發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

換左金身之後個bolt back係唔係會強左? 定係我ge錯覺? or 金屬with油會滑過膠with油 ?

引用:
原帖由 rrrrrrrickylau 於 31-12-2008 23:43 發表
我估係金屬撞金屬較應聲, 所以聽上來好似勁d. 再加上金屬身冇左膠身的少許吸震作用.

可能依家天氣涼左, 支 WA 就算用 Topgas 都冇咁好 feel.
唔知啊, 我反而覺得個bolt back今日特別大力

or 可能係之前個膠身跟本就做得唔好~.~" 換完身, 今日落油試就開心曬  真係feel到bolt back有D力啊

加條HR尾頂, 夏天買齊野就正了

3600就難D啦, 我估佢個價會係自己砌的cost再打個8~9折啦. 如果唔係佢自己D金身仲洗賣? WA自己D M4仲有人要?

引用:
原帖由 d.s 於 17-12-2008 00:25 發表

揸上手好覺,但裝上後就唔多覺.
裝左之後我試過用力搖支槍, 淨係會聲到個Sling扣係道響...

引用:
原帖由 PMX 於 4-1-2009 00:59 發表
頂 , 又要硬食枝copy M2........

GP 個身係咪同WA 一樣做短左  ? 過5 千真係唔會買 , 自己搵料換prime 身好過 , 玩到咁都已經唔差果小小.....起碼食小枝鏡

最希望GP 出無ras 版既M4 , 連玩具ras 都唔駛食 ...
算啦...我諗大家玩槍所用的冤枉錢, 夠買支marui AEG....

引用:
原帖由 d.s 於 4-1-2009 01:58 發表

GP 個身係同WA 一樣做短左~
除非用尺度or拍埋一齊睇啦...唔係邊有人會睇得出...

BTW GP個身的表面處理做得好好.

我裝個助推器時,

條死人pin又硬又難裝,

我用鋏幫手,

But唔覺意滑左一下.

心想個身仲唔有幾條銀閃閃的反光痕?

望番...

冇事~

引用:
原帖由 PMX 於 4-1-2009 00:59 發表
頂 , 又要硬食枝copy M2........

GP 個身係咪同WA 一樣做短左  ? 過5 千真係唔會買 , 自己搵料換prime 身好過 , 玩到咁都已經唔差果小小.....起碼食小枝鏡

最希望GP 出無ras 版既M4 , 連玩具ras 都唔駛食 ...
多左D parts咪放出去囉~

除番條數可能仲平

引用:
原帖由 d.s 於 4-1-2009 21:03 發表

BTW GP個身的表面處理做得好好.
同一般電鎗Body一樣,已睇慣,有要求嘅師兄反而覺得佢太滑淨,太假....
唔一樣啊 @@" 差好遠, 你有沒有看錯啊? 一點都不滑啊

\最少同佢AEG D body唔同

引用:
原帖由 d.s 於 5-1-2009 00:11 發表

係?!咁我可能睇錯
沙面, 黑灰色, 深刻, 馬仔

引用:
原帖由 lololo 於 7-1-2009 00:04 發表

玩早+幾日蝕左接近2千蚊....
咁唔好要啦, 送比我啦~

引用:
原帖由 lololo 於 12-2-2009 23:05 發表

紅色~~arround 3-40M 先向上飛
  你支槍打出來什麼力and用幾長管啊師兄?

我想玩GBB SPR, 今日試過用原裝管, HOP UP全閂, 十幾米粒彈就升左天. 之後塞左條M4長度的管入去, 好了點. 20多米先升天. (我用G & P for WA管的hop up座) 測試果時都用025. 試過用036, 不過係銀色的, 睇唔到彈道... and 平時D fd都打開兩面, 所以我想keep 住都係兩面力

引用:
原帖由 ayaka 於 21-2-2009 20:25 發表
又有嘔彈同抄飛機問題la.....
用左ra bolt, ra金屬飛機, p牌 aeg管hopup座, 第一紅色hopup膠,
用ksz 0.3彈, h型金屬老鼠屎, 6.04mm 10.5"管

用正壓:
set左好耐hop-up, 最少hopup時會嘔彈,大少少 hopup就都係抄上天= =

之後改番"負壓"(拆左飛標彈弓):
終於set到最少hopup, 可以做到彈道/射程 ,接近電槍效果A_A
不過飛標無左彈弓定位.....向下開槍時飛標有好多時會chor左上前.....出現嘔彈
水平/向上射都可以順利操作

想問下各位師兄有無方法用負壓時......向下射都唔會嘔彈呢?
如果拆左飛標會唔會傷槍/操作唔順呢??
另想問pro岩飛機係咪無用到飛標呢??

