發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 lololo 於 27-3-2009 21:46 發表

有D難道,因要將隻耳移小小位...
佢個上身bolt位闊過WA 1-2mm
咪同原裝WA膠上身砌落GnP下金身差不多~

引用:
原帖由 ayaka 於 10-4-2009 01:11 發表
比佢地dry fire下姐~
barrel nut係用左gp前節個粒
boltcarrier 只係係d窿到畫左黑色

ps. 咁多條棍仔.....都係覺得e條肉棍最好揸
Marker

我唔制呀!!!

變左隻雞呀!!!!!!!

引用:
原帖由 ayaka 於 16-4-2009 01:03 發表
應該分別不大
recoil個力係個bolt blowback而產生
bolt的輕重會影響出氣量 = 會影響recoil個力
槍重左...震動幅度會細左....但momentum(無串錯吧!?) 應該不變的
所以打係user身上的力應該會差不多
都唔係得曬ga, 個重心都會有影響, 由其是GBB... 條管都ok重...
引用:
原帖由 狙神 於 16-4-2009 00:43 發表
我想問下點解大部份GBB都係行短管,冇咩人打長管,係火力問題定一話係改左長管會影響後座力?thz
我本身想改做SPR打,但見冇咩人打14"管以上,又想打番M4A1算數=.=
SPR g ma, 用M4A1外管都砌到ga, 你用Dboy隻前西, 換過D短dd ge機米, 直接碼係條管道. 但係外管整體都比SPR短少少wow, 點算呢? 係時候買番個正牙轉逆呀的Adapter了~

引用:
原帖由 狙神 於 16-4-2009 04:26 發表

我都有唸過用M4A1改算,拆準星同埋個粟米筒,換條12"既骨上去,之後買GP隻SPR連滅聲,加多條回氣管同埋係外管定住回氣管個舊野,加埋唔駛1K搞店,同直接買條SPR 前KIT番黎1K多D仲要冇滅聲,而且冇mod0,要另外買=.=
ZA mod 0 kit 都係一千鬆左右, 不過係冇SD, 佢個火冒又唔靚. 至於值唔值, 就睇你有幾鐘意姐. 何況槍都3K4, 改件又3,4K. 區區一個mod 0 kit算什麼. 千零蚊唔係錢.

P.S. 個價值觀已經比WA扭曲曬... 千零蚊唔係錢... 千零蚊唔係錢... 千零蚊唔係錢...  前節都貴唔過個身... Volta Bolt都係9舊水g ma

引用:
原帖由 狙神 於 16-4-2009 18:10 發表

買左CA個mod 0 kit,另外買GP個火帽連滅聲,可唔可以拆左CA個SPR火帽,換上GP火帽,換樣會唔會靚仔番D?因為隨左CA,我唔想買大陸mod 0 kit,因為個mod 0 kit我會唸住噴色,所以個樣冇咩所謂
你都打算噴色, 點解反而唔買大陸mod 0? 不過我之前想找多套都找唔到. 仲要對住深水18果條粉樣, 態度奇差, 真係想兜野西埋佢. 嘉敦都冇. 如果你買ZA mod 0 kit, 要真係買mod 0 wow. 因為佢又係有隻FF粟米筒, 但係唔係for Mod 0的.

引用:
原帖由 狙神 於 17-4-2009 00:31 發表

CA我睇個隻770 kit+頂橋550,唔知係唔係呢隻=.=,大陸都有唸過,但覺得CA點都好過大陸野XD,不過,大陸個條mod 0,槍街唔覺有得買=.=其實大陸同CA差遠唔遠,我買番黎係一定噴下佢,最緊要條骨同外管唔會搖頭或鬆就得=.=thz ...
最緊要條骨同外管唔會搖頭或鬆就得 <--好多人的誤解

現在M4搖頭只有兩個原因:

1. D-ring沒有扭實←扭實佢囉
2. 扭實了, 但D ring 同一體管有虛位← zip介子囉

居然平衡到

附件

20-4-2009 15:41

引用:
原帖由 狙神 於 20-4-2009 00:59 發表

18"唔計火帽...M4A1 14",如果我另外加條加長外管"10.5"去14"個條仔外管"加埋17.5",差0.5"應該唔係好覺XD
大陸骨,真係危危地,都係等2手或者買CA好D=.=
買個轉接頭, 岩岩好0.5"

引用:
原帖由 狙神 於 26-4-2009 10:36 發表
好似上唔到GP=.=要整整佢先上到
卒下佢咪得囉(如果佢講的係真)

引用:
原帖由 lololo 於 26-4-2009 15:10 發表
大家會買幾多隻落場呢??
3~4隻

如果唔係咁辛苦整好支手槍做乜~

引用:
原帖由 lololo 於 26-4-2009 16:04 發表
哈哈~~小弟都係諗住入4隻先,再等下PGc..

不如整返個 WA M4用家大戰
我反而期待用GBB打人地D AEG  

話說為左令自己習慣, 我對上果3,4場game都係Singo only

未鐘意過呢隻前節

有好多時D人話正話毒, 都唔知係覺得佢靚呀, 定係因為佢係magpul...

引用:
原帖由 gabrielwong1991 於 30-4-2009 20:56 發表
我換jor個RA飛機tip後都喺卡彈... 一喺就比雙彈.... 會唔會喺條彈弓唔夠力彈番個bolt去前???

我個bolt喺RA-TECH STEEL BOLT SET + METAL AEROPLANE + NPAS...

好灰好灰!!!!!!!!!!!! ...
講下你點jam法?

引用:
原帖由 lololo 於 3-5-2009 21:55 發表

你地諗住等香港返貨先買?
5月的Game打完了, 我唔急...

發新話題