發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 ayaka 於 22-2-2009 00:37 發表
e種負壓改造......將飛標推/拉後......可以確保bb彈可以打出
但係會唔會再大力左呢??    大部分的氣都向左前走
你講得有道理, 不過當我試果時, 反而比之前更弱?? 一面都冇...係一面都冇...

我試試拿走條彈弓再打, 會不會強了~.~"

maybe彈弓太強, 提早關門... maybe呢個就係降火小魔法... maybe 係hop up整得唔好? 諗唔通...再咪post先得

還有岩岩試果時, 90號之前已經爛了, 但還沒有時間同興致去DIY一件出來, 所以就不理它, 留佢係入面, But今日開第一槍之前, 居然Jam到fix唔到, 槍身都開唔到, 扭開個尾一睇, 原來90號的屍骸卡左係入面, 仲送我少量鐵屎. so師兄們如果爛了90號parts就拿拿聲掉佢出來, 唔好再放係入面...

---------------------------------

發現是hop up裝得唔好, 原來係51 o-ring的問題, 因為AEG hop up本身已經夠窄, 再用51 o-ring就會變成太窄, 被飛機打到變型. 我試過用大一碼的o-ring, 結果都係一樣, 所以最後就唔用51 o -ring. 之後再試, 一面力都冇(因為未拿飛標彈弓出來). 後來把飛標彈弓拿出來一打, 兩面.

引用:
原帖由 ayaka 於 22-2-2009 12:19 發表
彈弓太強... 飛標不是應該會較慢推前......加左向前的出氣量ma??
定氣壓差會更強.....而提早關門......減少向前出氣??
氣壓的物理現象整到我頭痕
我都係咁話, 管他的, 理論是解釋現象的media, 但如果現象付合所想的話, 就不需要理論去解釋了~

引用:
原帖由 ayaka 於 22-2-2009 22:10 發表
終於出現la!!!!
如果可以就咁買個飛標, tuner set就好la
飛機已經買左la
飛機太貴了, 打算買$ %))無印的bolt連白色飛機玩住先...then手上有兩set野就可以留錢買彈夾~ 之後先渣架飛機番屋企~ (真係貴過鴨街果D飛機 )

引用:
原帖由 ayaka 於 23-2-2009 22:47 發表
岩岩膽粗粗換左條140% recoil spring
點知.......
勁爽
射頻極高! 不過上鏜要好用力.......過2日買條120玩下先!
Recoil spring 唔敢換啊

怕 no.60同T骨會好快死, 又驚一jam的話白色飛機都死比你睇.

引用:
原帖由 ayaka 於 24-2-2009 16:45 發表
t骨如果用p牌的應該無問題
no.60如果用無碎彈的話.....gp個隻都幾好用的
(碎彈碎片會插爛no.60.....)
你令我想起我有支AEG的鏈夾爛左, 有D parts經T咀吸左入波相, 件野比拍頭釘左係氣筒道

反正玩得WA M4, 錢就已經唔係錢了... 爛左都係百零兩百...

不如high下好過

引用:
原帖由 ayaka 於 24-2-2009 23:01 發表

我支AEG都係咁死左......未得閒夠佢

用左120%打左1匣......怪事發生la
慢慢出現開槍時bolt carrier會比bolt lock ""到
check番原來我個本來係好完整的原裝bolt lock變左少少形la
重諗住慳2舊幾tim.... ...
你個bolt lock可能係比140打偏左?

引用:
原帖由 ayaka 於 24-2-2009 23:44 發表

唔知ar.....都係佢地ga la
宜家唔知換咩bolt lock好....
鍾意gp顏色比較灰.....但唔係一體
對ra product有信心.....但係黑色的...唔夾其他parts
lzt出出下ak又玩埋wa m4.....但唔知得唔得
有冇諗過係bolt lock下面加"防震膠"? 當彈弓用(唔洗鑽~). or將bolt lock果塊鐵用橡膠來代替?

我都鐘意灰多D, 由其個身係灰, 而且又要同mag release, 板機果堆野夾色. 又要襯埋前後節.

引用:
原帖由 ayaka 於 23-2-2009 22:56 發表
recoil感覺細左少少......但撞番上前的力大左唔少!! 同埋"king"一聲好正
係shxxtor個條!
嘿嘿~ 我岩岩換金身果時唔知有圓釘呢樣野, 冇用佢果排支槍都係"king""king"聲~ 你快D睇下佢有冇事~

我以前都好鐘意呢隻制, 不過如果放低槍靠條sling吊住支槍果時, 好易跌夾...

引用:
原帖由 lololo 於 4-3-2009 13:00 發表
我想買埋彈匣valve大個兩粒..
但又唔知咩size -.-
可買細, 不可買大... 我年30晚爛左, 初8去找...道道都唔開... 最後皇天不負有心人...

不過就係為左換佢, 隻匣由唔漏氣變到點整都仲係漏...

引用:
原帖由 lololo 於 4-3-2009 21:47 發表
頂~~帶埋去都可以配錯..2個size都配粗左
你都係帶個嘩佬去啦...

引用:
原帖由 d.s 於 5-3-2009 10:39 發表
LCT WA CNC parts

http://www.gasguns.info/forum/viewtopic.php?f=18&t=572

同RATECH咁似嘅???
為什麼非CNC不可呢...如果原料有泡泡... C唔CNC都有泡泡... 還是注壓係特別多泡泡, 所以什麼都用CNC?

引用:
原帖由 0050100 於 5-3-2009 16:52 發表
慶慶地搭下嘴. .prime 桿少改可用在GP.GP桿跟WA桿沒分別,一不留神話斷就斷.重要兩斤捌,各路巴打呀!如出面有d甚揦真貨,CNC貨,總之自已有貨就蹾定啦!
打Game都係帶多條bolt同T骨好了...

引用:
原帖由 d.s 於 23-3-2009 10:25 發表
oh~
不過就算有GHK匣,
你唔係諗往攞WA M4去片 300round AEG吓嘩??
好有難度wow~
鬥火力不如鬥射程, 只要放好多好多時間同心機, 我覺得GBB個集彈同射擊唔一定比AEG差. 所以我已經用AEG打singo練習. 係後方放冷槍, 個戰績都唔差~

我係大後方行來行去報位and放冷槍. 對面有條友又學我咁, 因為打左一個上午, D人都知我支AEG打得遠, 我only舉槍靠嚇佢都閃唔砌, 其實唔會打得到  但係咁玩法對面都幾驚  對自己友好有利!  最正係試罐唔過火果時D人望住你果個樣.

引用:
原帖由 ayaka 於 26-3-2009 18:42 發表
Sosad.....唔係配MUR
G n P數定係P數?

發新話題