發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 d.s 於 31-5-2009 00:30 發表
hermanht兄:

我咁屈條Hammer彈弓啱唔啱呢?
試過一樣頂出撞針,入唔到匣,
我想請教下,
屈過後Hammer彈弓腳應該放響Trigger pin上定下呢?
Thanks
岩啊, 我放係pin上面, 但係你hammer個軸好似大左咁ge? and有時可能fire pin冇油, 條彈弓仔收唔番佢入去. 比D油試下

新手機個鏡頭仲差過舊果部...

附件

31-5-2009 00:51

引用:
原帖由 d.s 於 31-5-2009 00:51 發表
Thx two brother~!!
我照正常放Trigger pin上都係頂撞針,
但冇Hammer頂住撞針就出入順暢....
再試下先~
我見你個hammer真係好似有D問題, 個hammer hold大左, 咁樣睇來個hammer會被頂高左, 咁依hammer個形狀來睇, 佢有可能會將fire pin頂前左.

睇來下一樣要買ge野就係啤零hammer

今日有一隻豬崎夾的嘩佬嚴重唔夠油, 開幾槍就飛曬我D氣, 原來係個嘩佬動作慢, 嘩佬lock release果一刻, 個嘩佬回唔切位, 當release time過左之後, 個嘩佬都仲未彈番起, 變左繼續lock, then 就噴走曬D氣了... 所以如果想豬崎夾正正常常, 嘩佬一定要比油...

引用:
原帖由 d.s 於 31-5-2009 01:06 發表

屈呢個位?!!
要屈成點?

你地有冇試過單邊拉T骨果時甩手, 打左落自己個鼻道?

我用SPR款果隻

引用:
原帖由 lololo 於 31-5-2009 01:34 發表
你上左膊先cock鎗?
係啊

唔記得lock左bolt果時又試過

引用:
原帖由 kyuen 於 1-6-2009 14:45 發表
上身要磨,但個胆好fit,唔駛點改,做錯咗一D地方,下一個會用真鍊匣改,會好D。呢個匣是白老鼠,唔好怪。
唔舍得汁個身,個底用左D軟膠頂住先。
你果個是豬標身定係派米身? 如果是豬標, 4隻豬崎已經圍番條數...

本都對P mag都冇咩興趣, 見你地玩得咁開心, 我又想玩

我支GBB可以順入AEG Mag, 一定冇你地執得咁辛苦

闣驚係整完之後有人出pmag, 咁就...

引用:
原帖由 ayaka 於 1-6-2009 20:41 發表

你用pts pmag!?
咁者係唔用得PTS?

不過匣頂好似唔會包到...

引用:
原帖由 lololo 於 2-6-2009 23:11 發表
好似就出喇播~~
我想要

成支槍tech曬...

我又唔明啦, "乜杯"果個斯巴達人又講過個ping pong好實, 佢自己隻手指都唔夠力壓落去, 但係呢個design分明就係靠手指... (教左手果時)

total 30, 廿飛軟掉

出短夾就差不多

引用:
原帖由 kyuen 於 10-6-2009 13:32 發表

各位大佬我都失敗了,放棄用PMag lu, 因太硬同太窄又冇架歺又冇時間,sorry sorry
笨咗 原來隻豬HK匣唔洗銼或用砂紙磨, 用呢個鈼夾就可以了,夾下夾下又度下咁就OK ...
但係你已經磨左... 佢真係隻隻匣大細都唔同的

發新話題