發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

是日新加入

附件

10-3-2009 23:58

引用:
原帖由 lololo 於 10-3-2009 23:58 發表

想問下km內管配GP外管fit唔fit??
洗唔洗加o-ring??

事關條原裝外管同條KM係fit到爆
隊入去時要用力果隻

尚尚欠西西~~
非常少少鬆,影響不大,西西星期尾好似有喎~~

引用:
原帖由 lololo 於 11-3-2009 00:02 發表
嘩Vltor bolt....終於出拿????
鋁bolt黎喎~硬度如何呢?
7075飛機鋁~夠晒硬

引用:
原帖由 桸藍 於 11-3-2009 00:45 發表

d.s.兄,請問有開箱文嗎?
近來較忙,暫時真的只有開箱文~~~

引用:
原帖由 ayaka 於 11-3-2009 00:05 發表

vltor bolt d色(閃粉)幾靚wor
又比一般bolt特別d
果d(閃粉)係噴沙效果,屬表面處理一種,
可用作掩飾在成品上車床所造成的刀紋,

儲BODY~!!

附件

11-3-2009 01:27

11-3-2009 01:27

講笑~

引用:
原帖由 abadname 於 11-3-2009 08:39 發表
d.s兄:感覺vltor(stag arms)那個鹿頭刻印感覺變淺了,不知道是照片的關係還是的確如此?
請教一下,謝謝
是照片的關係~

Airsoft Surgeon 7075鋁BOLT CARRIER小小測試

剛入手的Airsoft Surgeon 7075鋁BOLT CARRIER,拿在手上沒有實在感,皆因太輕了,只有81g.....
附件中的賽鋼BOLT尾延長零件是給PRIME金屬身及井勝金屬身使用的,
不須另外購買,值得一讚~!
不過安裝賽鋼BOLT尾延長零件時卻有難度,太Fit了~!!
要用鎚子才能打進去,而我只是用膠鎚子去打,不過也手賤將零件打爆了......
幸好不會影響運作,由他吧~
手上只有無印白色飛機套件,裝進去時也擔心會否出現像RATECH BOLT CARRIER的O-Ring不合狀況,
但各位大可放心,完全對應白色飛機套件.不用自行去配O-Ring~
組裝好後便進行實射測試:

18度室温
12kg Topgas
原裝擊鎚彈簧
原裝回膛彈簧
Prime鋼擊鎚及鋼撞針
GP HR尾頂

試打了兩匣(每匣40發)
第一匣全用連發,第二匣全用單發,由於比原裝Bolt Carrier輕了近110g,一扣清匣是沒有難度的,但覆進速度明顯快了很多,
不過WA M4最吸引的後座力便沒有了,感覺只比GBB手鎗的後座力大一點而已....

總括來說,鋁Bolt重量輕,反應快,燃費量少,是很適合下場實戰使用.
但若要求後座力感覺的話,鋁Bolt便不太適合了~

附件

14-3-2009 15:26

引用:
原帖由 deathmaster 於 14-3-2009 15:54 發表

唔係啊,我係唔識裝番個 GP Hop Up set. 有兩個細 ○-Ring, 一個鎗咀定管, 另一個細嘅應該放邊??

我諗我裝錯左,而家打唔出.... Help Mr. Ayaka
....若果我建議你索性改用Prime Hop-up Set,你會唔會X我...........

小改變,大改善,
有裝過GP Anti-Rotation Links嘅朋友都應該試過,
用左仲衰過原裝,條pin打打下經常走出嚟!
原因係GP條PIN中間冇凹坑,內部擊鎚彈簧鎖唔到條Pin,打打下就被活動中擊鎚擠出嚟,
另外落Prime身仲突左少少出嚟,(此情況亦證實GP Body係肥過Prime Body)
但既然入左,無謂浪費,改!!

1:縮短PIN長度以達至Fit Prime Body
2:刻番條中坑出嚟

搞掂!!

特別鳴謝[某鎗店]何師傅幫忙改裝~!!
(事關我只係識講唔識做....)

附件

14-3-2009 17:01

引用:
原帖由 deathmaster 於 14-3-2009 16:54 發表

Do you know where to put that O-Ring?
..若果我話你聽我其實就係唔曉裝個粒O-Ring而索性改用Prime Hop-up Set,你會唔會X我.........

引用:
原帖由 deathmaster 於 14-3-2009 17:12 發表

With a 370mm barrel, how much?
先謝謝你冇X我~
Prime Hop-Up Set for AEG Barrels
around HKD$480(有貨的話)

KM 6.04 370mm barrel
under HKD$400

Frist 紫色Hop-Up膠
around HKD$ 70

溝色?!very nice~~~

引用:
原帖由 lololo 於 21-3-2009 20:45 發表
Full auto 一扣一匣50飛,,ROF有D時快時慢
ching們你地有冇呢個情況???

唔通真係要當係AR15甘打單炮??
正壓冇問題,
若負壓冇加飛標彈弓,Full auto係會有時快時慢,
加返彈弓就OK~

發新話題