唔該咁多師兄診一診症, 謝謝!!
如果是負壓, 飛標的那條"標"不是多餘的嗎?

師兄你用幾長管and打出來什麼力啊? 比我參考下啦~

事實上今日我都試左唔少野

其實佢果個設計, 真係要靠野頂住粒彈, 我都參考過手槍個hop up係點搞, 發現KSC果個係在hop up膠入面再加窄一級的膠, 用來防止飛機頂走粒彈同唔會好似WA M4咁炒上天, 我試過將佢搬過去WA M4道, 可惜... 打唔出  可能係正壓問題, 個system唔到位, D氣向後飛or 食得太實...

引用:
原帖由 ayaka 於 21-2-2009 21:27 發表

我都諗過係hop-up膠到落手.....
等粒彈咬得緊d.....可以用到正壓(出氣量好似控制得精準一d)
不過軟膠真係唔識搞~_~"

我諗緊唔用飛標的話....會唔會d氣去晒推彈.....blowback唔到
飛標一定要用, 但是在負壓的環境下, 條標cut了應該也沒影響.

連AEG管都比我搞到落for WA的hop up座, 但係射程問題就搞到頭都大

引用:
原帖由 ayaka 於 21-2-2009 22:15 發表

負壓情況下.....飛標條標應該唔會影響吧
所以都係唔閹佢la.....怕無得番轉頭
師兄"彈道上揚"的問題應該係hop-up仍然太大
我之前都係咁
要set到最細hop-up + 0.3珠先可以做到較直的彈道

另外你的0.36珠係咩牌子呢?
我d 0.36珠係strxight的....射晒就無la
狂牛的又未有....
你說槍支下垂的時候會比佢頂左粒彈出街ma

我用的036是4~5年前一個老友給我的, 放左係個菲林筒入面. 好似鋼珠的, 表面有油, 沬了後就像一般BB彈. 之前玩開兩面AEG, 所以就沒有用到. 直到今天... (因為佢的Tanaka M24 ver 1用唔曬 )

其實不開hop up都抄上天, 是因為hop up膠有舊東西用來給BB彈定位, 但就無意中令送了BB彈上天

因為準備不足, 所以用036時看不到彈道, 不過如果036可以解決問題, 而我又玩GBB SPR的話, 彈錢應該不會太貴  

反正彈夾都未有, 不唔好諗咁多了

首先我用的是marui的槍管, 但用的是G & P for WA管的座, 呢part對成件事沒影響, 因為我本來沒打算換管, so...

主角就是它了, 因為AEG用這隻hop up膠, 就算關了hop up也不見BB彈會打上天, 但為什麼要用它呢? 因為WA個設計, 要用一些東西來把彈定位在hop up膠內, 所以hop up膠有中間那個圖的東西來就BB彈卡住, 但是可能太硬的關係, 無形中就變成了"hop up"了. 所以為什麼唔開hop up支槍都會變成對空火砲了. 但是如果沒有那舊東西的話, BB彈就會被毆出來, 因為51號o-ring只是用來作小小的援衝or 把飛機含住, 它是不能把BB彈hold住的, 但是沒有它也不行, 所以為什麼不能用KSC Glock的hop up膠了, 因為它用不到51 0 ring, 而且它太厚了, 偷薄後也不能keep住佢係圓形, 用Glock hop up做test, 是因為Glock同M4十分似(含彈果part), "如何比飛機槌到也不會跌出街也不會令BB彈炒上天?" WA只靠hop up膠入面頂部的東西來給BB彈定位, 而Glock就是像o-ring似的365度hold住佢, so人地唔會炒上天. But anyway, 用唔到就係用唔到.

講番AEG hop up. 因為AEG用起上來唔會升天, so我斷定塞佢入GBB度都一樣唔會升天, 但問題是佢hold唔hold到粒彈. 結果是成功的 (記住圖3, hop up膠入面的骨一定要剪) p.s. 不要誤會是反轉來裝

但是那個hold彈的位比WA前, 所以正壓系統的環境下, 它不但頂起飛標, 就算不會毆彈, 但也打唔出. so我就用KSC Glock的飛楝彈弓塞在3號同1號中間, 就是之前的負壓diy原理一樣, 但分別是前者用拉力彈弓, 而且要做多小小手功. 但為什麼不用First的顏色hop up呢? 第一, 它很貴(月尾了...). 第二, 它很硬, 總"覺得"硬碰硬會不耐用. 加上我已經買了WA管的座, 不想再買一個hop up座回來, 而且那條marui管之前已經被執位(比Glock用, 死了的人不會再死...), 所以就著手研究了.

BB彈不毆了, 而且負壓之後也打的出了, 剩下就是睇佢會唔會抄上天. 可借天色已晚, 明天再同大家試.

發新話題