發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 gabrielwong1991 於 11-2-2009 02:25 發表

OMG... The aeroplane stuck and i pull it out hardly.... this is the result...

What parts should i buy? Is it the spring and ...
It called Nozzle spring.
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

新消息!!!!!!!!!新希望

有好幾位ching用RA飛機同bolt carrier都發現有少少問題...
碎蛋, 双蛋....冇蛋....

原因 ((轉自台灣某forum))
因為GP的HOP SET與飛機都跟原先WA系統的設計不太一樣..GP HOP set含彈的位置與WA原廠HOP set的位置不同.而且雖然飛機內一樣有飛鏢,但是GP的WOC已經將飛鏢後面的彈簧拿掉.所以建議你可以將RA-TECH Bolt中飛機內飛鏢後面的彈簧拿掉..讓他變成跟GP一樣的工作原理..這樣就不會有飛標與BB彈的位置問題了..

引用:
原帖由 gabrielwong1991 於 12-2-2009 13:07 發表
唔洗啦...我個bolt爛jor啦... 又要幾百$啦...

想問最平嫁bolt喺咩brand... 幾$...

好灰...幾百又幾百
--------------------------------------------
我都有令個彈弓出來.... 無分別...

ps... 有無 ...
原裝bolt你打top gas..咪又係唔頂得好耐..
點解唔換隻鋼bolt呢..

引用:
原帖由 gabrielwong1991 於 12-2-2009 14:31 發表
幾多$先...

一舊鋼成千$我覺得好唔抵...成日都覺得d profit多到笑哈哈

除jor RA Tech有bolt賣有無其他???

e+我想買d "chi鐵膠"... chi住個broken位先...希望可以頂到聽日啦...
冇計啦D parts 一用CNC出就一定貴到HIHI..
除左RA,仲有prime..

我之前粒原裝buffer retain pin斷左,用咩"magic 鋼膠"痴返.......都頂到3-4隻匣既...

引用:
原帖由 ayaka 於 12-2-2009 22:58 發表
想問下各位師兄......你地係用咩hop-up膠配prime的aeg管hop座呢??
我用第一紫色hop-up膠要較最大先唔會嘔彈
用埋0.36g彈都係炒上天.....
紅色~~arround 3-40M 先向上飛

又有新野!!
RA TECH 可調節負壓鋁飛機
http://www.youtube.com/watch?v=LyaNjt7Z4FE

遲下D匣一出.....都唔知點同上頭申請軍費

引用:
原帖由 ayaka 於 23-2-2009 22:47 發表
岩岩膽粗粗換左條140% recoil spring
點知.......

勁爽
射頻極高! 不過上鏜要好用力.......過2日買條120玩下先!
甘個recoil呢??
ching係咪shxxter果條?

O~~~斷左

頭先諗住拆隻飛機出泥落下油...
點知一拉....就斷左
好彩有隻原裝飛機係度~~

轉頭去買鎗順便過新填地買返先~~

附件

4-3-2009 12:32

回復 1078# 的帖子

我想買埋彈匣valve大個兩粒..
但又唔知咩size -.-

頂~~帶埋去都可以配錯..2個size都配粗左

請問有冇師兄用緊LaRue(copy)骨或Noveske(Madbull骨)...
洗唔洗大執??

Thx !!

請問prime身可以直上GP既front set (for WA)嘛?

對套URX越來越有衝動

小變身~

發新話題