發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 ayaka 於 17-5-2009 11:42 發表

oh~唔該幾位師兄
咁我支870都要hammer down la
hammer down前要肯定枝鎗要冇氣冇彈呀~

引用:
原帖由 hermanht 於 17-5-2009 11:32 發表

你剩低幾多? 平平地我同你梗幾隻~

P.S. 所以佢個嘩佬彈弓咁鬼強, 非加強hammer唔得
有問題都肯哽~?!
師兄係咪有計解決??

又咁諗,Valve咁設計,即係話假設入氣(Topgas)後加熱,內壓增加至Valve彈弓頂唔順的話就會自動逼開,繼而放氣...
咁都算係安全設計(使用氣體壓力限制)一種掛..?至少唔會好似WE咁會炸匣.....

引用:
原帖由 hermanht 於 17-5-2009 12:02 發表

豬崎話打到22氣ga ma, 咁我諗流流地打下topgas都冇問題ge, 同埋其他問題解決左之後, 個後座力又真係比WA夾大的. 不過呢個唔係豬崎ge功勞, 我當係垃圾回收, 國狗再造ja. 而且我諗去D專業ge地方買D靚D ge o ring,  ...
後座力比WA夾大??
點改呀師兄!!分享下得嘛??!

引用:
原帖由 hermanht 於 17-5-2009 12:06 發表

豬崎真係要請你番去做公關
件產品係唔掂嘅就講乜都冇用啦吓嘩~?!
而事實就如F22師兄講,個Valve設計真係有問題喎...
GHK話頂到22kg gas??
我冇22kg gas,有冇師兄可以做實驗??

引用:
原帖由 hermanht 於 17-5-2009 12:12 發表

http://www.civiliangunner.com/cg ... age%3D2&page=34

呢個方法唔洗pre-cock. 我發現如果如原裝power的hammer彈弓, WA個後座力係比豬崎大, 但係當hammer彈弓個力量大番 ...
I see~謝分享!!

WE M4 Parts裝落WA M4度....

啤鈴一大粒~!
有乜用?!代替Buffer Tube內吸震膠,純粹令彈簧收縮時轉得順d而已(彈簧收縮時係會轉的).....
用落WA度又想Lock到Bolt緊記打散佢.只用大啤鈴就OK.
.....
............
..............
....實情落新填地應該有淨啤鈴賣....
好明顥會平d添........

附件

18-5-2009 01:21

引用:
原帖由 ayaka 於 18-5-2009 01:37 發表

同啤呤尾頂一樣
再墊厚d...用埋120%彈弓打快頻
打快頻要換埋鋁Bolt喎~~

引用:
原帖由 lololo 於 17-5-2009 20:43 發表

我都甘樣改過支馬記5.1~~~都係唔覺有咩分別
理論上流量會大咗,我諗用測速器度會有分別..

引用:
原帖由 lololo 於 24-5-2009 20:08 發表
隻貓好有氣勢!!

引用:
原帖由 lololo 於 24-5-2009 21:31 發表

"佢"堅稱係CNC鋁bolt~
CNC一詞經常被濫用....好惨

引用:
原帖由 lololo 於 29-5-2009 19:46 發表
實戰之後~~反樸歸"真"~~

因為..((個人感受))
1.隻"腰B鴉佬"重過隻MOE差不多1倍,
2.轉邊好唔方便,
3.總之就唔夠靈活啦
Main Point係UBR用唔到ASAP~!!

PS:快快show下隻 [ 真.MBUS ] 比我開下眼界啦~~!!

引用:
原帖由 lololo 於 30-5-2009 20:17 發表

個價好吸引bor,
但都係睇埋P豬屍先~~
又GHK?!
你剛剛放晒咋喎.......

引用:
原帖由 hermanht 於 30-5-2009 23:49 發表

好馬不吃回頭草
好草不怕回頭吃~

hermanht兄:

我咁屈條Hammer彈弓啱唔啱呢?
試過一樣頂出撞針,入唔到匣,
我想請教下,
屈過後Hammer彈弓腳應該放響Trigger pin上定下呢?
Thanks

附件

31-5-2009 00:30

發新話題