good la~
唔掃8隻都掃5隻,重要reload 唔使接匣,跌落地都no problem,
好似marui d 匣咁掟
所以睇下邊個飲頭淡湯啦~
另外要玩跌匣就睇下有冇廠設計到可改PMAG殼!!不過到時計計埋埋又6XX一隻匣走唔甩.....

引用:
原帖由 gabrielwong1991 於 1-2-2009 21:56 發表
咁好?!... 好!聽日叫我個FD 打比gp先XD
砌GP M4就好似叫車仔麵咁,任叫任砌~!!

引用:
原帖由 lololo 於 1-2-2009 23:18 發表

得既咩???上次我send email 去...佢地reply 我話不設零受 -.-
oh~睇錯~睇錯~我以為係響鋪頭砌~
引起誤會~Sorry Sorry

引用:
原帖由 jpg 於 2-2-2009 07:56 發表
對gp 呢支野越來越有興趣..遲d 仲有埋其他廠既夾...真係忍得好辛苦.其實想問下prime 個金身係咪跟真數既呢? 可唔可以直上真品dd mk18, 尾通係咪都可以用真野直上呢? thank you.
prime 個金身係跟真數,可以直上真品dd mk18,尾通都可以用真野直上
堅UPER Receiver都可以直上

引用:
原帖由 lololo 於 2-2-2009 09:49 發表

我買左條copy MK18 9吋....隻barrel nut 入唔晒....裝唔到
你唔一次過俾師傅裝?佢地實搞得掂喎~
btw今晚見

引用:
原帖由 jpg 於 2-2-2009 15:46 發表
嘩...咁仲更加吸引...但係唔知用堅既upper 支槍仲work 唔work 到呢?
btw, 小弟係美國住, 如果真係work 到...咁就多野玩羅....
work 唔到

引用:
原帖由 seals 於 4-2-2009 01:01 發表
5mm都幾多吓!整唔整走到?
Fit到嘅~事在人為~!!

引用:
原帖由 lololo 於 22-2-2009 21:16 發表
又有新野!!
RA TECH 可調節負壓鋁飛機
http://www.youtube.com/watch?v=LyaNjt7Z4FE
From Taiwan:[RA TECH的負壓零件相容於其他廠家的飛機..可以用原廠或是白色的強化飛機都可以裝]

Good News~!!!

原裝WA圖釘

爽~!!
拍得住0050100兄d Prime圖釘

附件

25-2-2009 13:31

Prime 雙面彈匣釋放鈕
還以為全用上Prime的產品便不用修....畢竟有例外的....
這雙面彈匣釋放鈕裝上Prime金屬身後便發現很難進匣,
其原因是鎖彈匣栓突出太多...

附件

2-3-2009 11:22

這樣只好動手DIY啦
先分解它(拔掉大頭釘便可以了)
找一些包裝parts用的透明膠片,切忌太厚,再剪一小片(綠圈)
黏在圖中綠箭頭的地方上再重組即可,
不會掉匣,進匣亦順暢~!!

附件

2-3-2009 11:23

發新話題